Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film, který jsem letos zatím viděl. Clint Eastwood pořád umí a každý jeho film je velká událost. Opět plně využil potenciálu příběhu a vzniklo krásné dílo, natočené však velmi komorně. Tom Hanks jako kapitán Chesley Sullenberger je jako vždy skvělý. Rád bych, aby získal alespoň další oscarovou nominaci. Není třeba přidávat "Sullymu" body v hodnocení čistě proto, že jej natočil šestaosmdesátiletý režisér, a že vypráví příběh, který se skutečně odehrál. Film sám o sobě je vynikající. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Eastwood umí, co naplat. Precizně natočený a skvěle poskládaný film o něčem, co všichni znají. Přesto je to napínavé a udrží si to náboj po celou dobu. Nechybělo mi tam nic, přebývalo jen velmi málo. ;-) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Eastwood opět předvedl, že točit filmy prostě umí. Přímočaré dílo bez zbytečných kudrlinek, které by stejně byly jen na škodu, hodinu a půl dlouhá stopáž totiž byla tak akorát. Hanks výborný, Laura Linney také. A i přesto, že to bylo dílo bezkudrlinkové a přímočaré, tak emoce vydojit dokázalo. Ale ne laciné. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Ze syrových vod severu do happy vod Hudsonu. Stejně jako si nenechávám utéci nového Woody, mám to tak i s Hanksem. Americká líbivka, ale poctivě a dobře odmakaná. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho, že Eastwood je prostě lepší režisér než herec. I když jsem pochopitelně znala konec neobvyklé havárie (šťastný!), nemohla jsem při její rekonstrukci odtrhnout oči od obrazovky a o cestující s posádkou jsem se opravdu bála (to se mi naposledy stalo u "Letu číslo 93"). Přidejte si božího Hankse a božího (i s knírem) Eckharta a vyjde vám boží film. Skoro 5*. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Podat příběh, kde víte předem, jak to dopadne a zhruba co se stalo, tak, že stejně hltáte plátno, je opravdu majstrštyk! Clint má můj obrovský respekt. Hodně střízlivé podání z neotřelého úhlu pohledu. Hanks bravurní, Aaron sympatickej jako vždy. Kvůli takovým filmům stojí zato ještě chodit do kina... ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

tak ti nevim...Vychodneholesa mam velmi rad... kvitujem to, ze ten film nenatahoval do obludnych rozmerov ako to uz s takymito nametmi chodi. Ale medzi nami dievcatami musim povedat, ze s toto veru az tak nebralo. Nevravim, ze je to zle natocene, ale nic pre mna... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...tieto filmy natočené podľa skutočného príbehu...ozaj mňa to neberie- viem ako to bolo,tak načo mám 96 minút pozerať ako to teda akože ozaj bolo....prerozprávanie známej skutočnosti,ktorú si prečítam za 2 minúty v telefóne a potom sledujem v TV...ozaj neviem k čomu to je dobré strácať takto čas.... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla trailer, tak mi film přišel přinejmenším zajímavý, ale to, co jsem viděla, jsem nečekala. Trochu jsem se bála, že mě to nebude bavit, ale film byl napínavý, takže jsem ani neměla čas se nudit. Moc se mi tento film líbil, nemám co bych mu vytkla, myslím si, že měl všechno, co by měl film mít a co jsem také nečekala, byl dojemný. Herecké kvality Toma Hankse netřeba zmiňovat. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks excelujicí !!! Jak jinak že.... když vidim Eckharta vybavuje se mi, že jsem zapoměl zamést chodbu :) 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* leteckých katastrof s dobrým koncem je jak máku, tak jsem si s radostí zkouknul tento film. I když asi pro dokreslení dramatu se oproti skutečnosti v něčem přidalo a jinde zas ubralo, tak stejně mi to potvrdilo fakt, že pojišťováci jsou jedna velká pakáž (taky trošku přeháním ;-). Zpracováno to bylo vše uvěřitelně a naštěstí se moc nedával důraz na americké vlastenectví, tak si ode mě Clint Eastwood odnáší hezké 4 hvězdičky a můžu doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Není to akční ani katastrofický film, ale zdlouhavé vyšetřovaní proč  nepřistáli piloti na jiných letištích a museli ohrozit cestují přistáním na řece Hudson . Zajímavé je, že skvělý pilot jež má nalétáno 42 let zachránil všech 155 cestujících a společnost ho chce i tak zničit. Ono se totiž nedá natočit film jen o vzlétnutí a hned přistání, musí tam být okolo spousta vaty, aby se film natáhl alespoň na hodinu a půl  a ani skvělý Tom Hanks v režii Clinta Eastwooda  a skvělé záběry to nezachrání. Dlouho jsem se tomuto snímku vyhýbal a dostal jsem přesně to co jsem od něj očekával. Stačilo vidět ve zprávách. ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. 90 % Clint a Tom jsou opravdu borci s velkym B. To co dokázal Chesley Sullenberger se opravdu neděje každý den. Přes noc se stal hrdinou Ameriky - Tom Hanks opět dokázal, že je výborný herec a Clint Eastwood dokázal, že ve filmu nemusí hrát, ale stačí když ho bude režírovat, což zná už pár let ( Gran Torino, Výměna...). Takovouhle pecku jsem nečekal. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks jako kapitán Sullenberger. Tyto role Tomovi prostě sedí a i v jiných filmech je vidno, že si to užívá a dokáže se do role vžít. Nejdříve jsem se obával, že po dobu celého filmu budeme sedět jen s právníky a budeme svědky, jak se Sully obhajuje, že skutečně nešlo nic jiného dělat. Naštěstí tu máme kapitánovi vzpomínky, strach a celkovou vzpomínku na nehodu a následné přistání na řece Hudson. A krásný happy end. Za mě obrovská spokojenost. Body na víc za skutečnou událost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když vezmeme v potaz,že být tenhle film pouze o samotném přistání,měl by asi 6 minut tak to co se nakonec podařilo Eastwoodovi stvořit je také poměrně zázrak.Prakticky z úplného minima dokázal vytvořit vtahující,sympatické a nadstandardně dobré komorní drama s výborným Hanksem a skvělou scénou již zmíněného přistání.Trošku sem se obával,že to bude něco jako Zemeckisův Let a i když to srovnání se nabízí,tohle je prostě lepší...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy inšpirované skutočnými udalosťami zvyčajne bývajú na môj vkus až príliš predramatizované a miestami to pôsobí naozaj až príliš za hranicou reálnosti. Ale Sully taký našťastie nebol a musím uznať, že celé to pôsobilo veľmi reálne a prirodzene. Tento zázrak bol sám o sebe dostatočnou drámou, tak už asi ani nebolo treba to nejak hrotiť do akčnej hyperboly. Inak, to vyšetrovanie a obviňovanie po takýchto mimoriadnych nehodách ma vždy zamrzí. Tým vyšetrovateľom sa machruje, keď majú na vyhodnocovanie situácie neobmedzený čas a nemusia sa rozhodovať doslova v sekunde o ďalšom osude... Ale našťastie to dobre dopadlo! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, ze pan reziser VychodnyLes uz po 80 -ke nic nenatoci a vida, este natocil slusneho Americkeho Snajpra a teraz na 86 -ku aj Sully. Film stoji a pada na kvalitnom pribehu, ktory bol pre mna este lepsi nez Hanx a Eckhart /Posedlost 2002/. Aj ked samozrejme herecke vykony boli vyborne a veril som im ze idu na maximum. Vysetrovanie potom bolo vyborne a malo aj niekolko silnych momentov, spokojnost : 85 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je záhada. Víte jak to dopadne, nic se tam nestane, ale stejně to nějak utáhne otázka, jestli Sully náhodou není mamlas, co všechny ohrozil. Eastwood umí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Obrázek v médiích, kde jste (sic!) hrdina, versus vyšetřování, zda jím opravdu jste. Boj o hledání pravdy na pozadí skutečné události. Díky Hanksovi a kníratému Eckhartovi velice solidní drama, přestože konec je předem známý. ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama