Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (302)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na jedničce jsem byl tenkrát v kině a kromě záblesků ze závěrečné velké bitvy si z filmu vůbec nic nepamatuji. Stejně mi ale přijde, že dvojka celkem popírá konec původního filmu. Nicméně ačkoliv jsem si chtěl na velké obrazovce připomenout, jak krásně to celé vypadalo, ke stejnému účelu nakonec posloužila i dvojka. A je to právě mimořádná výprava a nádherný vizuál, který snímku v mých očích nakonec dopomohl ke slabým čtyřem hvězdám, jelikož jsem se v polovině začal citelně nudit a dokonce jsem Maleficent 2 dokoukával až druhý den. Pointou je, že pokud se vám extra nelíbila jednička, můžete tenhle díl směle vynechat, moc toho nového nepřináší. Joachim Rønning si možná po pátých Pirátech a rozdělení od kolegy trošku pošramotil hollywoodskou reputaci, něco mi ale říká, že si jej Disney ponechá a brzy zakotví u nějaké marvelovky. Doctor Strange 2 je (bohužel) prý volný. Tvůrci mají velké štěstí, že trojka díky neúspěchu v kinech nebude, jinak by už museli totálně vařit z vody. PS : Harris Dickinson má strašně divnej kukuč a hrozně se bojím, že mi zkazí připravované Kingsmany. PPS : Angelina si sice nechala preventivně uříznout prsa, ale měla by taky už začít více jíst, protože nyní nevypadá úplně nejlépe. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pokračování, o které se nikdo neprosil a ani nebylo proč a z čeho ho natočit, ale předchozí film vydělal velké peníze, a tak zkrátka vzniknout muselo. Příběh je jedna velká generická šablona, působící jako z prstu vycucaná kombinace nastavované kaše a produktu vytvořeného generátorem náhodných zápletek. Jednoduchost, obyčejnost a předvídatelnost děje se film snaží zakrýt digitálními triky, výpravou a barvitou vizuální stránkou - i v tomto ohledu však pouze naplňuje obvyklý líbivý standard, aniž by se pokusil o cokoli originálního či výrazněji nápaditého. Táhnou to profesionálně realizované povrchové aspekty snímku a místy i herci. Všechna ta snaha ale byla vynaložena do ledabylého a nezajímavého počinu, který existuje prakticky jen z povinnosti. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově taková pohádková klasika, ale má to sympatické charaktery, pěkný barevný vizuál, poletující motýlky a dokonce i bitvu, kde nechybí rudá plynová komora nebo zelený oheň ze Hry o trůny. Prostě takový fantasy mišmaš, kterej, ačkoli nepřináší nic nového a nesmí se nad ním moc přemýšlet, kupodivu i docela funguje. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zloby je přibližně na podobné úrovni jako jednička, akorát s větším rozpočtem a s velkolepějším finále, tedy fanoušci jedničky by zklamáni být neměli. Zloba je nečekaně dost temná fantasy fairytale, na kterou se hezky kouká díky hezkému vizuálu, krásné Angeliny Jolie, množství zajímavých kreatur ( medvěd,drak!) a potěší i dostatek slavných jmen. Finále má asi 30 minut a představuje solidní, poutavé, stategicky zajímavé dobývání hradu, které v rámci Fantasy žánru připomíná to nejlepší od Pána Prstenů. Rozhodně jsem se nenudil. 75% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ naprosto zbytečného pokračování. První Zloba byla poměrně zajímavá pohádka, která v kině i něco vydělala a tak se začalo pracovat na pokračování, které je už pouze čistým kalkulem. Příběhově a mytologicky naroubované na první díl, tak aby to alespoň trošku dávalo smysl, ale celkově nevidím ani špetku invence. Jednotlivé postavy a chování je příliš černobílé a šablonovité. Vyhublá Angelina Jolie je hodně creepy už sama o sobě, nehledě na její stylizaci tady. Na mě z toho čiší čistý kalkul a pouhý pohádkový digibordel bez větší invence. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama