Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Recenze (302)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově taková pohádková klasika, ale má to sympatické charaktery, pěkný barevný vizuál, poletující motýlky a dokonce i bitvu, kde nechybí rudá plynová komora nebo zelený oheň ze Hry o trůny. Prostě takový fantasy mišmaš, kterej, ačkoli nepřináší nic nového a nesmí se nad ním moc přemýšlet, kupodivu i docela funguje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní hitu z roku 2014, ma sprevádzalo určité sklamanie. A nebolo to spracovaním, ale tým, že sa to proste akosi nedarilo privodiť atmosféru fantasy rozprávky, ktoré som mal v minulosti tak rád ( napr LEGENDA či KRULL ). V tomto prípade, sa mi ale dostalo niečoho, čo som ani nečakal. Príjemná dark fantasy, ktorá sa neštíti prísť okrem ( väčšinou ) skvelej formálnej stránky, aj s dobrým príbehom. Progres. To sa podarí pri pokračovaniach málokedy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Příběh je zde celkem předvídatelný, hlavní hrdinka poměrně naivní a tupá, ale ničemu to nevadí. Efekty jsou opět na výbornou a vyzdvihují tuto jinak průměrnou pohádku o jednu hvězdičku víš. Za mě 75% :) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Parádní fantasy jakých se dnes točí jako šafránu. Přijde mi to stejně dobré a místama snad i lepší jak jednička. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně, jako první díl. Neumím ten pocit moc dobře popsat, ale jak u jedničky, tak u tohoto filmu jsem měla pocit, že na ně koukám skrze zamlžené sklo. Chápu co se děje, ale ten příběh se ke mě prostě nedostává, tak, jak tvůrci doufali. Nemastné, neslané a nedůležité. Ale stejně jako u jedničky: pěkné kostýmy a dobré herecké výkony. Plus super překvápko, když se objevili Chiwetel Ejiofor a Ed Skrein. Oba mám moc ráda a oba jsem viděla moc ráda. 3* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Angelině ta role sedí na míru, proto je škoda, že se její postava dostává (částečně) do ústraní a hraje, jak se říká, až druhé housle. Každopádně opět zde máme moc hezký vizuál a nijak složitý příběh, prostě taková Disney klasika. Příjemné strávení rodinného večere, kde si něco najdou tatínci i malé ratolesti. Celkově asi slabší než jednička, ale rozhodně neurazí. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Od zač. mi bylo jasné, že půjde o malý sestup. Ale nakonec se naštěstí ukázalo, že nijak velký. Ano, je prostě rozdíl, sevřený a temnější 90min. film a světlejší o 20min. delší pokr. Ostatně, dalo se to čekati, takže to neberu jako handicap, jen by mě zajímalo, jak by dopadla 2 s jedinou scénáristkou a stejným rež. Sice to nemá už takový tah na bránu, ale jakou přidanou hodnotu rozhodně vyzdvihuji dodání rasy Zloby. Jen mě zarazilo, že se vůbec nepídila po jejích rodičích a co se s nimi stalo. Já vím, to si většina lidí lehce domyslí, ale i tak, by se nic nestalo, tohle dáti do scénáře. Růženka s princem jsou opět vedlejší postavy, což je na 2.str. logické, když máte dvojici filmů s názvem Zloba.;) Co je též rozdíl oproti 1, je počet dojákových scén, které u mě v 1 prakticky absentovaly. Královna Ingrith (velmi podobné jméno sdílí i Ledová Královna ze 4.s. OUaT, ale ta nebyla tak totální padouch) byla vskutku záporačka jak vyšitá, ale stejně mám silný pocit, že Pfeifferové ty jednostranně zlé postavy tak nejdou jako nejednoznačné, typu Catwoman apod. V každém př. stárne opravdu s grácií. Angelina je samoz. opět na 100% tam jsem ani nečekal nějaký pokles. A ano, stalo se to, co nebylo v 1 a sice, více prostoru pro Diavala. Ovšem, aby se to vyrovnalo, tak náš starý známý Leprikón aka Warwick Davis byl nová zajímavá postava a tradičně...málo prostoru.;-) Zajímavé, že jak v našem tak i v jejich světě, uplynulo 5 let. A i přes ty zjevné quallity, zatímco u 1 nemusím váhati zda si ji nechám, u 2 už chvíli přemýšleti budu. A i když si nejsem jist, zda je moudré to ještě dojiti 3.dílem který jest potvrzen, stejně vím, že se na něj minimálně ze zvědavosti, kouknu. Bod navíc za oživlé muchomůrky či co a ty 2 nezbedné pidižvíky z nichž 1 vypadá jako ježek skřížený s dikobrazem a ten 2. jako skřítek/kaštan.:) A nesmím zapomenouti na tu androgynní zrzku, která ráda hraje na vylepšené varhany. Snad to ve 3 nepřeženou s tou rozmáchlostí, páč už tady to bylo na hraně, ale snesitelné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

S dvojkami bývá opravdu jistá potíž a jsou tak nějak zakleté. Ale neplatí to samozřejmě vždy. Byla jsem zvědavá na soupeření Michelle Pfeiffer a Angeliny Jolie. Michelle Pfeiffer mohla být ještě mnohem větší mrcha, protože jí ta role hezky sedla. Akorát ten název je malinko matoucí. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z první "Zloby" jsem nikterak odvázaná nebyla a upřímně mě překvapilo, že se chystá pokračování. Do kina jsem tedy vyrazila hlavně ze zvědavosti, jakým způsobem tvůrci rozvinou relativně uzavřený příběh. A světe div se, když o "Královně všeho zlého" uvažuji jako o samostatném filmu, myslím, že se jedná o velmi slušný fantasy snímek, který v mých očích ještě předstihl jedničku. Méně uječených víl, aktivnější Aurora/Růženka i princ (takže jsem přežila i změnu jeho hereckého představitele), bezva Michelle v záporné roli, krásný vizuál. Skoro 4*. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dějově řídké a hezký vizuál taky nezachrání každou kravinu. Finále ve stylu Hry o trůny je nepohádkově přepálené. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem po jedničce koukl i na dvojku, byla slabší a americký happy end mě také nenadchl - něco pod tři hvězdy. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o pokračování, jde o vcelku povedený film. Tahle fantasy pohádka sice neumí zabavit na celé dvě hodiny, ale má velice zdařilý vizuál, dobré herecké obsazení i závěrečnou epickou bitvu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V charakteristice Zloby mi chybí ještě Válečný. Vždyť je tam všechno: útok střemhlavých bombardérů plus efektivní protiletecká obrana (např. Bitva u Midway a to včetně herecké účasti Eda Skreina), likvidace "nenáviděné rasy" za pomoci lstivého nahnání "do sprch" (např. Šedá zóna, Saulův syn) i hrdinné obětování se "zalehnutím kulometného hnízda" (libovolný sovětský válečný film). A nevím, proč by měl někdo na konci zakrývat té koze rohy, nepotřebovala spíš podojit? ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Vida, vida. Celkem očekávatelný pokračování Zloby, kdy se ještě možná v tom stylu fantasy tlačí o kousek víc na pilu než v předešlím dílu. Navíc příběhu od začátku až k samýmu válčivýmu vyvrcholení suprácky dopomohla Pfeifferová, která zákeřnou záporačku zahrála bravurně! Jsem lehce nasranej na naše domácí kino, pač obraz v 3Déčku byl dost tmavej, nicméně i přes tu clonu mi nádherně vynikla opět neodolatelná skvěle mystická Angelina! Díky ní a Michelle jde o libovou pohádku, která stojí za to! 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Zlobu jsem viděl před lety,těšil jsem se na ní od prvního traileru,líbila se mi a jak dopadla si vzpomínám matně.Druhý díl jsem viděl cca před hodinou,trailery mě nepřesvědčily a bohužel se potvrdilo,že nízká očekávání byla oprávněná.Druhá Zloba sice pořád hodně dobře vypadá a některé scény jsou i poměrně působivé,ale bohužel vší snaze sráží vaz retardovaný příběh,který mi úplně nedával smysl a většinu času smrděl leností disneyho scénaristů.Bohužel je poslední dobou víc a víc patrná disneyho snaha pouze vytřískat co nejvíc ze známé značky bez jakékoliv přidané hodnoty,či náznaku inovace.Dojely na to Star Wars,dojela na to Zloba a obávám se že rozhodně nejde o poslední kusy.Elle Faning tady ve mě navíc nahlodala pocit,že vůbec není dobrá herečka (a nebo je tak geniální,že se přizpůsobila disneyho stylu tvorby a podle toho i hraje)...60% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Možná jsem neměl to správně rozpoložení, ale už mě to nechytlo tak, jako jednička. Místy se to táhlo, příběh hodně přímočarý. Já vlastně ani nevím, co tomu vytknout víc. Asi fajn, ale už mě to tak nenadchlo, což je škoda, protože jsem se po skvělém prvním dílu na to mc těšil. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

dlouho jsem to odkladal.. predchozi film me nebavil, ale tohle se fakt neda. naznak temnoty je fajn, ale schizofrenni provedeni v disney family stylu, plnym klise a spatneho cgi, to hrozne degraduje. film trpi hlavne kvuli scenari a potrebe "zavdecit se cele rodine", nevi na jake publikum chce cilit. neda se to vydrzet ani po lahvi vina. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Strašně divná...pohádka? Na začátku je to samá barvička, chlupaťoučký zvířátka, roztomiloučký stvořeníčka. Až se to najednou zvrhne ve válku mezi lítacíma kozlama a lidma z království v otravném digibordelu. Šťávu měli alespoň konfrontace mezi ex-MILFkami Jolie a Pfeiffer a hnízdo již zmíněných lítacích kozlů a koz (samozřejmě v multikulti vydání). Absolutně mi uniká cílová skupina diváků. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zloby se mi překvapivě líbilo vice než první díl. Nebyl už tolik pohádkový, tady je vice temnoty, vice toho dospěláctví. Elle Fanning už navíc taky není žádná malá holčička, takže se podle toho můžu díky Bohu chovat. Dokonce I Angelina mi sedla nevím jestli jí rozvod s Bradem svědčí v osobním životě, ale na plátně rozhodne ano. Příběh byl skvělý, líbilo se mi, že se věnoval hlavně původu Zloby a že opravdovým zloducehm byl někdo jiný než Zloba, I když to bylo jasné již od začátku filmu,, jkamile se tam postava objevila. ()

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama