Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Recenze (302)

Nach 

všechny recenze uživatele

Poněkud nudnější pokračování, které je naplněno řadou klišé a v podstatě ničím překvapivým. Ano, chápu, je to příběh pro děti, ale... ale na děti je docela dost drsný - brutální. A pro dospělé zase moc dětinský. Nevím tedy pro koho byla druhá Zloba určená. Přesto uznávám, že průměrné kvality předchozího filmu si obhájila. A proto odpověď na otázku, komu je druhá Zloba určena, je na snadě: cílovka jsou všichni ti, kterým se líbil předchozí díl. Těch žel nebylo mnoho, a proto celá dvojka v kinech tak pohořela. Díky Bohu tak již další díl nebude třeba. Tři hvězdy by si totiž už nemusela obhájit. Zde to bylo s odřenýma ušima a přimhouřenýma očima. 60% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy se to celkem táhlo, nechybí děj vyvařený z fusekle a obvyklá pohádková klišé, ale vizuál špička (hrad v Ulsteadu je asi nejlepší stavba od Minas Tirith) a závěrečná bitva měla velmi slušné parametry. Na druhou projekci to sice nebude, ale jednorázově příjemný oddech. 75% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo až příliš pro malé děti, spousta malých skřítků a víl, za což by mě kámoši jistě poslali do háje, kdybych je na to dotáhl. Ke konci jsem se ale dočkal i temných a strašidelných tvorů. No a úplně to tupé nebylo. Ale asi jsem na to šel nejvíc jen kvůli Jolie :D. ... MKUH ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ naprosto zbytečného pokračování. První Zloba byla poměrně zajímavá pohádka, která v kině i něco vydělala a tak se začalo pracovat na pokračování, které je už pouze čistým kalkulem. Příběhově a mytologicky naroubované na první díl, tak aby to alespoň trošku dávalo smysl, ale celkově nevidím ani špetku invence. Jednotlivé postavy a chování je příliš černobílé a šablonovité. Vyhublá Angelina Jolie je hodně creepy už sama o sobě, nehledě na její stylizaci tady. Na mě z toho čiší čistý kalkul a pouhý pohádkový digibordel bez větší invence. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekala ... a dostala jsem velkolepý výpravný příběh, který obstojí sám před sebou. Příběh, v němž se potkává čarokrásná krajina dospělé fantasy a půvabná byť trochu infantilní scenérie dětské pohádky, aniž by si překážely. Provázejí jedna druhou, proplétají se navzájem a společně dotvářejí komplexní, barevný a skoro až rozmařile variabilní svět. Dokonce i multikulturní prvky - za oceánem snad už povinné - jsou logicky zdůvodněné a nepůsobí nikterak nepatřičně. Navíc: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Nikdo by neměl zůstat jediným a tím pádem i posledním představitelem své rasy ... a už vůbec ne v pohádce. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Odmyslím-li si působivý vizuál a dechberoucně nádhernou Angelinu, zbyde mi nenápaditý příběh. První půle byla v pohodě, ale závěr, to je i na hollywoodskou produkci blivajz. Během minuty přejít z masakru do happyendu, kde je vše odpuštěno, zlo zůstane nepotrestáno, úmrtí neoplakána... . Nebýt toho, že Angelína vypadá i ohorněná a se špičatýma ušima  po čertech skvěle, byl bych o dost kritičtější. A to i když se v té zmiňované první polovině filmu, pár pěkných a vtipných momentů našlo. Vidle? Lidé jsou rozkošní! Líbil by se mi crossover se Shrekem. Ostatně první rodinná večeře mi ho trochu připoměla  Tím ovšem pozitiva končí. Co ale ještě zmínit musím...tentokrát bych jako Růženku strpěl spíš černošskou lesbičanku, než čuníkoksichtou Fanning. Doufejme, že třetí díl bude Růžoprostý. ()

CinemaRanger odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, co k tomu říct. Stejná hovadina jako první díl a sám nevím proč jsem na to šel. Ach, áno už vím - kamarádi mě na to vytáhli. Tohle utrpení jim nikdy nezapomenu. Naneštěstí jsem během filmu neusnul, takže jsem celých 118 minut čučel na přiblblou pohádka a občas se smál nad tím, jak je to špatný. Jaká to ztráta mého drahocenného času. Já nevím, to je jak kdybyste vzali Premiéra a dali mu fantasy rozměry, až na to, že místo Soukupa je tady Angelina Jolie a spousta dalších naprosto příšerných postav. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer hraje už jen čarodějnice. Tady naprosto exceluje. Angelina je trochu na pozadí. Bohužel Elle Fanning je na plátně často a je naprosto hrozná. Takže to sráží víc než si pohádka skutečně zaslouží. Protože to jinak vůbec není špatná pohádka. Ale ta Růženka je fakt ultra hrozná. 60% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečná nastavovaná kaše. Oproti prvnímu dílu přineslo více minut jen více hluchých míst. Zároveň více efektů a bojů. Jestli jednička skousli malé mimina, tak u dvojky už budou mít problém. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zoufale nastavovaná kaše. Jednička byla příjemná pohádka o Růžence, kterou tvůrci podali zajímavým způsobem, tohle jen klasická pračka na peníze. V podstatě vůbec nechápu, o co tam šlo, ten děj byl strašně vycucaný z prstu. Mimochodem, je 21. století, myslel jsem že v současné době už si nikdo nedovolí napsat tak uboze karikaturního záporáka - z Michelle udělali takovou tu 100% krávu, že víc černobílá už být nemohla. Nefunkční, zbytečné pokračování. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Pekné fantasy, ktoré ničím nevyčnieva ani neohuruje, ale krásne sa na to pozerá. Vizuálne nemám čo vytknúť a finále bolo fakt epické to treba uznať. Po humornej stránke to bolo dosť slabé a herecky v pohode, záporák bol fajn, ale tá Anglina Jolie je čisto kosť a koža. Hudobne pekne podfarbené. Jednička sa mi osobne páčila viacej, ale aj toto bola pozerateľná popkornovka, ktoré fakt zachraňuje finále. Pre mňa 70%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Angelině chybí jejích šestnáct dětí, a proto se tak zoufale upíná k jediné blonďaté dcerušce, která pobrala krásy alespoň za tři a půl vrstevnic. A právě Ennie je asi jediným důvodem, proč se dívat na tento bezbřehý splašek, jehož scénář mohla napsat kupříkladu čtrnáctiletá transsexuální dívka. 43 % Celosvětový příjem k 3. 3. 2020: $491,730,089, což je 2,66 násobek rozpočtu ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Tohle pokračování jsem vidět nemusel. Mrzí mě, že se mi to nelíbilo, protože Angelina si zaslouží veškerou pozornost. Vypadala skvěle. Hlavně v těch obvazech. Ostatní postavy na mě žádný dojem neudělaly a celé to bylo jedno velké klišé. Největším bizárem byla Michelle Pfeiffer, které nepomohl ani make-up, aby nevypadala jak ježibaba z Hvězdného prachu. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Celkem líbivá pohádka připomínající vizuální stránkou Avatar. Využití animace a dostupné počítačové techniky ke zpracování do moderního kabátu bylo fajn. Herecká stránka byla slabší. Kromě Angeliny Jolie a Michelle Pfeiffer, žádný jiný herecký výkon mou pozornost nezaujal. Princ s princeznou nevýrazným výkonům vévodili. Vím, že jsou to v pohádkách nevděčné role, co se fyzických předpokladů i hereckých výkonů týče, ale v tomto případě to byla střela vedle. Taky tam nebylo příliš co hrát. Příběh byl velmi jednoduchý a konec předvidatelný. Zato vizuální stránka byla výborná, přímo pohádková a všechny nedokonalosti překryla a upozadila. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus trochu veľa šikmých a čiernych. Kľudne to mohlo byť nominované aj na kostýmy a vizuál, aspoň moninované. Veľmi dobre sa na to pozeralo. Masky ujdu, ale či to vezme sošku, nvm. Inak je to klasická, naivná rozprávka s wtf happyendom. 3 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

První Zloba byla svého času důstojnou hranou disneyovkou a, světě div se, pokračování jde celkem bez klopýtnutí v jejích stopách. Sice vás film nedokáže vůbec ničím obohatit, dovolí vám si ale bezmezně odpočinout u dobře vypadající rodinné pohádky, která u větších filmových fandů staví úspěch na povedeném castingu. 70% naprosto odpovídajících. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Co jsem mohl očekávat od na první pohled „zbytečného pokračování“? Jen to nejhorší. Jenže od první minuty jsem měl jasno, že je toto skvělý příklad, jak to dělat správně. Mír ve světě rozhodně ještě nevládl, do toho se vložila nová záporačka, stále trochu nevyrovnaná Zloba, překvapivě povedený a fungující humor, a recept na zábavné převyprávění (jiné části) klasiky byl na světě! Zbytek samozřejmě byl klišé, od samotného průběhu děje, až po pointu - ale vše bylo působivé, sympatické, propracované do nejmenšího detailu, a zkrátka zábavné. Takhle nějak si představuju kvalitní pohádku! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První díl pro mě bylo úžasné překvapení. Druhý je už jen tuctovým recyklátem. Roztomilosti je troška. Hudbu dostal na starost také nějaký podřadnější skladatel. Prostě všechno je zde ošizenější. Sice všechno pořád hezky vypadá a na velkém plátně (kterých po corona krizi možná tolik nezůstane) by působilo moc hezky, ale film sám o sobě nic úžasného bohužel není. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Anorektická Angelina aka Zloba má pěkně vystouplé lícní kosti a místy jsem se o ní bál, aby nezkolabovala. Ta ženská snad nic nejí! První půlka je taková sladká vše je dokonalé procházka růžovou zahradou. V druhé půlce to začne pořádně šlapat a začne velkolepá bitva mezi kralovstvím Ulstead a Blaty. Preyové to tam pěkně rozjeli. Dávám 75% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V redakci kinoboxu musí jet na slušném matrošu (asi halušky nebo lsd), když o tomhle napíšou, že je to více fantasy než pohádka. Souhlas s názorem, že druhý díl byl zbytečný tak, že jediný důvod proč vznikl jsou nejspíše prachy (to samé platí i u Toy Story 4) a imigrační krize (ta paralela je až do očí bijící). Optimálně mezi 3 a 4 hvězdama , ale za ten sluníčkový konec hvězda dole. Točit to někdo jiný tak by zde mohla být parádní bitva ve stylu Pána Prstenů bohužel to točil Disney tak zde máme bitvu ve stylu barevného ohňostroje, která hýří převážně červenou . Spoiler plusové body za to, že chcípla jedna z těch víl škoda, že nechcíply všechny hned bych měl větší důvod k radosti. ()

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama