Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Recenze (302)

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Hyper-barevná pohádka o xenofobii, imperializmu a genocidě, s "trumpovskou" královnou a džihádistickými elfy, půlhodinou bitevích scén, a ohromujícími kostýmy a maskami. Vlastní scénář a povahokresba jsou ale bohužel dost slabé, příběh navzdory tématice až překvapivě politicky korektní a přístupný, velká herecká jména jedou na autopilota, a režii se nedaří vykouzlit výraznější narativního tah nebo emoční investici. 60%, komu by hodně vadila "vílácká" variace na Mimoně, odečte si alespoň 5% ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zapomel na jakoukoliv, byť elementární logiku. Postavy jsou hloupé kdy se to hodí, a když ne tak najednou mají všech 5 pohromadě. Jsou bezradné přese všechny své schopnosti, a pak že zadku vytáhnou nejlepší nápad a vše vyřeší. Jako je to pohádka ale todle je už skoro jako od Trošky. Vizuálně působí dobře, ale až moc prvoplánovitě je vše na efekt, nic jiného. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Krasny vizual, no pride mi to podobne ako jednotka velmi priehladne. O mesiac si na film budem pamatat len preto, ze som ho videl so svokrou. Osobne som aj nieco podobne cakal, ale na konci ma to musi len mrziet, lebo efekty stali zato. Tato cast filmu ma bavila. Kazdu chvilu nieco pucalo, lietalo, alebo nejak inak bralo stopaz samotnemu deju. Hovorim, podla mna, minimalne o tretine filmu. Prislo mi ale aj dost zvlastne aku rolu v celom deji hrala samotna Jolie/Zloba. Najsilnejsia "carodejnica", ale bez driveu z jednotky. Digitalna Pfeiffer mi liezla na nervy, posledna scena s nou bola ta najlepsia. Film je takou typickou dvojkou, s tym rozdielom, ze v tomto pripade ani ta jednotka nebola ukazkova. Dalsiu Zlobu uz nie prosim. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Zloba tentokrát proti smyslu celé zápletky opulentně rezignuje na své vlastní kořeny a místo čarování vlastního kouzla kopíruje celé sekvence i mytologie od všech těch mnohem komplexnějších, kreativnějších a na vlastních nohou stojících blockbusterových vzorů typu Avatar, Avengers nebo Jak vycvičit draka! Tam, kde v originálech dýchají originální, zábavné a soběstačné postavy, potácejí se tu bezradné figurky, jednající výhradně tak, jak se scénáristům zrovna hodí. Smysluplně tudíž nepůsobí vyloženě chtěné zvraty a důvěryhodně pak ani jednotlivé charaktery, jejichž představitelům jakoby bylo místy očividně až stydno za své postavy. Ukočírovat takhle velikášský fantasy projekt jistě nebude nic samozřejmého a za tím, že tak ty nedostižné vzory přirozeně působí, aniž bychom to většinou vůbec vnímali, je malý zázrak, velký cit a především vypravěčský um! Zloba 2 budiž odrazujícím příkladem bezbřehé trikové moci, zastírající absenci onoho citu i múzy, bez níž se ty jemné nitky postav, mytologie a příběhu v soudržné předivo minuly a nepropojily ~ ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Rehabilitace Maleficent, nakonec se z ní vyklube klaďačka. Celkem dost se v tom odráží sociokulturní tendence, je to poplatné době. Byl to opus pro Angelinu. Vizuál ovšem krásný. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný vizuál a to od první minuty až do poslední. Jinak bitva mezi dobrem a zlem dobrá, méně mne nadchlai etnická otázka či samotný příběh. Ten byl totiž velmi plochý a dějově předvídatelný. Michel skvělá, anorektická koza snesitelná. Hudba krásná. Jako celek velké, nablískané až megalomanské nic, které ovšem nelze neocenit třemi hvězdami. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Překrásný až úchvatný fantazy svět v příběhu, který mne vůbec nebavil. [6871. hodnocení, 261. komentář, 68%] ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, aby se mi druhý díl čehokoliv líbil více než první, ale zde tomu tak je. Tak, jak mne první díl zklamal, druhý mne naopak velmi mile překvapil. Angelina je zde fantastická, Michelle ve své roli taktéž, audiovizuální stránka filmu je úchvatná – ještě lepší než v prvním díle. Příběh tentokráte celý dává smysl, bavil mne a líbil se mi. Zajímavé je, že na druhý díl se dá bez jakékoliv újmy podívat a užít si ho i bez znalosti děje prvního dílu. 78% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rozpravkove svety milujem a tento uz po druhykrat,skvele a nadherne pokracovanie,ktore ma uplne ocarilo vsetkym,jednoducho to nemalo ziadnu chybicku a este musim podotknut,ze Angelina Jolie bola perfektna,hrozne sa mi tam pacila...:-) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale nijak nápadité ... první film byl i dojemný ... tady je to jen úsměvné ... Zabavilo však kvalitně ... Jolie je prostě fakt dobrá herečka ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie „Zloby“ Bohužiaľ dopadlo tak, ako sa to (v tichosti) predpokladalo. Zvolená koncepcia (pokračovania) je pre každého známa, už od samého začiatku je jasné, že čo a prečo sa bude diať a to všetko počas celej takmer dvojhodinovej pasáži. Žiadne prekvapenie, vývoj príbehu so všetkými klišé prvkami. Napriek tomu možnosť tu bola – napríklad svet „lietajúcich démonov“ – ten je však zobrazený povrchne bez žiadnej hĺbky. Staré a nové postavy v podstate nedokázali posnuť príbeh dopredu, nejaký rozvoj charakteru postáv tu nečakajte. Avšak A. Jolie a jej oči ako aj mimika stále nemajú chybu. Záverečný boj ide s polovičným plynom – vizuálne efekty maximálne budú dobre vypadať v kine. Ja osobne som sklamaný, pretože po nádejnom úvodnom diele som čakal pokračovanie minimálne na rovnakej úrovni. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Cca o půl hvězdy lepší než jednička. Svižnější a napínavější děj, charismatičtější padouch v podání Michelle Pfeiffer. Bohužel Růženka a princ jsou totální herecká dřeva ... 72% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Maleficent pokračování prostě mít nemělo, protože byl příběh uzavřen. Sequel se tak jeví jako nastavovaná kaše, která už nevypráví příběh o Zlobě, jako spíš o Růžence a princi Filipovi. Zloba v podání Angeliny je hlavní tahoun dvojky, která sice nebolí, ale na jedničku ztrácí dva parníky. První díl byla zajímavá příběhovka, která rozvíjela story o Růžence, zatímco dvojky vypráví story o svatbě Růženky a prince Filipa z Ulsteadu. Je tam samozřejmě i další backstory, ale nosný příběh je narozdíl od první Zloby hrozně předvídatelný. Cenu nejzbytečnějšího pokračování za rok 2019 asi Zlobě vezmou Angry Birds 2 nebo Secret Life of Pets 2, ale bylo by to fakt jen o kousek. A tržebně Zloba taky underperformovala, nebyl to vyloženě flop, ale jednička vydělala o nějakých 250 mil $ víc. 3* ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování. Jednička bombovej a netradičně pojetý filmeček, který dokázal nadchnout a vzít za srdíčko. Ale tady? Zas nějaký kecy o soužití a mírumilovnosti, utlačovanosti. A Pfeiferrová, ta už měla být ve starobním důchodu, ale asi si na něj potřebovala vydělat! ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo říct kam se podělo těch 185 míčů? Od začátku až do té finálové bitvy se tam absolutně nic neděje a vy sledujete pouze polomrtvou Angelinu která vede naprosto bezvýznamné dialogy s naprosto bezvýznamnými charaktery a k tomu přidejte nějakou "emocionální" vatu a máte vystaráno zhruba na hoďku a půl a až poté přijde finální bitva která je skvělá a aspoň trošku tuhle frašku na dojení peněz zvedá. Nejen že mě Rønning po skvělých pátých Pirátech zklamal ale on ještě k tomu zničil všechno co bylo skvělé na jedničce a zcela zaslouženě si zničil kariéru. Disneymu gratuluji k těm pár stovkám milionů které jim tenhle průser přinesl. Dno blockbusterové zábavy. 3/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

O něco infantilnější fantasy pohádka než minule a ani akční finále mě tentokrát tolik nezaujalo. Moc mě nenadchla ani téměř dvou hodinová stopáž a z temnejch Feyů se daly vymáčknout mnohem zajímavější "záporáci". S hodnocenim jsem docela na rozpacích. Když ale vemu v úvahu neskromnej rozpočet (185 mega), nemůžu být rozhodně spokojenej s výsledkem v podobě neslanýho nemastnýho bijáku, kterej občas zaujme jenom slušnym vizuálem nebo hudbou a na kterej si navíc za pár týdnů vůbec nevzpomenu, dvě hodně silný hvězdy. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

První díl nám dal něco jedinečného - nejen netradiční pohled na klasickou pohádku o Šípkové Růžence, ale také netradiční pohled na pohádkovou lásku. Druhý díl je tedy "jen" pokračováním, které není ani nutné ani dechberoucí, naopak je předvídatelné, průměrné a zcela běžně pohádkové - ale rozhodně hezké! Angelina byla skvělá, Michelle Pfeiffer o nic méně (to, že mi oblíbená herečka pila krev, považuji rozhodně za herecký úspěch), princ byl trochu trouba a Růženka roztomilá. Zkrátka hezká pohádka, která potěší. ()

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama