Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 4

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

ValtorLP

Hej, jasné, to ti bohato postačí :) , keď nechceš mať nejaké veľké nezrovnalosti voči predlohe tak si určite radšej pozri tú suchetovu verziu, táto verzia s Branaghom je taký modernejší odvar a podľa mňa sa to neoplatí vidieť, Suchet je také zosobnenie Poirota na filmovom plátne. :) 

ValtorLP

ValtorLP (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Jasně, určitě to zkusím, nic za to nedám.
Ale u tohoto titulu mi už docela hoří u predele, proto mě zajímá jestli mi stačí pouze zhlédnout Vražda v Orient expresu třetí epizodu z 12 série, abych byl schopen alespoň z části znát to, co je napsáno v té knize?

na příspěvěk reagoval jim_clark65

ValtorLP

ValtorLP (hodnocení, recenze)

jim_clark65

Jistě, děkuji moc.
A to mi stačí pouze zhlédnout Vražda v Orient expresu třetí epizodu z 12 série, abych byl schopen alespoň z části znát to, co je napsáno v té knize? (příběh, postavy)

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

ValtorLP

PS: Ja som bol v tomto podobný, keď sme mali nejakú knihu v povinnom čítaní, tak som sa na to ľudovo "vybodol" a pozrel som si na referaty.sk nejaký obsah. Potom po strednej som si tie knihy postupne prečítal a až som sa hanbil, koľko som toho zameškal, pretože niektoré z nich sú fakt dobré a zaujímavé, navyše ti čítanie pomôže s pravopisom, vyjadrovaním svojich myšlienok a pod. Takže ti môžem len odporučiť si aspoň niektoré z daných kníh prečítať. :) To len taká rada, tie sú zadarmo :D, čiže s nimi nalož, ako uznáš za vhodné. :)   

na příspěvěk reagoval ValtorLP

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

ValtorLP

Rozhodne si prečítaj knihu, alebo keď už filmové spracovanie, tak si nájdi verziu so Suchetom: https://www.csfd.cz/film/75613-agatha-christie-s-poirot/270817-vrazda-v-orient-expresu/prehled/

Branagh v tomto filme pomenil niektoré veci (vzhľadom na predlohu), dve postavy spojil dokopy a potom ich "race swapol", plus jeho Poirot nie je Poirot - ale len nejaká divná karikatúra. :) Kniha je krátka a rozhodne najlepšia verzia, čiže byť som ti odporučil si to určite prečítať - ak nepoznáš koniec, tak ťa to podľa mňa celkom príjemne prekvapí. :)  

na příspěvěk reagoval ValtorLP

ValtorLP

ValtorLP (hodnocení, recenze)

Mám dotaz.
Máme to jako povinnou četbu ve škole, ale kniha od Christie Agatha se mi číst moc nechce.
Bude mi stačit tento film, abych alespoň pochopil příběh? Nebo je to odlišné?

na příspěvěk reagoval jim_clark65, jim_clark65

PD321

PD321 (hodnocení, recenze)

Kdyby změny vedly k lepším výsledkům, tak proč ne, ale tohle se moc nepovedlo. Je to nudnější než jeho předchůdci. S předělávkou "Deset malých černoušků" se to nedá vůbec srovnat, tam se měl režisér poučit jak se to dělá.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

PD321

A proč by se měli tvůrci jako že opakovat? -_+ Podívej se na Trailer Vraždy na Nilu... A teprve pak můžeš začít prskat. :)

PD321

PD321 (hodnocení, recenze)

Co to sakra mělo bejt? Poirot působí dojmem magora. Je tam spousta věcí, co v knize nebyla a film nijak neposouvá. Hlavně, že si tvůrci mohli udělat multikulturní čárku.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

prosím tě, já se můžu tlemit jak chci, a oba dva víme, že cokoliv, COKOLIV, ti vysvětlovat, probírat nebo jakkoliv s tebou zkoušet debatovat, nemá smysl, vůbec, ale vůbec to nemá smysl, takže nech té komedie :)) 

 (hodnocení, recenze)

Ty si tam našel něco jiného, než můj názor na film?

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 já aspoň neskrývám, že za mým odkazem, leží něco jiného, než můj názor na film. Ale tak, to je už moc složité a na hlavičku náročné :) 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

mahler

Ani sám Poirot to nevěděl, v puli filmu, natož divák, ktery nevidel puvodni film a třeba ani necetl knihu.. Ano je pravda, ze v puli filmu se dá spekulovat, ale o více vrazdicich, nikoli o vsech 13, co byli ve vagonu.. Spekulovat se dalo treba o dvou, o třech, ale nikoho nenapadne ze vsichni.., az jak na konci rekne ze vsichni znali vraha Armstrongovych, tak divak az pote zacina dedukovat vsechny ve vagonu... Asi nejak podobně jako Poirot.. Ale urcite by nikdo hned nepoderival vsechny.. Muj nazor

na příspěvěk reagoval Prometheus69

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

rounen

Když sem viděl původní film z roku 1974 a neznal předlohu a internet nebyl takže sem si nemohl vygůglit moudra - napadlo mě to že vraždili všichni hned v polovině filmu- ve chvíli kdy víc lidí začalo přiznávat že znalo rodinu Armstrongových :-)

A navíc v nové verzi - ve chvíli kdy Poirot zjistil že Daisy byla kmotřenka kněžny a Helena je sestra Sonii (tudíž si vydedukovali že se asi znali), bylo to jasné i dvěma nablblým puberťákům co seděli v kině vedle nás.

Zkrátka asi nejsi tak bystrý :-)

na příspěvěk reagoval rounen

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

rounen

Každému to dojde... už někdy v polovině. 8)

Co to neviděli nebo o tom neslyšeli.... Nebo Japonce co si natočili svou vlastní emo verzy.... Ale nebudu prozrazovat. :D

Spíš Komedie.... 

Nj 12.. podle hodin co? 8D

na příspěvěk reagoval mahler

Příspěvek byl smazán administrátorem.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Prometheus69

13 ran je běžný pocet pri zabijeni jednim vrahem.. Kdyz vrah chce nekoho zabit na 100%,  tak urcite ho nozem nebodne jen jednou.. Ale vicekrat .. Me ani nikoho hned nenapadlo, ze by ho bodli vsichni.. Napadne te to az u konce rozuzlení ..

na příspěvěk reagoval Prometheus69, mahler

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

mahler

Hlavním smyslem je v podstatě v tom zmást diváka samotného.. aby si nespočítal počet ran a počet lidí podezřelých ve vlaku.

A taky ve smyslu... Poslední večeře. Tedy 12 apoštolů... Což mě docela pobavilo. 

13 byl černoch když Herlule měl být asi Jidáš. :D

na příspěvěk reagoval rounen

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Ve filmu z roku 1974 bodli hraběnka a hrabě jednou a společně - bylo dvanáct ran - ve filmu se Suchetem hraběnka nevraždila protože chrápala po požití trionalu a taky dvanáct ran - (dvanáctý byl doktor Constantine, který v původním filmu Poirotovi pomáhal a v novém zpracování vůbec není) a v tomhle novém filmu byla zase sjetá barbitalem takže si taky nebodla - a v knize taky ne mimochodem  - není nepodstatné že nebodla - cestující a hlavně hrabě jí chránili a nechtěli aby se popravy účastnila - asi tak ..  navíc film i říká že když Casseti zemře mohla by se vrátit -  z trosky která se ní stala - taková Helena jako byla dřív - a v samotném závěru bylo tuším vidět jak společně s manželem vylévají drogy do umyvadla - takže mise splněna - - nicméně film se Suchetem i Brannaghem mají oproti knize jednu obrovskou výhodu - alespoň trochu (trochu hodně v případě Sucheta) vyhrocený závěr a katarzi - v knize Poirot případ pouze rozlouskne a šmitec - žádné morální dilema se nekoná, v podstatě ,,je mi jasný proč jste ho sejmuli a zdar, já už jdu"

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Uživatel rounen smazal svůj příspěvek.

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama