Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 4

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

zette 

všechny recenze uživatele

Cele to pusobi tak umele, az je to vlastne hezke. Pekna kamera. Snad kazdeho divaka potesi vyborne herecke obsazeni. Dejove urcite prekombinovane, misty nudne, ale porad dobre koukatelne. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla dobová atmosféra ? Možná jí nebylo dost vhod mrazivé povětří, které by jí mohlo lehce přivodit zápal plic ... snad ji nadměrně iritovalo okatě zvýrazňované téma rasismu, které vyhodnotila jako úlitbu samozvaným novodobým hlídačům všech myslitelných vyvážeností ... nebo jí příliš nevyhovoval samotný Hercule Poirot, který jakoby zbytečně upřednostnil svaly a maličko rezignoval na systematickou práci svých šedých buněk, takže jeho úsudek není nejbrilantnější a nevzbuzuje žádný přehnaný respekt. Buď jak buď, dějová linie se snaží všemožně zavděčit jak vkusu současného diváka, tak i nejnovějším trendům, které tvrdě prosazují určité aktivistické skupiny - a ve výsledku se až tak nesoustředí na vlastní příběh. Dosti bídné 3* ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Začátku filmu jsem se trochu lekl. Bylo vidět, že se do něj tvůrci snažili přidat humor, který nebyl vyloženě špatný, ale ani moc povedený. To ale naštěstí pro mě moc dlouho netrvalo. Jakmile se expres rozjede, atmosféra až na malé výjimky zvážní a já jsem si samotný případ v napětí užíval. Přestože ve filmu je akce naprosté minimum, má rychlé tempo. Postavy jsou zde zajímavé, dokonce i Poirot mi tu připadal o něco lidštější, než v předchozích filmech. Stísněný prostor vlaku navíc působí dojmem, že v něm při sledování filmu opravdu jste spolu s ostatními cestujícími. Za velké pozitivum považuji i fakt, že jsem dopředu nevěděl, kdo je vrahem a po celou dobu jsem mohl hádat. Měl bych také zmínit povedenou hudbu, která tu sice nezní příliš často, ale jako doprovod funguje jak má. Herecké výkony tu jsou skvělé, což se od takového obsazení dalo čekat. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Co chcete vymýšlet v adaptaci slavné a známe knihy, která už navíc byla xkrát zfilmována. Branagh to zvládl dobře a prostě nám ukázal slavnou detektivku v moderním hávu, 4 hvězdy. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Kenneth je prostě sympaťák. navíc jeho ztvárnění Hercula Poirota je odlišné od ostatních...u Finneyho i u Sucheta jsem měl dojem jen, že jsou sice skvělí, ale arogantní ze svého umu, nic víc. Kenneth je sice pyšný na to, co umí, zároveň nám ale ukazuje člověka stiženého obsedantně kompulsivními poruchami, člověka, který skrývá nejedno tajemství a nejedno trápení, které ho žere a které mu znesnadňují život. Kdyby měl víc prostoru, možná by nám dal nahlédnout hlouběji do své duše. Byť možná za hranici postavy, jak byla dána. A bylo úžasné slyšet jeho "Allons-y!". Ostatní zdatně sekundují a především výprava a scenérie, i když cgi, působí úchvatně, bylo super sledovat express projíždějící Istambulem či mezi horami. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce. Z dvou hodin jsem se nenudil ani minutu, naopak. K závěru bych ubral kapku táhlé osudovosti a místy zkrátil komplikovanější monology. A asi i s digitálním obsahem se mohlo nakládat méně nápadně, film připomíná Zemeckisův Polární expres. No, mně se ta dramatická podoba líbila, i divadelní režie, i veškerá stylizace, a jsem téměř maximálně spokojen. A určitě si to dám znovu. Užíval jsem si. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více. Chápu, že Branagh chtěl z provařené předlohy udělat podívanou pro veliké plátno (a povedlo se mu to), ale nějak tak trochu zapomněl, že tohle má být o postavách. Jako Branaghova režisérská a herecká exhibice to ujde, ale pro Agathu a její záhady by mi stačil jeden vagón s atmosférou, která by se dala krájet. A tu tady dostanu přes všechny ty CGI vychytávky jen málokdy. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála jsem neviděl původní verzi a tudíž ani neznal pointu, což nejspíš také mělo jistý vliv na mé hodnocení. Nicméně je to prostě taková ta stará poctivá kriminální klasika, obohacena krásnými scenériemi, vonící dálkou a báječným filmovým dobrodružstvím. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi tak, trailer je líp provedený než celý film, ty dvě minuty slibovali svižnou Sherlockovinu v zajímavém prostředí, která bude odsýpat. Na druhou stranu jsem dostal vše až na to, že se ty dvě minuty roztáhly na dvě hodiny a mírně to drhlo. Jinak v podstatě exteriéry vystylizované na jedničku, herci charakterově odlišní, Branagh s parádním akcentem. Tím, že jsem Agathu nečetl a neviděl originál, tak mě překvapilo i samotné rozuzlení. Dost se budu těšit i na případné vyšetřování na Nilu. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně a suvereně film roku 2017.. jako obvykle knížku jsem nečetl, ale i tak mě film neskutečně bavil úplně ve všech směrech a donutil mě pořádně přemejšlet a takhle by to u prvotřídní kriminálky mělo bejt.. nemám co vytknout.. bomba ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nečítal, seriál nevidel. A predpokladám, že film bol robený práve pre takýchto ľudí. Ale Bože, ten akcent. Nech mi nikto nehovorí, že takto rozpráva "najlepší detektív na svete". A v ktorej prdeli? V Tanzánii?! Solídne nudné. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Krása..... Branagh je skutečný umělec, který se ale nebojí moderních postupů a udělátek a kombinuje to všechno moc šikovně, elegantně a s lehkostí. On je na svoje filmy vždy tak skvěle a precizně připravený a soustředěný, ať už jde o herecký, či řežijní výkon, tak či onak je to vždy bravurní. Zde si poradil se vším na výbornou. Slavný příběh zadaptoval velmi dobře. Dobrá volba herců, dobré kostýmy, výprava- Ač dělaná na zeleném plátně, tak omračující, pohádková, snová, přesto hmatatelná. Moc hezké technické zpracování a triky. Pointa pro mě nová, protože rozuzlení jsem neznal a zádné jiné zpracování Orient expresu jsem neviděl, takže naprosto šokující a mocná. Johnny Depp skvělý! Kennethovi potlesk. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Hercule Poirot ihned si představím tvář Sucheta. Nejdřív jsem si říkal, jak asi dopadne Branaghův Hercule. A dopadl dobře. Vražda v Orient expresu je poměrně lehká oddechovka a je potřeba ji tak i brát. Výtečné provedení, skvěle vybraní herci a dobře napsané postavy. Kamera a záběry na okolí a vlak neměly chybu. Ve filmu obrovské množství hvězd, bohužel každá má jen pár větiček. Film byl příjemný a napínavý až skoro do konce. Pokračování bych oceňil. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Vše už bylo řečeno. Bravurní herci, super kamera. Škodaže se nepodařilo vybudovat k nějaké postavě bližší vztah pro vytvoření napětí a vtažení do děje. Také hudební podkres měl být zvolen lépe. Jako kolovrátek mlel stále stejnou písničku. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

hmmm...utahana chcanka s kryplem ve vlaku..nebavilo me to vubec..cekal sem pecku dostal sem chcanku..ani sem nevedel ze to bude sherlock holmes..do knizek seru a kdybych to vedel tak se na to ani nekoukam..nesnasim toho krypla co to hral vtom serialu.. a tady me ta postava srala taky..tesil sem se na deppa ale ten se tam moc neohral..takze nasrat na celou vrazdu v zasranym vlaku! kdyby to aspon nebyla takova zasrana nuda! ale prez to vsechno je to hezky natoceny, dobre obsazeno..ale sralo me to kurva! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když znáte konec, je to vždy těžké. Výborný vizuál a výborný Branagh v roli Poirota. Až do té chvíle, kdy se stala vražda, byl film zcela bezchybný. Pak už to naopak bylo matoucí a tím pádem nudné. Ono je to vlastně dané i předlohou, jelikož tolik vrahů je především megalomanie paní Christie. Jenže uřídit tolik postav je prostě těžké. 60% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kenneth točí jak kráľ a ešte lepšie hrá. Klaustrofobická stiesnenosť vo vlaku a priehrštím silných hereckých mien by malo byť zárukou dokonalého filmového zážitku. Prečo som to tak necítil sám úplne neviem. Niečo mi tam skrátka chýbalo. Ale čo mi vyslovene vadí je ten patetický záver... Agáthka asi nie je skrátka moja šialka kávy. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama