Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 3

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

zsn 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se oficiálně přesvědčila, že nějakou Christie, která si hraje na Sira Arthura Conana Doyela těžce nemusim. Její předlohy jsou pro film velice utahané, ukecané, zdlouhavé a bez vtipu - nudné. A zabití Deppa v první půlhodině - to je pěkná zrada po marketingovém tahu v podobě premiér a posterů. ()

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Ja toho Branagha môžem, rovnako ako všetkých z Britskej starej školy na čele s Nighym, ktorí dali ruku Peggovi, Frostovi, Moranovi a ostatným. Vypol som myseľ a nechal sa unášat tak klasickým rukopisom. Hoc je záhada jasná, Kenneth mi zabezpečil, že mi čas ubehne veľmi rýchlo ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Třetí filmové zpracování této látky, které jsem viděl, a pokud to mám srovnávat, tak je to slabší něž se Suchetem, ale srovnatelné s Finneym ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Branagha jako režiséra můžu. Jeho Thor je fajn, Popelka to samý. Líbil se mi i Slídil. No a pak přišel Jack Ryan. Už ten mi nesedl. No a teď je tu jeho Poirot. A ten mi místy přišel celkem bezkrevnej a ospalej - byť se tenhle film celou dobu snažil ukázat pravej opak. Jasně má to skvělý momenty - začátek, a zvrat s Deppovým pomocníkem. A samozřejmě rozzuzlení je naprostá pecka, kde to emočně podpoří ještě hudba Patricka Doyla. Líbilo se mi i zasazení a práce s historickou dobou. A Branagh se sem tam snažil bejt za Sherlocka (víme za kterýho). Nemůžu si pomoct, ale prostě mě to moc nebralo. Ale možná je to tím, že jsem vyrůstal na HP s tváři Sucheta. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Filmařsky nádherný zážitek a dokonale odvedená práce. Jen kdyby ten konec nebyl tááááááák natahovaný (a obešel se bez poslední večeře), tak by ten film byl dokonalý. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ze všech představitelů titulní role Hercula Poirota mi do své role zatím tentokrát Kenneth Branagh sedl jak prdel do kastrolu, on je prostě divadelní herec jak vyšitý. Známá adaptace knižní předlohy od Agathy Christie, tentokráte doplněná hereckým hvězdným ansáblem je příjemnou situační detektivní zápletkou pro někoho již se známým finálním rozuzlením.............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branagh se naštěstí nesnaží Hercule Poiarota předělat do nějaké moderní verze, jak je teď obliba zejména u Sherlocka Holmese, ale striktně se drží dobové vážnosti i původní předlohy a vlastně i divadelního zpracování. Zpracování je také velmi kvalitní, řekl bych divadelní, ač se vše odehrává v podstatě ve 3 vagonech. Filmu v podstatě není co vytknout. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně záživnější sledovat tohle než suchýho Sucheta, kterej sice přirostl k týhle postavě, ale na mě to nikterak nezabírá.Tenhle Poirot je spíš podobnej Holmesoj, není to tak starej dědula - oneface. Z filmu se asi víc nedalo vyždímat, páč je to natočený mistrovsky. Ale problém je v tom, že je to už 100x ohranej příběh, kterej víc jak dopadne, takže je to sice detektivka, ale dopředu víš jak to dopadne, což není u detektivky zrovna přednost. Hereckej výběr na výbornou, tolik zvučných jmen se na jednom plátně jen tak nevidí a za to rozhodně palec nahoru. U tohodle příběhu mám trochu problém s tím, že se to celý odehrává ve vlaku, takže se nepodíváš nikam jinam - ideální pro divadelní představení, ale né pro herecky narvanej celovečerák. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Konečně někoho napadlo obsadit do role Hercula Poirota CHLAPA a ne nějakou přiteplalou imitaci. Děj má, na adaptaci Agathy, docela spád a skutečně fajnové obsazení by nemělo nikoho urazit. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I když tu nyní ze sebe udělám asi pořádného troubu, musím se přiznat, že jednoduše jeden z nejznámějších případů Hercula Poirota, respektive jeden z nejprosnulejších detektivních románů Agathy Christie, Vražda v Orient Expresu, prostě neznám. Velká ostuda, uznávám, na druhou stranu jsem si ale zase mohl díky tomu tuto z dalších filmových verzí o to více užít, neboť jsem zkrátka neznal ani postavy, ani zápletku, ani průběh vyšetřování, ani pointu, prostě nic. Kolik diváků tohle může tvrdit? Mnoho nás takových hanbářů asi ale není. Každopádně, já osobně jsem tedy očekával veliké věci, přece jen jde o skutečně jednu z nejvěhlasnějších kriminálek vůbec, nicméně, pocity, které jsem nakonec prožíval v průběhu vyšetřování, jsem ale tedy vážně nečekal, a vůbec nešlo zrovna o pocity pozitivní. Že k zásadnímu momentu celého filmu, tedy vraždě, došlo v podstatě až v půli filmu, to by až tak nevadilo, v případě, že by se do té doby dělo něco jiného, zajímavého, což se ovšem nedělo. Celou hodinu před vraždou vyplňovala prakticky jen únavná představovačka ústředních postav a jejich následné velice, velice mdlé a neefektní konverzování. Očekával jsem tedy větší dynamiku a výraznost po uskutečnění onoho mordu, nezměnilo se ale bohužel nic. Nadále se především jen mdle a neefektně konverzovalo, Hercule Poirot přemýšlel a vymýšlel, dumal a pátral, ovšem činil to tak nepůsobivým a nevýrazným stylem, že jsem se málem uzíval k smrti 8D. No, a když pak obyčejnou náhodou, nikoliv žádnou mistrovskou dedukcí, či nějakým fikaným způsobem, ale skutečně obyčejnou náhodou případ rozlouskl, přišla mi ona pointa tak děsivě trapná, směšná a především triviální, že jsem si okamžitě říkal, tohle přece nemůže být jeden z top krimi případů! Vždyť to je totální fiasko! Tahle pointa, respektive odhalení, by se hodilo snad do Žhavých výstřelů, či Bláznivých střel, ale jako regulérní vyšetření zapeklitého případu? To mi fakt přišlo jen jako krutý žert. Nechápu! Bohužel, ono mě tu k tomu navíc ale nezaujalo ani nic jiného. Herecké výkony všech zúčastněných byly vlažné, nepřesvědčivé, neživelné, vizuálem, stylem, atmosférou, ničím z toho se mě tvůrcům též nepovedlo nějak vyloženě zaujmout, já jsem zkrátka z toho celého očekávaného snímku strašně na rozpacích, na mě to zapůsobilo nudně, nevýrazně, tuctově, nemoderně, kupodivu i hloupě, jsem zklamán a tohle je prostě bída. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Poirot, kterému chybí Poirot. Snaha vyrobit z chladného obsedantně-kompulzního chlapíka, s vajíčkovitou hlavou, ze které vykukuje špičatý nos a knír, jakousi (nuceně) přirozenou osobnost, jenž všechno a všichni otravují. Nefunguje to. Film znázorňuje archetyp umašťeného opraváře praček, po kterém chcete opravit pračku, což předvolaný opravář nedělá. Tam, kde se ubralo typické strojené ikonovitosti Hercule Poirota, přitopilo se emocemi a výbušností, až vznikl jeho protipól. A tak ve filmu vidíme skákajícího, běhajícího a hůlkou šermujícího staršího muže, který sice málem přišel o nohu ve válce a v předloze by bez hůlky neudělal podobně jako Dr. House ani krok. No a původní ledovou logiku "šedé kůry mozkové" vystřídalo neustálé ječení, pod kterou se ubohé ohluchlé oběti nakonec přiznají, že jsou vrahy. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi atraktívne a pútavo spracovaný film. Kenneth Branagh si dal očividne záležať na detailoch a tak je tento remake doslova filmová lahôdka. Zaujímavé udalosti vo vlaku striedajú úchvatné zábery okolitej prírody, všetko podfarbené nádhernými zvukmi a hudbou. U mňa vládne spokojnosť. Murder on the Orion Express je taká detektívna jednohubka, ktorá poteší každého fanúšika dobových filmov a Hercula Poirota obzvlášť. Pričom sa považujem len za prvý prípad. Nikdy som nečítal žiadnu knihu ani nevidel žiadnu epizódu tohto legendárnho seriálu. Aj preto som si mohol film maximálne vychutnať a spolu s neohrozeným belgickým detektívom pátrať po záhodnom vrahovi. 75 %!! ()

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nebudu úplně ideální cílovkou, ale tato nablýskaná nuda mě příliš nezaujala. Což o to, herecká sebranka je skvělá, jen ten příběh, jen ten příběh.. jako by vypadl z jiného století? Jo, to bude ono. Bohužel mě to minulo a i finální rozuzlení mě nechalo poměrně chladným. Zkrátka film, který má své kvality pro diváky klasických detektivek. Mezi ty ale nepatřím a nemám rozhodně potřebu ho vidět znovu. 5/10 ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc fanda detektivek Agathy Christie, ale tohle bylo docela obstojné. Pomohlo samozřejmě kvalitní herecké obsazení a docela zajímavá pointa. Nicméně, že bych se na to chtěl podívat znova kvůli nezměrné duchaplnosti, to určitě ne. Solidní jednohubka za 3 hvězdy. (4k UHD blu-ray, orig.) ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Na Branagha jako Poirota jsem si teda nezvykl za cely film, coz vzhledem k tomu, ze snimek je prakticky jeho exhibici je celkem problem, ale nejak jsem se od toho dokazal, ve vysledku, trochu odpoutat a "zavirat nad nim oci". Jinak totiz muzu rici, ze me na filmu nic nerusilo a dokonce opravdu velmi bavilo. Nejaky ten vtip se ve filmu nasel a dej jako takovy je samozrejme brilantni, po predloze, kterou jsem sice necetl, ale mozna u tohoto zanru to je k dobru. Ostatne dobra povest tohoto deje a autorky je predchazi. Ja tak odchazim od filmu prijemne naladen a tesim se az se na nej nejakou nahodou podivam znovu. 85% i pres ne-uplne povedeneho a pomerne akcniho Herculea Poirota, ktery prinasi neco jineho nez David Suchet nebo Albert Finney - jeho puvodni predstavitel. Oba meli noblesu a eleganci, kterou jsem nyni postradal. Zkratka David Suchet pro me zustava opravdovym Herculem Poirotem, temer stejne jako R. Atkinson Mistr Beanem. ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se opravdu těšila a čekala jsem velkou pecku. Ale jak už to tak bývá - máte-li velká očekávání, pak se málokdy stane, že se nějakým způsobem naplní. Vadilo mi několik věcí. Za prvé dlouhý úvod, který v podstatě neměl žádný smysl, za druhé výraznější charizma hlavního detektiva (já vím, pokud není alkoholik, namistrovanej debil nebo úplnej sociopat, bude vždycky nudnej a černobílej, ale na tohle jsme zvyklí a tohle my chceme). Za třetí přehvězdné obsazení. Jasně, ty lidi za to sami o sobě vůbec nemůžou, ale tím, jakého jsou formátu, už pomalu (ať už vědomě či nevědomě) ztrácejí kouzlo, šarm, něco, po čem byste si řekli wooow a měli husinu. Tyhle ksichtíky vás prostě ničím neohromí. A za nevím kolikáté mi to rozzuzlení přišlo vzhledem k příliš dlouhému úvodu takové odbyté. Možná vina střihu, kdo ví. Nesvištělo to tak plynule, jak bych si přála, ničím mě to neohromilo, rozzuzlení jako překvapilo, to jo, ale že bych si z toho provedení sedla na zadek... to si nemyslím. Takže za mě průměr, tečka šlus, už to nebudu dál okecávat :D ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

S chuťou zahrané, s chuťou zrežírované. Plnotučné štyri hviezdy - lebo päť dávam iba filmom, ktoré môžem z nejakého dôvodu pozerať dookola. A to sa mi pri tomto snímku chce výhradne iba kvôli Branaghovmu poňatiu Poirota a tej čarovnej filmovosti. Čo je škoda, pretože scenár, a najmä pointa filmu umožňovala takmer tarantinovský prístup k jednotlivým členom osadenstva vlaku. Byť tam viacej charakternejších hercov a vypečených replík, chrochtal by som blahom. Skvelá práca, Branagh je pán. Teším sa na Níl. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vždycky je těžký tvořit adaptace známých děl, navíc když se jedná o takovou klasiku. Tady je ale třeba podotknout, že se jedná víceméně o one-man show na druhou. K. Branagh si to nejen zrežíroval, ale očivině si užil i hraní hlavní role. Detektiv mu sedl výborně a je dobře, že ho uchopil trošku jinak, než jak ho známe ze seriálu. Výprava je taky moc pěkná, tady rozhodně nedošlo k minelám. Plejáda hereckých es je obrovská, ale ve výsledku je to vlastně na škodu, protože těch postav je tam tolik, že nikdo z nich vlastně moc ani nevynikne, protože na to prostě není prostor. Chvílema se může zdát, že se film táhne, ale ono je to hodně konverzační, takže to jde ruku v ruce. Ve výsledku je to pro mě mírnej nadprůměr, vyloženě odvařenej jsem z toho rozhodně nebyl. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama