Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 1

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se... ale nakonec mě velmi příjemně překvapila lehkost, s jakou to Branagh natočil. Akční scény nerušily, kamerové nájezdy byly příjemně vymazlené, Doylova hudba líbivá a i na ten knír se dalo zvyknout. Konec, který mohl lehce sklouznout do přeemotivovaného melodramatu byl velmi hezky a citlivě vyladěn, všechno si to hezky sedlo a já odcházel velmi spokojen. Krása. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Ryzí filmařina, natočená ´pro radost, Branagha jakožto režiséra i herce miluji už dlouho, takže při výběru na co jít s drahou polovičkou do kina nebylo nejmenších pochyb, při sledování jsem se celou dobu usmíval pod vousy, tak pěkné a barevné to bylo. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma iritoval zbytočný scenáristický exhibicionizmus s tými najneprirodzenejšími dialógmi (Hercule navyše stúpi do hovna a to hneď 2x) a po eliminácii kapitána Jacka ma iritovala zase nuda. Moderný háv je asi jediným pozitívom, nakoľko dokáže tvorbu Agathy Christie priblížiť aj mladšiemu publiku, lenže film aj naň dopláca. Ak si odmyslíme zbytočnú kamerovú ekvilibristiku (zábery z hora či cez okno) sa nám Hercule miestami mení na mrštného dobrodruha aký sa vrhá pomaly do 800 metrovej priepasti. Jeho predstaviteľ Branagh je bezpochyby dobrý herec, no do role Poirota sa mi nehodil. Čo vedel, občas správne zadeliť (Vy ste môj nový spolucestujúci? ... Áno, aj ja som z vás sklamaný). Celkovo ale neškodná a zbytočná prerábka klasického diela, ktorá nedala ani to málo v čo som dúfal. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč přetáčeli takovou klasiku, a když už se tak stalo mohlo to být mnohem lepší- já prostě tomu Poirotovi prostě na chuť nepříjdu a nepříjdu (Agatha Christie je pro mě zárukou dvouhodinové nudy)-skvělé obsazení a nevyužitý potenciál-nic víc, nic míň....40% ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 55 milionov dolarov // Tržby_ 349.6 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 25 620 407 KČ // Diváci v ČR_ 180 399 // Tržby v USA*_ 102.6 miliona dolarov ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem poprvé četl knížku snad ve 12 letech, nemám ani páru, do jaké míry je tahle nová adaptace pro nezaujatého diváka funkční nebo předvídatelná. Z toho, jak Poirot dedukuje věci kulometnou palbou a rozdrtí asi tisíc lží za minutu, mně přišlo, že způsob a motiv vraždy je úplně jasnej. Žádný velký majstrštyk to teda nebyl, ačkoli se na to docela dobře koukalo. Co by na zaláskovaného, sebestředného a vysynchronizovanéhoo obsendantně-kompulzivního Poirota asi řekla Agáta, kdyby žila. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Detektivky nejsou mým nejoblíbenějším žánrem a od Agathy Christie jsem nic nečetla, přesto mi v paměti utkvěl jako Hercule Poirot David Suchet ve stejnojmenném seriálu, který mě strašně nudil. Původní film jsem snad neviděla vůbec, ale možná se na něj ze zvědavosti mrknu. Skvěle zachycena krása zimní scenérie se spoustou hollywoodských star... to je dost diváckých taháků, které zabraly i na mě a přišpendlily mě v pozoru jak slavný detektiv rozplete svou dedukcí příběh vraždy v Orient expresu. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Předlohu od Agathy žeru, ale tady jsem se málem unudila k smrti. Tohle se Brannaghovi fakt nepovedlo. A nemá se na co vymlouvat, protože měl k dispozici nejen skvělou předlohu, ale i parádní obsazení. Jako Hercule mi navíc vůbec neseděl. Škoda. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, co může film s jehož dějem jsem již naprosto seznámen, ještě přinést. Musím říct, že jsem byl mile překvapen. Skvěle natočeno, výborné herecké výkony i hudba byla skvělá. 70%. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neumím si představit lepšího herce pro postava Hercula ;) Ne, vážně. K. Branagh vynikající + perfektní režijní práce. Měl jsem velkou výhodu, že neznám příběh. Ani jsem to nečetl, ani neviděl jiné zpracování, což u kriminálky hraje dost velkou roli. Skvělé herecké výkony, super viděl pohromadě tolik tváří. J. Depp potěšil po delší době. Skvělý výkon M. Pfieffer. Okouzlila mě závěrečná scéna, kdy Poirot rozlouskne proti "Poslední večeři páně" celý případ. Vynikající zakončení. Po dlouhé době jsem byl opravdu nadšen a na krimi, což není můj žánr, hodnotím, jak hodnotím. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Ten divný umělý knír Branaghovi těžce nesluší, v tomhle Suchet vypadá mnohem lépe. Ale jinak slušné ztvárnění slavné detektivky ve velmi silné sestavě. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Od prvního záběru je člověku jasné, že nová Vražda v Orient expresu bude skvostnou pastvou pro oči - každý záběr na jedoucí vlak bere dech, stejně precizní jsou pak i interiéry vlaku, s nimiž musel být pořádný kus práce. Vizuálně podmanivé, stejně tak i herecky strhující. Branagh se tu ukazuje jako výborný herec a každou sekundu na plátně si krade jen a jen pro sebe. Silně mu ale konkuruje především úžasná Michelle Pfeiffer, no a velkou pochvalu si zaslouží i překvapující Daisey Ridley, stejně tak i nečekaně nepitvořící se Johnny Depp. Škoda jen, že tempo je občas až zbytečně rozvleklé a někteří tu nedostávají tolik prostoru, kolik by si zasloužili, hlavně Judi Dench a Willem Dafoe jsou docela upozaděni. Tempo je rozhodně tím největším nedostatkem filmu, protože než se dočkáme samotné vraždy, čekáme až zbytečně dlouho (ačkoliv jeruzalémský úvod se mi líbil), celé to ještě poleví u výslechů jednotlivých cestujících, kterou by člověk očekával jako nejsilnější část filmu, ale dopadlo to zcela naopak. Do slušného nadprůměru to ale pak vytahuje perfektně vygradovaná závěrečná třetina plná lží, intrik a nakonec toho silného a nečekaně emotivního závěrečného rozuzlení (a to jsem jako čtenář knihy konec znal). Novou Vraždu v Orient expresu tak hodnotím pozitivně a spokojeně, jen mě trochu mrzí nedostatek odvahy nějakým způsobem vystoupit ze stínu předchozích zpracování a až zbytečně drhnoucí tempo ve druhé třetině. Ve finále ale v pohodě obstojí mezi ostatními adaptacemi, nijak výrazně nezaostává. S filmem jsem tak nakonec spokojený a pokud se dočkáme v závěru naznačené Smrti na Nilu, budu jen a jen rád. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, ten nádech staré detektivní školy, který film má, žel ale nebyl plně využit. Úvod je totiž až příliš dlouhý, díky čemuž je potom vše ve vlaku značně uspěchané a hlavně příliš ukecané. Není již čas, na důkladné představení všech postav, tak se alespoň to základní stíhá v pěkně natočených černobílých scénách. Hvězdné herecké obsazení sice potěší, ale díky tomu, že byla většina postav odsunuta na pozadí příběhu, je tu vcelku zbytečné. Vše se točí kolem Poirota, je to tedy velké představení Kennetha Branagha, který v roli samozřejmě nezklamal. Dalším problémem filmu je, že při té uspěchanosti nemá žádnou vyloženě silnou zapamatovatelnou scénu. Výjimkou je snad jediná, vysvětlování Poirota, jak to celé bylo... tady je najednou času dost a hned se na to lépe dívá. Nakonec ty těsné čtyři dám, Kenneth Branagh se snažil a natočil příběh stylem, který se dnes už jen tak nevidí. 70% ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Zcela zasloužené a poctivé čtyři - skvělý film plný skvělých herců, skvělá kamera se skvěle doplňuje se skvělou výpravou, skvěle se doplňují i skvělý Depp (škoda, že tak brzo natáhne brka) se skvělým Branaghem, taky skvělý začátek a skvělá hudba. Proč teda ne pět? Na konci to začne drhnout, Poirot podezřelé na závěr na můj vkus málo osolí a je dost kamarádský, vadí zbytečné multikulti věci (zapojení afroangličana, hispánce, a naopak odsouzení rasisty), ke konci už se hudba trochu opakuje... Ale srozumitelné to je, a i když na to Poirot přijde jen tak jakoby na konci náhodou, napnutý jsem byl a spokojený jsem odcházel. Takže i když je to ze všech verzí ta od knižní předlohy odchýlená nejvíce, určitě se na ni někdy podívám. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

I když má člověk v roli Poirota zafixovaného Sucheta, tak Branagh mě svým odlišným pojetím role bavil. Ostatní herci nemají tolik prostoru, takže nějaké další zapamatovatelné charaktery ve filmu nenaleznete. Trochu mě štve, že jakýkoliv nový remake prostě musí vypadat cool za každou cenu. Podle kulis za okny vlaku by člověk tipoval, že Orient express směřuje někam do Bradavic, případně to bere na trase Istanbul - Calais "zkratkou" přes Himaláje (aneb já nacpat hodně speciálních efektů i do filmu, který by to vůbec nepotřeboval). ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Strašně utahaná nuda. Jednou se mi podařilo í zdrimnout, ale kdyby člověk usnul 15 min po začátku a vzbudil se na posledních 5 min nepřišel by prakticky o nic :-) Nejlepší scénka filmu je hned na začátku, lepší jak celá zápletka ve vlaku :-) Viděno v kině, bohužel. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Kennethovi musím dát za 1. Tedy za 5*. Zvládl to režijně i herecky skvěle. Trocha akčnosti navíc Herculově postavě vůbec neuškodila. A jelikož jsem již po dlouhých letech zapomněl, kdo je vrah, dostalo mě to o to víc (i když ke konci už jsem to trochu tušil). Vizuálně a hudebně to byla rovněž špička a poskládaný soubor herců mohl těžko zklamat. Celkově krásné 4*. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama