Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 1

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

majec4 

všechny recenze uživatele

Mozeme vdacit predlohe, lebo pribeh je samozrejme fajn, no spracovanie ma neoslovilo az tak ako starsie verzie. Bolo to privelmi uponahlane a z Poirota urobili nieco, cim nie je. Chybalo mi tam trochu viac prace s postavami, hlavne s vedlajsimi. Zaciatok v Jeruzaleme by som vypustil. Zaver na styl poslednej vecere bol celkom dobre mysleny, no nieco sa mi na tom nepacilo. Videl som to na amfiteatri u nas v BB, na vyse 30m platne, takze z tohto hladiska celkom zazitok, no samotna atmosfera z miesta mi nestacila, aby som bol tymto filmom nejako zvlast ohureny. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot byl pro mě vždy takový zvláštní homosexuální autistický podivín a k srdci mi nikdy příliš nepřirostl. Ne proto že by byl homosexuální, ani autistický, ale asi pro jeho knír. Nebonevim. Ovšem v podání Kenetha Branagha, který zároveň tuto moderní verzi režíroval, mě bavil hodně. Navíc plejáda úžasných herců (s výjimkou Deppa, který neustále přehrává svoji pirátskou roli) a pěkný vizuál zajistili, že jsem se bavil. Akorát vyústění celého případu vy přišlo úplně nesmyslné, protože takhle ochcat nejlepšího detektiva na světě? Světe div se. ()

holyterry 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut filmu jsem nečekala nic úžasného a spíše jsem se snažila najít věci které se mi na filmu nelíbí. Zhruba po těch deseti minutách mě film začínal opravdu zajímat. Celou tu dubu mě film nenechal nemyslet na to kdo je vrah a proč zabil tak obyčejného a jednoduchého zločince. Vybrání herců, pomalý tok rozuzlení a charaktery postav byly dost zajímavé a příjemné. Toto je opravdu jedna z mála detektivek která se mi tolik líbila snad ve všech ohledech. Samozřejmě tu bylo pár pasáží kdy mě film nudil ale těch bylo opravdu málo. Navíc konec a tedy vyřešení případu bylo více originální, zajímavější a zamotanější než jsem kdy čekala ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Technicky dobře ztvárněné podání staré látky ve vizuálně moderním kabátku. Já starý Orient Expres neviděl a Agathu Christie jsem nikdy nečetl, ale tenhle příběh se mi nijak pod kůži nezaryl. Možná se mělo víc experimentovat, protože na tohle se vzpomínat pravděpodobně nebude. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jsa neznalec a nefanoušek Agathy CH., v podstatě nepolíben Herculem, nejsem asi moc vhodný hodnotitelem. Nicméně svoje si řeknu a jdu dál. Zápletka a řešení dejme tomu OK, je tam pár nesmyslů, případně nedořečených věcí, kdy jsem úplně nechápal motivace některých postav a činů a HerculeS imho hádal pomocí křišťálové koule. Co mě ale nejvíc bavilo, bylo to kouzlo starých časů, které na mě dýchlo, těch časů, kdy každý znal v podstatě každého, kdy svět byl obrovský ve vzdálenostech, ale tak malý a srozumitelný v souvislostech a životech. Kdy cesta z Cařihradu mohla být velkým dobrodružstvím a jedna závěj mohla znamenat týdny spoždění na cestách. Tento genius temporis, duch času, na mě působil z velkých celků ale i ze vzájemné interakce jednotlivých pasažérů. A tak mě ta stará vražda ve starým vlaku bavila víc, než by odpovídalo celé zápletce. No a obsazení už je jenom taková třešnička na dortu. Kromě teda Daisy Ridley, na které mi pořád něco vadí, tady snad i víc, než v té space opeře, jak to nikoho moc nezajímá. Čtyři slabší kníry přes celý belgický obličej. PS: Na Smrt na Nilu se tímto docela těším...pokud bude ještě výpravnější, jenom dobře. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem si pustil na doporučení přátel. Shodou náhod také krimi detektivka. Děj se překvapivě odehrává v Orient Expressu, přičemž se na "palubu" lodi dostává i světově známí detektiv Hercule Poirot, který je přemluven, aby případ vyřešil. Narozdíl od "Na Nože", kde mě finální odhalení moc nešokovalo a dá se říct, že jsem ho i vytušil. Tady jsem byl upřímně finálním odhalením překvapen a ani v nejmenším bych si něco takového nedokázal vymyslet. Postavy jsou tu ale překvapivě propracované. Každá je něčím originální a svým způsobem dodávají k záhadě něco speciálního. Když opomenu začátek filmu, který nám má hlavně představit hlavního detektiva je film dost kvalitní. Avšak stále mi v něm chybí něco, co filmu odepřelo 5. hvězdu. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

V rámci přípravy na tuto novou adaptaci jsem se podíval na dvě verze Vraždy, jednu z roku 74 a novější z roku 2010 s Davidem Suchetem, který se mi jako Poirot líbí nejvíc, i když jsem ho předtím vůbec nemusel. Verze s ním pro mě zůstává tou nejlepší a na konci nejvíce strhující jen díky Poirotovu morálnímu rozpoložení. Kenneth Branagh s obřím knírem mi kupodivu nevadil tak, jak jsem předpokládal. Má i další schopnosti, které předchozí Poirotové neukázali. Docela mi tam sednul. Krásné byly hlavně záběry na vlak, jak projíždí pohořím. Hudba Patricka Doylea byla trochu nenápadná ale zase byla dojímavá, obzvlášť ve flashbacku, kdy se odehrála samotná vražda. Nejvtipnější byla zase scéna s hrabětem, který nechtěl, aby ho fotili s hraběnkou. Jeho kopačka do hlavy novináře byla jako od svalů z Bruselu - JCVD (také Belgičan, do kterého má Poirot fyzicky daleko). Nejvíce mě na nové Vraždě lákalo hvězdné obsazení. Jásal jsem pokaždé, když jsem na scéně uviděl Daisy Ridley, která si odskočila od nové trilogie Star Wars, aby natočila její první film v našem světě a byla tam opět okouzlující. Dalším velkým lákadlem pro mě byla zkušenější stálice, Michelle Preiffer, která předvedla parádní výkon a řekl bych, že nakonec vyčnívala a měla hlavní roli hned vedle Poirota. Ta zkouška se zbraní, co jí dal Poirot na konci, byla novým nápadem a dobrou metodou, jak zjistit, jestli by dotyčný vrah dokázal znovu zabít. Vůbec jsem také nevěděl, že Michelle nazpívala závěrečnou písničku v titulcích. Škoda byla Johnnyho Deppa, jehož postava bohužel nezůstane dlouho naživu. I Penélope Cruz tam trochu zapadla v davu kvůli nevýrazné roli. Zajímalo by mě, jak bych se na film díval, kdybych neznal pointu. Kéž bych ji neznal, rád bych to geniální rozuzlení zažil jako poprvé. Jsem rád, že Branagh to natočil vlastním způsobem, pozměnil některé situace a postup vyšetřování a že si nebral inspiraci od staré verze. Na druhou stranu mi třeba trochu vadilo, že tam vlak nebyl sám a pomoc mu přispěchala skoro ihned. Přítomností jiných lidí než pasažérů to podle mě ztrácelo na napětí a už tam nebylo to časové ultimátum, do kterého se musel předložit vrah policii, nikam se najednou nespěchalo a to drželo děj na uzdě. Nicméně stále váhám s hodnocením, ale udělám kompromis - 70 %. 2010 verze bude pro mě stejně lepší díky strhujícímu závěru, který v této nové nebyl tak působivý, ale špatný také nebyl. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Vražda v Orient Expresu je klasická kriminálka od A.Christie-nová verze této klasiky se slavným belgickým detektivem Herculem Poirotem. Poirota mám rád, miluji seriály se Suchetem. Pro srovnání-tato verze není tak depresivní a temná jako byl Orient právě se Suchetem. Film je napěchovaný hvězdami (Johny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Penélope Cruz...) Skvělé obsazení krásné prostředí, efekty, kostýmy, vlak vypadal fakt luxusně. Jeruzalém a Istanbul vypadaly dobově, hudba byla chytlavá. Hodně se mi líbilo jak se Poirot vracel černobíle k postupu vyšetřování. Asi každý z nás má zafixovaného Sucheta jako malého Belgičana, ale časem si i na tohoto Poirota zvyknete. Super scéna zády ke všem vlastně přivedla Poirota k tomu, že nepotřebuje vrahy usvědčit, protože jsou to vlastně jen nešťastní dobří lidé. Jsem zvědavý, jestli se Poirot podívá i do Egypta a bude vyšetřovat další záhadnou vraždu na Nilu. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Pribeh poznam..so Suchetom som ho videla uz asi 100x,ale chcela som vidiet ako to zvladne Ken. Celkom sa mi v jeho podani pacil,az na to,ze za Belgicana by som ho nepovazovala..az prilis anglicky..ale najviac ma prekvapil obraz "Poslednej vecere" na konci...hned som ratala,ci je vrahov 12 ako apostolov..kto je bez viny? ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dlouhé jak týden před výplatou, postavy ploché, nijak vykreslené, Poirot nesympatický nervák s patřičně rozjetou obsedantně kompulzivní poruchou, jehož bych já, být cestujícím v inkriminovaném vlaku, zabila jako prvního. Hvězdné obsazení, které nedostalo vůbec prostor se projevit. Pochvala jen za velmi pěkný vizuál (nádherné scenérie z Turecka) a výpravu a sem tam tísnivou atmosféru. Jinak děsné, ještě že jsem neplatila lupen v kině. To bych šla i níže. Takto 45%. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo nic pro mě. Absolutně nezajímavý, nudný a nedotažený film. Poirot běhá sem a tam, rádoby "vyšetřuje" každou osobu vlaku a ve výsledku to ani nedává smysl. Bohužel jde vidět, že hvězdné obsazení nestačí k vytvoření dobrého filmu. Čisté 2* ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Typickej představitel současnýho filmu - ultraHD plastovej produkt, na kterej se hezky dívá. Ale za týden si na něj ani nevzpomenete i přesto, jak moc by to chtěl být nezapomenutelný velkofilm (víc hereckých hvězd do těch pár vagónu snad ani narvat nešlo, "spektakulární" záběry a výprava atd.). ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Nejnovější zpracování nejslavnějšího příběhu nejlepšího detektiva na světě. A s určitě nejhvězdnějším castingem. Charismatický K. Branagh si nejen že střihnul samotného Poirota bez ztráty kytičky, navíc stejně tak zaválel i na režisérské židli a posunul tenhle příběh zase o trochu dál. Samotný závěr a odhalení je víc než působivé. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Důvodem mého vysokého hodnocení jsou nádherné záběry, které úžasně provázely celý film a ukazovaly nám krajinu a prostředí v tom nejhezčím světle. Celkově se mi velice líbilo zpracování, postavy i originální příběh, který byl absolutně nepředvídatelný a krásně zakončený. Po shlédnutí jsem vůbec nevěděla, co si mám o snímku myslet, ale při sledování mne spousta věcí zaujala a připadalo mi, že se dívám na neobyčejnou podívanou, především překrásně zpracovanou výborně zahranou a skvěle vymyšlenou. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Dnešní doba si žádá víc akce a násilí....V tomhle případě to nechápu. Je to Poirot přesně naruby, jak ho chtěla Agáta....Nicméně jdu s dobou a i když verze se Suchetem je mnohem lepší, tak jsem si aspoň vyzkoušel, jaké by to bylo, kdyby byl Poirot ranař....Nebylo by to dobré pouze průměrné. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama