Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 3

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho akčních prvků, které se sem naprosto nehodí. Poirot nepoužívá žádné zbraně ani neběhá. Velmi smutně ztracená šance. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Branagh se problému s jedním vlakem zhostil s grácií, stejně jako Tarantino v 8ce využívá kamery a jiných nápadů k rozšíření prostoru a uchopení divákovi pozornosti. Škoda těch CGI dokreslovaček, mnohem víc by tomu slušela nějaká víc oldschool technika. Formální stránka tedy na výbornou, herci víc než slušní, příběh si myslím, že je pro prvodiváka docela zmatečný, ale úplně to nemůžu zhodnotit, protože jsem to viděl v různých inkarnacích x-krát. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny možné variace tohoto snad nejznámějšího knižního zločinu. Knihu jsem také četl a jakožto velký fanda jsem se podíval i na tuto verzi. Dlouho jsem jsem s tím váhal a nejvíce jsem se těšil na konec. Na klasické Poirotovské shrnutí. To mě zde venku, před vlakem, v podání Kennetha Branagha dostalo. Protkané skvělou hudbou. Za mě velmi zdařilé. Suchet to není, ale kam se hrabou Finney či Ustinov. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Nezajímavé, utahané a absolutně bez špetky napětí, které by dokazálo k filmu "připoutat", takový menší chaos. A "šokující" závěr, jsem prozíval. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Ničím konkrétním zajímavá jednohubka, která neurazí, nese se poměrně v optimistickém duchu a příjemně se na ní kouká. Závěr se s verzí s Davidem Suchetem ale nedá ani v nejmenším srovnat, Poirot je zde vyobrazen především jako puntičkářský génius, který stále ve všem používá hlavu, a přesně to udělal i na konci případu, kde se jen logicky rozhodnul, a prakticky už dělal na dalším případu. Suchet byl stárnoucí, nevrlý, a unavený puntičkářský génius, který v závěru musel přehodnotit snad vše, v co kdy věřil a za co bojoval, a pro mě osobně to byl velice silný žážitek. Zde nic takového nečekejte, jen příjemnou zábavu na 114 minut, která z vás nebude dělat idioty. PS : Z Poirota v Branaghově podání budete zpočátku rozčarováni, ale postupem času mu dáte šanci. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Poirot má hustej knír a nechová se jako přiteplená figurka, ale jako „normální“ nejlepší detektiv na světě. A hrozně dobře to vypadá, zejména digitální lokomotiva, digitální Istanbul, digitální západy slunce a digitální rumunské hory, nebo kde to vlak uvízne. Ale jinak... čekal jsem spíš lehce meditativní konverzačku, ale děj i dialogy se ženou doslova freneticky kupředu, což má za následek dvě věci. Jednak se vinou kolotočářské rychlosti nedaří vytvořit dostatečně hustou atmosféru, takže snímek postrádá napětí, a za druhé je v té záplavě rychle se střídajících postav nemožné najít byť jedinou (s výjimkou Herculese, samozřejmě), ke které bych si vytvořil nějaký vztah. A ta plejáda velkých (a v několika případech až příliš starých) hereckých hvězd je tím pádem spíš na škodu. Nejslabším článkem filmu je nakonec samotný případ. Sebepřekombinovanější detektivka by měla vzbudit dojem, že něco takového by se skutečně mohlo stát, což je ale v tomto případě zhola nemožné. Zde jsou zápletka, vražedný motiv i provedení zločinu natolik fantasmagorickou konstrukcí, že ji v mých očích už nezachrání ani relativně zajímavé morální dilema, které z finálního odhalení má sám detektiv. 70% ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Ja som knihu nečítal a asi som ani nevidel pôvodný film a tak to bolo pre mňa ničím nerušené, príjemné pozeranie a s prekvapivým koncom. Mraky hereckých hviezd, ktoré si užívali svoje role, graficky zaujímavá štylizácia. Mňa to bavilo, herci fajn, príbeh a zápletka fajn, celkovo spokojnosť. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Ano, má to své chyby, ale jinak je to velmi zdařilá adaptace. Má to příjemnou atmosféru, takže zamrzí jen lehce odbyté představení všech zúčastněných a jejich motivů. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Je to vražda, napísala. Načančaná paráda a prehliadka dobových kostýmov v detektívom poňatí, alebo …… Jeden z najmenej sympatických detektívov histórie v podaní sympatického Kennyho, v modernom filmovom a do detailov vykreslenom prostredí legendárneho vláčiku. Navyše táto čančaniáda má veľmi slušné obsadenie so skutočnými hercami v dobrej forme. Napriek tomu považujem tento krok natočiť nanovo a pomerne draho, celosvetovo známy detektívny príbeh, za velice riskantný. Risk je ale zisk v tomto prípade. Vyšlo to a musím povedať, že nie je vôbec ľahká úloha upútať diváka na dve hodiny s takou hovadinou. Kenny to ale dokázal, dokonca urežíroval s prehľadom aj seba samého. Dal Arkilovi navyše takú charizmu, ktorá ho vyniesla do úplne iného svetla, než jeho seriáloví či filmoví predchodcovia. No a keďže nie som čitateľ, tak pre mňa bola do poslednej chvíle aktuálna aj otázka kto že to vraždil Janyho Deppa. A hoc som najprv neuhádol (až po siahodlhej Arkilovej záverečnej reči), tak koniec ma preklopil hodnotením nahor. Štyri zaslúžené, a na rovinu, aj prekvapivé. Poďme do Egypta. ()

Patrik_Sal 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý detektivní příběh, který upoutá nejen hvězdným obsazením, ale i příjemnou lokací (která je po většinu filmu jen jedna a funguje lépe, než by jste si mysleli). Kenneth Branagh který film nejen režíruje, ale i hraje hlavní postavu odvádí v obou případech přinejmenším dobrou práci. Ostatní herci vůbec nezaostávají a třeba takový Dafoe nebo Depp hrají úžasně, i když jsou oba spíše ve vedlejších rolích. Díky dobré zápletce, na kterou jsem nepřišel až do rozuzlení a spoustě skvělých elementů si film zaslouží 8/10 - 4* ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Agathy Christie ani Hercula Poirota, ale zaujal mě trailer, obsazení a hlavně, hlavně jsem neznal konec, čili jsem si řekl, proč ne? Po zhlédnutí musím říct, že "ne" by mělo napadnout každého, komu tento příběh není cizí. Nové filmové zpracování nepřichází vůbec s ničím, co vás přinutí věnovat mu téměř dvě hodiny. Dojde k vraždě a Hercule ji vyřeší, jak prosté. Samozřejmě se jedná o detektivku, čili by bylo hloupé chtít, aby v ní nedošlo ke zločinu, nebo aby tento zůstal nevyřešen, ale jenom tohle mi nestačilo. Zřejmě nejsem cílový divák. Pokud jste však jiného ražení, nebo se chcete ujistit, že zahradník je v tom tentokrát nevinně, směle do toho. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem neznal, seriálový díl jsem neviděl ani jeden, takže to nemám s čím moc porovnat tudíž mě bylo jedno, že hlavní roli hrál Kenneth Branagh jako Hercule Poirot na což jsem zaznamenal před filmem dost kritiky. Dost se mi líbil celkový vzhled filmu, nádherné záběry krajiny a práce s kamerou ve vlaku se také dost povedly. Budování napětí a atmosféry na mě fungovalo výborně a celkem mě překvapil i konec jelikož jsem neznal předlohu. Jediná výtka, kterou bych měl tak, že na takové množství postav a sílu příběhu dostali všichni strašně málo prostoru a Kenneth Branagh si v podstatě celý film krade pro sebe což je škoda, ale na druhou stranu mě jeho interpretace dost bavila. Takže spokojenost a až vyjde na BR tak se na to rád podívám znova. Jako volba do deštivého večera rozhodně nezklame. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce je to až na do oka bijící CGI perfektní. Horší je to však s novým pojetím klasického příběhu Agathy Christie. Když bych to porovnala s jinou adaptací, která je myslím ze sedmdesátých let, tak mi přijde, že Branaghův Poirot tápe až moc dlouho (vlastně az do závěrečného rozuzlení). Je to škoda, a myslím, že kdyby si scénář psal sám, tak by to bylo o jednu, možná i o ty dvě hvězdy lepší. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama