Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 4

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zahrané a bravurně natočené. Vše ostatní se topí v moři průměrnosti. Příběh mě prostě správně nechytnul, vyšetřování samotného mistra též ne. Do kina bych znova na tento film nešel a nejsem si jistý zda někdy v budoucnu nastane nálada na další projekci... ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Mno, vidět proslule samolibého génia akčně skotačit na (po, skrz) mostě za pomoci takřka bojového špacírštoku je podobné jako představa zběsile střílejícího mistra baloňáků a doutníků při automobilové honičce. Zkrátka, tohle jde jen v současných zpracováních. Škoda přílišné narativní zběsilosti a docela odfláknutého představení postav. U konce jsem se opravdu bál konce. Avšak... ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Na začátek trochu vyjasnění, pro mě je pořád nejlepší fiktivní detektiv Sherlock Holmes, toho u mě nic nepřekoná. Možná jsem od tohoto filmu moc neočekával. Knížku jsem nečetl ani předchozí filmové zpracování jsem neviděl, takže jsem šel do kina se zájmem, o čem to vlastně bude. Film mě vcelku překvapil, herecký výkon Kennetha Branagha v roli Hercula mě hodně překvapil, styl jeho knírku taky (přece jenom jsem zvyklý na knírek Sucheta), Daisy Ridley bude jednou superstar, jelikož umí zahrát i roli v naprosto jiném filmu než jako je SW. Prostředí, ve kterých se film odehrával, bylo taky skvostné, nádherné použití SGI, kde to bylo uděláno s citem. Mezi takový jediný problém filmu považuji roli Johnnyho Deppa, zdálo se mi, že tu roli lehce odflákl a hlavně mu není za celý film pořádně rozumět, jako kdyby byl pořád pod parou (jestli to byl záměr role nebo se herec vypořádával s problémama s Amber Heard, to nevím). Herecký ansábl v dalších rolí byl též ucházející, překvapili mě Derek Jacobi a Judi Dench ve svých rolích. Za mě hezké 4*. ()

marabart 

všechny recenze uživatele

Průser to nebyl, ale excelentní verzi se Suchetem ta Branaghova nesahá ani po kotníky, jako podstatně zdařilejší hodnotím i tu s Finneym z roku 1974. Branagh se mi v hlavní roli líbil, jen nechápu, kde přišly na ten příšerný knír á la Adolf Hitler v 1. světové válce. Nemyslím si, že bylo nutné přidávat některé vymyšlené akční scény. Docela jsem se polekal, když na konci Poirot něco zkoušel s revolverem. Kladem filmu jsou krásné záběry projíždějícího vlaku, slušný humor i Johnny Depp v roli Ratchetta. Za mě slabších 60 % s doporučením pro Davida Sucheta, aby se na to nedíval. ()

Jeyninka 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem stála v řadě na záchod a poslouchala, jak se ženy bavily o dojmech z filmu. ,,Tak co říkáš?‘‘ ,,Ale jóó, dalo se to, ale 160,- bych za to nedala! To bych byla hodně naštvaná‘‘ (byla akce film za 60kč). ,,Myslela jsem, že to udělala ta stará bába, jako jo, dalo se to…‘‘ Měla jsem chuť se otočit a říct – dívali jsme se na stejný film? Co ta poutavá kamera, skvělé kostými, napínavá zápletka, skvělý výkon pana Herkula – no dobře, celý film exceloval jen on, ale proč ne, vždyť je to nejlepší detektiv na světě … Byla jsem napjatá jak guma od tepláků. ,,Ale jóó, dalo se to‘'. ... ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji že jsem nečetl knihu ani neviděl jiný film. Pokud bych věděl jak to dopadne tak by pro mne nebyl konec tak kulervoucí záležitostí. Celý děj se točí kolem vraždy které se nestala ve starověké luxus tramvaji. Místo toho se děj postupně obaluje kolem vraždy nevinného smrada. Erkil následně obviní z vraždy snad každého člena vlaku až jsem si říkal jestli to náhodou nespáchal on sám. Propracovaný myslomrdský děj který po trošku nudné prostřední části excelentně vygradoval, mi srazil čelist a nechal civět v němém úžasu. Konec byl absolutně dokonale propracovaný. Co navíc. Žádná postava nebyla nijak otravná nebo nepříjemná. Celé prostředí vlaku bylo úchvatné. Krom té prostřední trošku nudné části bylo celé dílo dokonalé. proto čtyři brutálně vymazlené mustáže. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl velkým příznivcem tzv. "remaků", a proto jsem ani od tohoto snímku neměl žádná přehnaná očekávání, přestože je film doslova napěchován hereckými hvězdami světové extratřídy - Johnny Depp nebo Penélope Cruz. Všichni máme asi Hercula Poirota spojeného s legendárním britským hercem Davidem Suchetem, který v této roli zářil více než dvacet let a zapsal se nesmazatelným písmem do paměti všech příznivců detektivek od Agathy Christie. Musím však konstatovat, že ztvárnění Poirota Kennethem Branaghem mě také doslova nadchlo a už dlouho jsem při odchodu z kina neměl tak pozitivní dojmy, jako po zhlédnutí tohoto filmu. Snímek trvá necelé dvě hodiny, ale mně to vůbec nepřišlo, protože jsem se po celou dobu sledování vůbec nenudil, ba právě naopak a byla to z mého pohledu skutečně velmi krásná podívaná. Velmi oceňuji herce Kennetha Branagha nejen za to, jak vynikajícím způsobem Poirota ztvárnil, ale i to, že kromě hlavní role se ujal i režisérské taktovky a podle mého názoru ten výsledek byl opravdu více než nadstandardní. Je pochopitelné, že celovečerní film by měl být i akčnější, než jak tomu bývá u televizních filmů, a i z tohoto úhlu pohledu se to podařilo velmi obstojně. Já jsem ve snímku nezaregistroval jediné hluché místo, u kterého bych se nějakým způsobem pozastavil, a proto mi nezbývá nic jiného, než tento snímek ohodnotit zcela po zásluze plným počtem bodů. Jen více takových snímků !!!! ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Ale jít na to do kina bylo úplně zbytečné. Bylo by lepší koukat doma z gauče, kde si udělám pohodlí a dám si k tomu něco dobrého. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot trochu jinak než ho známe ze starého provedení. Výborné herecké obsazení, které ovšem nevidíme tak moc hrát díky Kennethu Branaghovi, který si všechen čas ve filmu vzal prakticky pro sebe což neni ani tak na škodu, protože mu to šlo velmi dobře. Celý děj se odehrává skoro jen v jednom vlaku a kolem se míhají krásné scenérie zasněžených hor. Nikdy jsem starého Hercula Poirota alias Davida Sucheta nemusel, ale toto mě docela nadchlo. ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

Toto ma neoslovilo ani náhodou. Projekt ako automatický debilko. Celé poňatie predlohy neuveriteľné. Ale tradičná dávka multikulti nemohla chýbať, však? ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Agathu jsem nikdy nepovažoval za dobrou autorku. Možná měla často dobré nápady, ale po literární a logicko-detektivní stránce nic moc. Poirot mne v psané formě nebavil, ovšem se Suchetem v TV to bylo lepší - a jím to mělo i skončit. Branagh totiž natočil úplnou zbytečnost. Sice navenek hezkou a efektní, ale pořád zbytečnost. V podstatě divadlo s CGI. Hlavně, že to bylo místy multikulti a nabité hvězdami (ale např. Penélope se tam jen mihla). Oceňuji ale, že i tak byla cca třetina filmu dost napínavá. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Já, jakožto člověk, který má rád detektivky, jsem se na tento film už dlouho těšil a konečně se mi dostal pod ruce. A hnedka musím říct, že se snímek povedl. Samotný případ mě hodně bavil, byl jsem dějem pohlcen až do konce a moment překvapení (jak je u detektivek zvykem), se taktéž dostavil. Dále musím vychválit Kennetha Branagha, který zde zaujmul pozici režiséra i hlavní postavy a obojí podle mě zvládl na jedničku. Vedle něj jsme jinak mohli mezi herci vidět jednu hvězdu za druhou, což taky přidává na kvalitě. Atmosféra je snad jediným aspektem, který by šel ještě trochu vypilovat, protože vzhledem k tomu, že jsme skoro po celou uprostřed chladných horských oblastí, tak bych od atmosféry čekal o něco větší mrazivost. Ale do celkového dojmu to nijak zvlášť nezasáhlo. Ještě na závěr chci konstatovat, že jsem se doposud nikdy nesetkal s žádným z děl od tvůrkyně Agathy Christie a ani s žádným filmovým zpracováním Hercula Poirota, ale po shlédnutí tohoto nového zpracování Vraždy v Orient expresu, si je v budoucnu hodlám dokoukat. 80% ()

Ivuska91 

všechny recenze uživatele

Vau, musím povedať, že film som si pustila bez toho, aby som si prečítala obsah, o čom film bude. Bola som veľmi milo prekvapená z tejto zápletky. Úžasný film, kde až do konca čakáte, ako to skončí. ()

belasis 

všechny recenze uživatele

Vymazlený vizuál, ale pod ním navzdory hvězdnému obsazení nic zásadního. K čemu mít skvělý cast, když stejně nedostanou prostor pro rozvoj svých postav. Branaghův Poirot si krade film pro sebe, ale vzhledem k příběhu a pointě je to spíš ke škodě. Vedle skvělé Suchetovy verze mi tahle snaha o "Sherlocka" fakt nesedla. Body za vizuál a předlohu, všechno ostatní bylo zklamání. 6/10 ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, celkom som sa tešil a bol pripravený na odklon od podania Davida Sucheta, ale toto vôbec nemalo chémiu. Film precpaný filmovými hviezdami, ktoré ale žiaľ nepredvedú žiadnú emóciu. či už kvôli tomu, že nemajú priestor, alebo im to réžia či scenár nepovoluje, to už neviem odhadnúť. Ide definitívne o najslabšie podanie Poirota aké som kedy videl. Chýbala tomu čo i len štipka chémie. Som veľkým fanúšikom hereckej práce Kennetha Branagha, avšak jeho Poirot ma vôbec neoslovil a jeho réžia taktiež nie. Škoda. Dúfam, že neplánujú dvojku. ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Chyo. Se znalostí jakékoliv starší verze tohoto příběhu bohužel tento film nenabídne absolutně nic nového, s výjimkou nápadité kinematografie. Je fajn, že všechny ty role byly obsazeny tak hvězdně, ale množství postav x stopáž a celkový prostor = promrhaný potenciál těchto hvězdiček. Ale je to neškodná, dostatečně příjemná podívaná. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Odkdy je na Balkáně sníh????? No, to je jedno. Tento film fakt vypadal ze začátku dobře, ale moc slavně to teda fakt neskončilo!!! Prostě nás tento film nijak nesebral, protože tomu chyběla pořádná jiskra a i při těch necelých 2 hodinách jsme se stačili i dokonce nudit. Navíc Hercule Poirot podle nás fakticky moc dobře nevypadal. Navíc Johnny Depp je už stará kaše a jeho ksycht v poslední době vidíme v každém propadáku. Prostě remake rádi nemáme a tohle není vyjímka, doufáme, že verze z roku 1974 bude lepší, protože jestli ne, tak se tato geniální kniha dočká hodně slabých filmových zpracování. A to si nepřejeme, protože tohle dílo si zaslouží poctu (kniha)!!!! 60%........Opavdu je stará verze o hodně lepší! ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama