Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 3

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Veľmi dôstojné, absolútne uspokojujúce. Žiaľ menej energické a nápadité, než by som chcela. Branagh zvolil prístup najmenšieho odporu, s cieľom nikoho neuraziť a dôverne napodobniť predlohu knižnú i predchodcu filmového. Pridal trochu hollywoodskej pompéznosti a epických záberov, vcelku šikovnú prácu s kamerou a extrémne sympaticky taktiež stvárnil i probably the best detective in the world. Hudba je nevýrazná, ale herci si s divadelnou poctivosťou odohrávajú svoje party presne tak, ako sa na túto klasiku patrí. To divadlo je z filmu vôbec vcelku dosť cítiť, shakespearovskú krv v sebe Branagh nezaprie. Každopádne vo výsledku je film veľmi príjemný, a i keď sa o filmovú udalosť nekoná, z kina by nikto nespokojný odchádzať nemal. ()

Maxa123 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem předchozí film z roku 1974 ani jsem nečetl knižní předlohu a také jsem podle toho hodnotil. Inu byla to vcelku povedená adaptace, nechybělo napětí ani akce, což mi trochu nesedí, vzhledem k tomu že Poirot je starý detektiv a ve filmu má pár akčních scén. Celou dobu jsem uvažoval mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale výborný závěr a herecké hvězdy, které mě nezklamaly tento film pozvedly na 4 hvězdy. ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola neskutočne pomalá, zdĺhavá a čo mal byť ten odveci úvod? Prejdeme ku stredu, ktorý bol ako tak dobrý, keď sa Hercule"s" Poirot začal konečne rozbiehať a začal vyšetrovať ako pravý detektív, nie ako mudrlant čo vkuse len rozpráva. A čo to nasledovalo potom? Zrazu z ničoho nič koniec a vedenie uzáverov. No proste neviem. čo si o tom myslieť. + zaujímavý dej, + nečakaný koniec, + pekný strih a kamera, - čudné časové rozradenie, - nepresne stvárnený Hercule, - dosť zamotané 70% s betónom pred oboma očami. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené zpracování, kterému k pěti hvězdám chybí opravdu málo. Herecky není naprosto co vytknout, Kenneth Branagh zvládl kníratého detektiva nejen režíjně ukočírovat, ale především skvěle zahrát. Ostatní pasažéři na tom byli kvalitativně podobně a rozdílný charakter každého z nich se jejich hereckým představitelům povedl perfektně zachytit. Vizuální stránka byla povedená, lví podíl na tom samozřejně mělo minimum blue/greenscreen. Knížka i zpracování z roku 1974 šlo mimo mě, takže jsem byl dějově příjemně překvapen a závěrem dokonce mírně šokován (v pozitivním slova smyslu). Finální hodnocení: Kvalitní snímek, který si určitě zaslouží nějaké to pokračování. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som sa neskutočne bavil... Staromódne poňaté rozprávanie vzdalo poctu nielen autorke, ale aj všetkým lacným televíznym spracovaniam, ktoré vypĺňajú čas medzi cestopisnými reláciami a politickou diskusiou v nedeľu do obeda. Nemyslím to pritom vôbec hanlivo, pretože som sa neuveriteľne bavil. A prečo ma to tak veľmi bavilo a čím sa zároveň neskutočne odlišuje od všetkých ostatných inscenácií? Hlavne celkovým spracovaním, kamerou, hereckými výkonmi a neuveriteľne zaujímavým vykreslením charakterov postáv, ktoré boli väčšinou ušité na mieru jednotlivým hercom. Už sme tu mali filmy, kde pretlak hviezd spôsobil absolútnu katastrofu, no tentokrát akoby všetkých oslovovali s podmienkou, že budú pracovať spoločne pre jeden celok a nie pre vlastný imidž. Alebo to bola pre každého česť, že si popri popcornových ponukách našli v schránke aj čosi, čo je klasikou a zároveň skutočným poslaním každého herca? ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co neznají zápletku a výsledek to věřím bude velmi dobrá, ke konci i hezky emotivní podívaná. Pro ty, kteří už jen slyšeli, jak to dopadne, to bude slabší. Přesto je to povedené, pěkně natočené krimi s řadou skvělých herců, kteří mají minimum prostoru ukázat svůj um. Branaghův Poirot hodně odlišný od původních - neříkám horší. Každopádně více živý, méně elegantní, se svými vtipnými neurózami a smyslem pro dokonalou rovnováhu (ať už v oblasti vajec ke snídani, nebo v (ne)rovnosti misek vah spravedlnosti). ()

bosquete 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti nebo shlédnutí předchozích filmů by to jako oddechovka šlo. V tomhle zpracování jsou postavy plitké, chaoticky představované, chybí tomu napětí a působí to nepřehledně. Hezké scenérie. Zbytek ale nesmyslná nuda - proč chodí Poirot po střeše vlaku?, proč neustále teskní nad fotkou?, proč se honí s podezřelým po mostní konstrukci? atd. Od začátku jsem se bála, že mi bude vadit změna kníru. Nakonec se mi to ale nepotvrdilo. Horší už to bylo se zvykaním na kapitána tmavé pleti, na to že hrabě Andreni je umělec a ruská kněžna plive jak starý namořník. Ocenila jsem počáteční vyřešení případu a zasmála jsem se, když "zelený goblin" zachránil Poirota. Znovu bych si ale film nepustila. Dám přednost starší verzi, kde hrali Connery a York. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

No abych pravdu rekl, tak tenhle film me opravdu nebavil. Zacatek filmu (10-15min) byl docela dobry a rikal jsem si, jak pekne to zacina. Bohuzel zbytek filmu az na poslednich 10-15min byl uplne nudny, zamotany a zdlouhavy. Za me rozhodne uz to nemusim videt znova. Ikdyz pri druhem shlednuti bych z toho mozna mel malinko vice.... Ale tech dvou hodin mi je lito. ()

Weezy22 

všechny recenze uživatele

Na to, aký veľký ohlas mal tento film, to bolo pre mňa obrovské sklamanie. Slabé, nudné dialógy, síce hviezdne obsadenie, ale dej sa veľmi tiahol. Kto nepozná príbeh, toho záver zrejme prekvapí, ale spracovanie mohlo byť určite lepšie. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Problem tohohle dila je predevsim v tom, ze pokud znate predlohu, tezko vas neco prekvapi. Bohuzel je to sedy prumer i co se zpracovani tyka. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Film ako celok funguje výborne. Pri detailnom zobrazení všetkých postáv však zistíte, že tento prípad by taký Sherlock vyriešil za menej než 15 minút. Nechcem týchto dvoch detektívov porovnávať. Aj keď si to možno nemyslíte, Poirot je úplne iný než Sherlock. Je ľudskejší, ale zároveň drsnejší, menej sebavedomý, než by ste si mysleli a menej domýšľavý. Práve domýšľavosť je základnou zmesou dedukčnej metódy slávnejšieho Holmesa. Týmto všetkým narážam na fakt, že scenár neponúkol celkom to čo sme očakávali. POZOR SPOILER: Že Deppa zabili všetci mi došlo skôr než samotnému detektívovi a to by sa pri takomto filme, s takým hereckým obsadením a réžiou nemalo stať. Áno réžia Branagha robí čo môže aby nás každým záberom film uchvátil. A aj sa mu to darí. Rovnako ako Lachtaan však dúfam, že vraždu na Níle už nenapíše Michael Green, ale niekto, kto dôkladne pozná knihy slávnej Agathy Christie. Moje prvá veta však stále platí. Ako celok to funguje. ()

ni.na29 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné udělat remake z něčeho tak notoricky známého? Tedy z příběhu, u kterého 99% diváků zná konec nazpaměť? Jde! Nádherně zpracovaná a skvostně obsazená Branaghova adaptace je toho důkazem. Pátou hvězdu dávám za nádherný soundtrack a závěrečný song v titulcích v podání Pfeifferové. Už se těším na Smrt na Nillu! ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělané a nasnímané , skvělí herci, výborně nadabovaní (Vladislav Beneš je u mne jednička) , exteriéry i interiéry výborně nasnímané, vyvážený obraz , nicméně Agáta se asi v hrobě malinko obrací!? Zkrátka muselo se natočit něco jiného, ale je to vcelku ucházející!?P.S. Poirot už vůbec není trochu směšnou figurkou!!! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nějak si v koutku duše říkám,že z tohohle tématu už nic moc nejde vytvořit.Vlastně tu je Branagh,který nevím proč vypadá jak Pierce Brosnan a Ewan McGregor.A hle pak mě to dojde.Velká Británie:D Trochu si říkám,proč tam rovnou nehrají.Tím bych se dostal vlastně k hereckému obsazení,které na papíře vypadá mohutně,ale na plátně je to vlastně solidní bída.Na dvě hodiny je tu vlastně neskutečně málo prostoru a to se odehrává jen ve vlaku.Vyšetřování sice chytne malinko sílu,přijde ten typický vyšetřovací mechanismus alá Poirot,ale to je tak vše.Je vidět,že Branagh se chtěl vyvarovat monotónosti prostředí,takže tu máme dost digitálních přeletů kamerou a stejně si každý řekne,že je to jen blbý modrý pozadí.Osobně to snímku ubližuje a vypadá to jak z levnýho krámu,kde si člověk zajde pro vysočinu s rohlíkem.Vzato kolem a kolem je to sice stále dobrá kriminální zápletka,který vlastně nejvíc ubliží rozuzlení a to,že předloha se prostě nemusí líbit všem.Nechápu proč film nezačíná rovnou ve vlaku a nevynechá balast prvních v patnácti minutách. ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem modernizované pojetí klasiky, ale film se překvapivě drží hodně při zemi. Nečekejte ani akční scény, ani sofistikované hrátky s obrazem, horší vizuál a odebrat digitální efekty a film mohl klidně vyjít před dvaceti lety. Přesto má smysl a vedle ostatních zpracování stojí hrdě především díky režisérě pečlivosi a lásce k předloze. Branagh postavu uchopil trochu jinak než Suchet a Finney, přesto věrný předloze, a dost možná je mi jeho Poirot nejmilejší. Upřímě přehrát v dialogových výměnách tenhle ansábl chce kus herce a Branaghovi to zvládá s lehkostí až na... Daisy Ridley. Neni to proto, že by hrála líp, než zbytek, ale film na její postavu z nějakého důvodu upírá jako na jedinou víc pozornosti a její vvystupování je o tolik výraznější , až to ruší. Navíc u jejich scén jsou poznat nůžky střihače a to co z nich zbylo mě nutilo ještě víc kroutit hlavou. A to je jediná výtka pro mě zatím nejlepší filmové detektivky roku 2017. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama