Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 3

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Pútavá a oku lahodiaca výprava, podmanivé exteriéry a interiéry, zaujímavá hudba, no to je asi tak všetko. Osobnosti Hercula a členov "high society" sú dosť plytké, pričom sa snažia pôsobiť práve naopak. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Tento film nádherně vyobrazil to, že pravda a lež, dobrota a zlo nemají jen 2 strany. Vždy je něco mezi tím. Každopádně jsem byl velice napjatý a výsledek filmu mě mile překvapil. 70% ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Výtek je mnoho. Ta nejzásadnější jsou dialogy (originální), což mi zrovna u Kennetha Branagha přijde příšerné. ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Hrozne otravný film, trápna jazyková ekvilibristika, umelé postavy, hnusné sýte farby, odporné kulisy a tá najhoršia kamera akú som videl za dlhú dobu. Tie expozície zo strednej vzdialenosti naozaj nechápem, točí sa mi z toho hlava. Toto ma sklamalo, nečakal som veľa, ale dostal ešte menej. NUDA ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Vkusny update klasickeho detektivniho pribehu. Branaghovi to sice tradicne kapku ujizdi se CGI, ale diky skvelemu obsazeni a svizne rezii se je furt na co divat. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako vydržovaná manželka ruského miliardáře, má všechno, všeho hodně, ale je asi tak přirozená jako nafukovací pana. Zdejší Hercule Poirot vzhledem spíš připomíná Colonela Sanderse z KFC (že by skrytá reklama?) a chová se jako Dr. Monk, což ještě umocňuje jeho český dabing. Vzato kolem a kolem, není to vyloženě špatný film, ale když se řekne Poirot, vybavím si Davida Sucheta, který ho zatím ztvárnil asi nejlépe. ()

ČR 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Agathy a Suchetova Poirota, jsem k filmu přistupoval s obavami. Kenneth příjemně překvapil. 80% ()

czema 

všechny recenze uživatele

Na knížky moc nejsem. Ačkoli klasický Suchet hraje poirota skvěle, teď se mi zalíbil i branagh. A musím pochválit i krapet akčnějšího a zábavnějšího ducha nového poirota. ()

callix 

všechny recenze uživatele

Stupidní holyúdská hňačka. A to jsem se na to tak těšil. Zlatý originál z roku 1974. To obsazování černochů v zájmu korektnosti ze mě dělá rasistu, co bude příště? Poirot asiat? Akční pojetí nemístné, ale asi by to jinak stupidní američánci nepobrali. Zbytečný film, ale lidi do kina přišli, tak se asi vydělalo. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Knizku jsem necetl, jine zpracovani jsem nevidel. Zaver byl pusobivy, zacatek zbytecne dlouhy a uprostred chybelo hlubsi vykresleni postav. Ale jako celek dobry. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Další z řady adaptací knihy Agathy Christieové, kterou režíroval Kenneth Branagh a také se zahrál hlavního hrdinu. Ale nejlepším Poirotem je stále David Suchet, celkově film ničím moc nepřekvapí. (2D dabing) Rozpočet: $ 55 miliónů, Tržby: $ 350,343 miliónů. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se bál to zhlédnout. A to kvůli hlavnímu představiteli Hercula Poirota. David Suchet je prostě je jako belgický nejslavnějších detektiv, dokonalý a jedinečný. Jako Harrison Ford alá Indiana Jones nebo když to vezmu opravdu do hloubky :-) tak Jaroslav Chudík coby starší doktor Sova :-) Ale dostal se mi opravdový filmový zážitek. Branagh se zhostil své úlohy skvěle a jeho Poirot má šmrnc a vtip. Nemám s tím vůbec problém. Navíc jeho režie je dobře odvedena. Jsem rád že moje nejoblíbenější detektivka od Agáty dostala takový filmový formát. Záběry na jedoucí vlak krajinou jsou krásné a vůbec je to dobře nasnímáno. Jen výtka, která mě nutí dát jen čtyři hvězdy. Ten dramatický konec. Poirot má objasnit případ vždy v klidu a s galancí. Zde to bylo natočeno tak,, aby to společnosti Century Fox vyhovovalo. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Známí herci , různé efekty , osobitý Branagh , sníh, hory , široká spolupráce několika zemí a výsledkem je lepší detektivka . Stačí to ? Pro mne , tak nějak, ani neee . Včetně dabingu , ten se nevydařil . Bohužel . ()

Crust 

všechny recenze uživatele

Zvlaštně žoviálně pojatá adaptace a vzkutku podivný styl humoru mi jaksi nesedl. Ambice zpracování velkolepé, ale zůstalo to jen na půli cesty a mmám takové tušení, že (překvapivě!) kvůli Branaghovi. Škoda ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Pekne naštylizovaný snímok s plejádou kvalitných hercov. Pôvodný film som nevidel, takže som išiel do filmu s čistým štítom a nejaký odvarený som z toho záveru nebol. Celý film pre mňa trpí hlavne takmer až divadelnými dialógmi a dejovým podaním, čo spolu so stiesnenými priestormi vlaku a nemeniacich sa kulís robí z filmu dosť nezáživnú záležitosť. Kenneth Branagh bol ale skvelý a druhý diel by som si bez problémov dal. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Klasická detektívka, hoci so známym koncom. Poteší sympatickým Belgičanom a v kľude, bez vypľúvania alebo zaseknutia lyofilizovaného kúsku Vifonky v hrdle, dopozeráte. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama