Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 3

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

Karlosik_4 

všechny recenze uživatele

Případy Hercula Poirota od Agathy Christie pro mě vždy byly jen jako hromada knih v naší domácí knihovně a proto sem nevěděl co čekat. Po shlédnutí filmu sem však jen valil oči a řikal si: Proč jsem tak dlouho čekal, než sem se k tomu dostal? Vždyť tohle je přesně ta detektivka která mi vždy scházela. Detektivních seriálu máme plno, ale filmy vždy byly až na výjmky upozaděny a všechny lepší detektivky byly vždy jen akční pif paf záležitosti ve kterých se důmysl a smysl pro detail často ztrácel. Zde, kde se hlavní povídá a dialogy mění na jakési přísady lektavaru které musí nejen hlavní hrdina, ale i divák správně vyslyšet a pochopit doplňuje hvězdné obsazení a režie s kamerou které tomuto filmu dopomáhají být jednou z nejlepších detektivek moderní filmografie. ()

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování s pěkným visuálem a dobrými hereckými výkony. Mám jen možná dvě výtky. První je možná až přílišná akčnost, kterou bych klidně vyměnil za více dialogů. Hercule už má svůj věk a jedná metodicky, hraní si na James Bonda přenechává jiným. Druhou výtkou je, že i přes znalost knižní předlohy mi přišlo, že nás celý film velmi vede za ručičku a směřuje nás k rozuzlení, aniž by dal divákovi prostor přemýšlet. Každopádně jsem si to ale užil, takže 4/5. ()

KritikRik 

všechny recenze uživatele

Takhle zprznit takový krásný příběh! Jedna hvězda je za vizuál a kameru. Jelikož jsem byl tak hloupý, a četl originál, tak jsem si tím automaticky vlastně zkazil jakékoliv požití z filmu. V nevědomosti je síla, mrkněte na to, pokud jste to nečetli. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Detektivka co mi teda pořádně zamotala hlavu, průběh vyšetřování v celku zajímavý, nebyl jsem vůbec schopný odhadnout kdo by mohl být vrahem. CGI překvapivě pěkné a detektiv byl taky dobrý, ale přece jen mě to nějak nenadchlo, ale ani neurazilo, nejspíš to bude tím, že detektivky nějak moc nemusím. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nie každý deň vypravuje Orient expres vlak plný vrahov a pridá k nim ešte aj svetoznámeho detektíva. Svetoznámy príbeh Agathy Christie tentokrát v hollywoodsky bezchybnom prevedení. Hviezdne obsadenie hrá ako dobre namazaný stroj. Na druhej strane toto je iný Poirot na akého som zvyknutý. Kenneth Branagh ponúka postavu, ktorá sa ničím nelíši od mojej predstavy Sherlocka Holmesa (teda okrem fúzov). David Suchet je v tomo smere úplne iná káva. 70% ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Tento Poirot mi byl i sympatický což jsem ani nečekala jelikož pro mě je nejlepší Suchet. Zamyšlení nejen co je správné a co špatné. Hrátky s kamerou zajímavé. Poirot jako fyzicky zdatný se mi také líbil. Ale já nevím něco tomu ještě chybělo. ()

Poza 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branagh není David Suchet, jeho Poirot je hollywoodštější (už ten velký knír, že?), ale dá se mu přijít na chuť. Hlavně ten přízvuk je roztomilý. Úplně nefandím remakům a novým pojetím klasických příběhů, tady si ale nemůžu příliš stěžovat, pokud bude pokračování na Nilu, určitě ho rád uvidím. Asi nebudu mít potřebu vidět to znovu, ale na jedno zhlédnutí jsem se dobře bavil, emotivní finále zafungovalo a já mám nad čím přemýšlet. Krásné kostýmy a vůbec kulisy a výborná práce kamery (scéna s nalezením mrtvého těla je výborná!) Bohužel některé digitální triky působí mírně lacině, což mi tak hezky stylizovaný film kazilo. ()

navel 

všechny recenze uživatele

Největším zločinem je, kdyz detektivní príběh postrádá sebemenší napětí a nahrazuje se zvučnými jmény a vizuálnem jak animáče od Pixaru. ()

vitek_korenn 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný remake. Výslechy pasažérů mi přišli chvílemi zdlouhavé, ale neberu to jako mínus (vím že to tam zkrátka muselo být). Jinak atmosféra vlaku zůstala zachována. Tu doplňují krásné záběry přírody a lidské kultury 19.st. ()

JaryKury 

všechny recenze uživatele

Samozrejme spousta radoby kritiku posuzuje film podle toho, ze nekdo vezme dobrou knizku a nemuze vlastne slapnout vedle. Jenze i dobra knizka se da natocit spatne. Tleskam tak Branaghovi, ze se drzel knizni predlohy jak mohl a i vizualita vypada velmi dobre. Poirotovi dal nove charisma a novy vzhled, zbytecne nekopiroval ty stare a delal veci nove. Ne kazdy na to ma ty spravne koule a to by se tu melo cenit. Herecky ansabl byl super, dle meho vystupuji nad ostatni prave zmineny Branagh, Pfeiffer, Dench, Depp a Dafoe. Ostatni maji taky cim prispet, ale spise se jen vezou vlakem. Vse funguje jak ma, emoce jsou vyvazene jako lejno na obou podrazkach. Dej postupne graduje a silny konec je skvely. Od tohoto filmu jsem tolik necekal, ale o to vetsi bylo prekvapeni, ze se i z tehle latky da vyzdimat tolik. Po strasne dlouhe dobe jsem byl dvakrat ve dvou dnech na tom samem filmu v kine. Po druhe uz jsem ale dokazal sledovat naznaky a tu pomyslnou nit pripadu. Bystremu divakovi to dojde drive. Pokud ale nad tim nechcete premyslet, budete mrkat na drat. Dle meho proste 86% si zaslouzi. ()

Adelka123 

všechny recenze uživatele

Hezké zpracování. Příjemně koukatelné.... Super herecké obsazení... Ale závidím těm, kteří knihu nečetli a ani neviděli žádné jiné filmové zpracování... Kdybych nevěděla, kdo je vrah, byl by to mnohem zajímavější zážitek :-) ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Poirot funguje výbnorne v televíznom spracovaní ako oddychovka po nedeľnom obede pre staršie ročníky. Je pokojný vždy upravený a nie je akčný. Je to taká filozofická kriminálka. Nové spracovania sa možno chcelo viac priblížiť aj mladším divákom, ale práve tá skutočnosť, že poirotovy vliali do žíl príliš veľa energie tomu asi moc nepomohla. Príbeh je príliš známy na to aby sa v ňom vyskytli nejaké novinky alebo nejaká výrazné chyby. rozhodujúcim faktorom je teda samotné spracovanie Poirota. A je to taký mužnejší tvrdší a akčnejší poirot než na akého sme zvyknutí z televízie. Stále je to však Poirot. Ak niekto čaká rýchle tempo tak sa nedočká. Ide skôr o debatný krúžok. Sklamanie trocha z prostredia a celkovej atmosféry vlaku, ktorý vyzeral z vonkajších záberov ako osobný vláčik s troma vagónmi. Celkovo je to ale pohodový film ktorý pôsobí mierne utlmujúco. ()

MiroCup 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený film s opravdu prvotřídním obsazením. Kenneth Branagh přivádí postavu Hercula Poirota do stylu 21. století, což má svá pozitiva, ale i nedostatky. Postava Poirota doznala oproti Suchetově verzi hned několika změn, které nemusí každému padnout do noty. Většině diváků zajisté nějakou tu chvíli potrvá zvyknout si třeba už jen na Poirotův opravdu bláznivý knír, nemluvě o jistých aspektech Poirotova charakteru a vystupování. Pohled na jednu hvězdnou hereckou tvář vedle druhé je příjemný, avšak ne zcela využitý, což je ale dáno velkým množstvím postav a pravděpodobně též snahou o nepřemrštěnou stopáž. Na filmu je v některých scénách poznat, že rozpočet byl investován především do výplat herců, protože efekty v jistých případech pokulhávají. Samotný scénář pak mohl být zpracován taktéž lépe a vyvolat v divákovi silnější emoce, potenciál měla předloha více než veliký. Avšak přes všechny tyto nedostatky se jedná o nadprůměrný film, který vám však bude dost možná stačit vidět jen jednou. Na případné pokračování si ale i tak rádi zajdete. Režie: 7/10, scénář: 5/10, kamera: 8/10, herci: 8/10, hudba: 6/10, celkový dojem: 7/10. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na toto filmové zpracování také vypravil. Musím říct, že jsem z toho měl velký strach, jelikož si myslím, že verze s Davidem Suchetem je víceméně nepřekonatelná. Tento film mě však mile překvapil, rozhodně původní snímky nepředčil, ale zaměřil se na jiné stránky. Často tam podstatné věci byly zmíněny pouze okrajově, a tak kdybych ten příběh neznal takřka navzpaměť, spoustu věcí bych nepochopil. Nicméně z mé strany film předčil má očekávání. 4* ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Dobre napísaná detektívka ktorá však nebola až tak dobre zrežírovaná nakoľko človek sa pri tom filme vážne miestami nudí a je tam veľmi málo scén ktoré to oživia. Herci to takisto nezahrali zle, ale chýba tomu napätie skrátka nejaké korenie. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Stvárnenie v Suchetovom podaní ostalo na prvom mieste ale Branagh sa nemusí za nič hanbiť. Z postáv mi nesadla ta Dafoeho. Viaceré sa zmenili a zápletka sa tým jemne upravila ale ostal sa stále ten istý príbeh a pointa. Bez toho by sa mi spracovanie určite nepáčilo. Jedná sa o podstatne veselšie spracovanie ale tiež je dostatočne napínavé a pre väčší budžet veľkolepejšie také je aj obsadenie čo nie je vždy výhodou a to sa stalo aj tu. ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Skvelá výprava, krásne scény, vynikajúca atmosféra. Hoci som odchovaný na Suchetovi, s Branaghom som sa ako s Poirotom stotožnil hneď od prvej chvíle (už asi viac svoju spokojnosť s jeho stvárnením vyjadriť neviem). Pomalé tempo k tomuto filmu tak trochu patrí, známe tváre plnia prísľub, ktorý dali trailery... a predsa. To, že „za starých čias“ boli ľudia podstatne otužilejší, už tak nejako ku filmovému plátnu patrí a človek sa s tým zžil. Čo som však „neprekusol“, a za čo ide u mňa hviezda dole, je to lepkavo dojímavé rozuzlenie. Je mi ľúto, ale ak si mám vybrať medzi britským „studenočumákovým“ smútkom v náznakoch priznaným za vážnym výrazom tváre a medzi týmto sledom dlhých srdcervúcich záberov do tvárí premotivovaných aktérov, ktorý sprevádza usmoklený veľkofilmový hudobný podmaz, nebudem dlho premýšľať. Btw. Depp má vraj nejako deravý súkromný rozpočet, počuli ste o tom niečo? ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se včera po deseti letech vydal do kina... říkal jsem si, Agatha.. To by mohlo být dobré. Dojmy?! Asi jsem čekal příliš.... Jako film to není špatný, ale místo Hercula Poirota tam chodí nějaký pán, co si nechává říkat Herkule Poirot.... Zkrátka tam chybí TEN POIROT, to kouzlo, noblesa.... K tomu podivný zvuk v Dolby Atmos, digitální lavina a podivná kamera. Pochválit můžu jen interiér vlaku a kostýmy.... ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama