Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 1

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (866)

Methew 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol super, s tým zlodejom hlavným šéf inšpektorom, ale potom to šlo už dole vodou. Z celkového filmu mám dojem akoby sa snažil v divákovi navodiť dojem, že je to celé veľká náhoda, že náhody existujú. Ale to je nonsens. Prečo nebolo riešené vo veci vraždy aj služobníctvo, teda kuchári a čašníci? Však predsa bol riešený z nich len sprievodca. A to akože má byť náhoda, že v celom jednom vlaku sú vrahovia, ktorí spolu všetci súvisia v jednej veci, detektív, riaditeľ vlaku a služobníctvo? Taká situácia nemôže nastať, aby sa skontaktovali bez toho aby si to niekto všimol. Veď to je úplný blud, veľmi slabý dej, herci, aj herecké výkony okay, estetický zážitok fajn, ale dej čistá katastrofa. A už aj keď by sa skontaktovali a vo vlaku by sa stretli, videli, že je tam detektív a aj tak sa ho rozhodli zabiť, tak ich detektív mal všetkých bez milosti odsúdiť do väzenie, vzhľadom k tomu, že jemu malo dopnúť, že sa ho rozhodli zabiť aj vzhľadom k tomu, že je tam polícia, ktorá by ho bola riešia a rýchlo vyriešila, či je naozaj zločinec a film by mal skončiť v štýle, že ho zatkol Poirot a nemalo ani dôjsť k vražde, alebo keby k nej došlo, čo došlo, mal všetkých zatknúť, keď vedeli o jeho prítomnosti vo vlaku, čo vedeli, keďže sa s ním rozprávali a poznali ho. Plus, charakter a povaha Poirota bola úplne skreslená. Je to vlastne fake movie. Takže je to celé úplná blbosť, ktorá nemá logiku, hlavu ani pätu, ako sa hovorí. Slabých 45% dávam za herecké výkony, herecké obsadenie a estetický dojem. ()

Vodomilec 

všechny recenze uživatele

Není to tak úplně můj oblíbený žánr, ale oproti kinům vládnoucím omalovánkám Marvel či DC je Vražda v Orient expresu opravdový film. Navíc se skvělými herci. V závěrečné scéně to vypadá jako u Poslední večeře, avšak v nepřirozeném podání. Posezení v jídelním voze by vypadalo lépe. 3,5*** ()

L.galera 

všechny recenze uživatele

Nemůže říct, že jsem byla nadšená. Možná to bylo mou zálibou v knížkách Agathy Christie, nebo kvůli mé vlastní, celkem podrobné, představě Hercula Poiroto, kterou herec bohužel nenaplnil. Postava ztratila svou komičnost a výstřednost (vyjma jedné scénky s exkrementem). Také genialita Poirota byla více podtržena v úvodním případu. V Hlavním případu je Poirot předkládán jako téměř běžný a tuctový detektiv. Ovšem celkově herci odvedli dobrou práci a film se stal příjemnou podívanou. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

JEDE JEDE MAŠINKA, KOUŘÍ SE JÍ Z KOMÍNKA A VE VAGÓNKU JE JEDNA MRTVOLKA Jaký je Branaghův Poirot? Romantický a zidealizovaný s příměsí Sherlocka Holmese, protože jako on rád svým umem a intelektem okolí ohromuje. Škoda, že nedal více prostoru jednotlivým postavám ve vlaku, když tam měl takový herecký ansámbl. Škoda, že více nepopsal vlak – jeho krásu, velikost, interiérovou noblesu, bohatství a snobství Orient expresu (i vlak v Polárním expresu měl více prostoru). Pár exkurzů na prostírání, kuchyně je velmi málo, (škoda, že to neudělal např. střihově jako Guy Ritchie, když představoval dětství a dospívání Artuše). Škoda, že ta lavina ten vlak nesejmula, ale tím by asi ten film skončil… Někdo kritizoval podivný Branaghův knír, proč ne, chtěl se odlišit, ale v roli se fakt vyřádil, gesta, mluva - výborná imitace přízvuku – to bylo perfektní. Neznám literárního Poirota ani tento příběh, pouze ve ztvárnění Davida Sucheta a filmu z roku 2010. Tam se mi více líbilo vypointování, které doplňovalo v úvodu filmu ukamenování ženy dle islámského práva. Branagh se to snažil udělat asi lehčí, zábavnější... ale jiný děj v úvodu o "politicky korektním" setkání představitelů islámu, křesťanství a židovství k pointě celého filmu smysl nedává a závěr tak nějak vyšumí; a ještě – nejsem odborník na dějiny poč. 20. st., ale černošský lékař cestující Orient expresem se mi zdá trochu fantastické, byť to takticky vysvětlili. Vrcholný výstup a odhalení celého případu je spíše teatrální. A snaha o akční scény působí dojmem „tak tam nějakou fláknem“. Kamerové záběry jsou pěkné, byť některé uvidíte ve filmu z roku 2010. Exteriéry jsou na velkém plátně velmi poutavé. Takže resumé – potencionál nevyužit a když spočítáte slova „škoda“, tak bohužel jen dvě hvězdy. (pozn. viděno 2D s titulky). ()

maitrea 

všechny recenze uživatele

Pro mě nesmírně nudný film, herci působí jako přízraky a nevzbuzují žádné emoce.Několikrát jsem se přistihl, že usínám.Režisér mě chtěl opít poutavým vyšetřováním s důrazem na překvapivé rozuzlení, které mě absolutně nedojímá. ()

Hunnemia 

všechny recenze uživatele

Jako neznalec knižní předlohy hodnotím film velmi kladně. Neuvěřitelně rychle mi to uteklo a byla jsem mile překvapena z toho, jak je to vtipné (ovšem nikoli trapně). Jako jedna z mála výkon Kennetha Branagha chválím! ()

Lucy1905 

všechny recenze uživatele

Vzhled Poirota mi nějak nevadil, když jsem ho uviděla poprvé, šokovalo mě to, ale brala jsem to jako kreativitu tvůrců. Nelíbila se mi jeho agrese, Poirota jsem vždy měla za klidného detektiva, jenž urazí člověka tak, že mu to dojde až po rozhovoru. Jenomže nejnovější verze Poirota mi připomínala seriál Sherlock, ve kterém jsou postavy popisovány podle pro normálního člověka nepodstatných informací, avšak Poirot z nich dokáže vyčíst prakticky všechny informace o osobě, se kterou hovoří. Ostatní postavy nedostaly prostor pro vybudování si nějakého vztahu k nim. CGI bylo slušné, ačkoliv někdy mi to připomínalo film Polární expres (především u nehody). Dále mě napadla otázky ,,Kam se sakra ztratil strop ve vlaku?" ,,Proč udělali z Poirota člověka, který brečí smíchy u knihy Charlese Dickense?" Nemohlo chybět romantické zakončení s odjíždějícím vlakem vstříc západu slunce. Celkový dojem z filmu je asi takový, že vás zaujmou neonová písmena na plakátu, a pak...NIC. Kenneth Branagh by měl zůstat u Shakespeare, ten mu sedí nejlépe. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Sedím nehnutě, i když film dávno skončil, a užívám si titulky... to je zatraceně dobré znamení. Nejsem žádný intelektuální filmový kritik, filmy hodnotím expresivně podle toho jestli se mi líbily nebo ne... a tohle byla jízda. Bylo tam všechno, co má dobrý film mít a já si to užila skoro na tisíc procent (kdyby jenom nebylo toho pižmoně vedle mě, co mi málem s alkoholovým dechem sjel při spánku na rameno!). Konečně mi Hercule Poirot přidal jako opravdový detektivní hrdina a ne ten divnej pán, co mě celé dětství strašil z televize. Nelituju minuty ani koruny, co jsem v kině nechala. Nevím sice, jak bude film působit doma z ploché obrazovky bez prostorového zvuku, ale na velkém plátně to byla pecka. Klidně bych šla znova a znova... :-) ()

mrGhostly

všechny recenze uživatele

Poctivé řemeslo, skvělé herecké výkony a ... až moc známá zápletka, která z toho dělá tak trochu zbytečný film. Kenneth Branagh si jej po všech stránkách ukradl sám pro sebe, ale nevadilo to. Rozřešování případu z jeho pohledu, kdy se místy zapomínalo na ostatní postavy, celkem fungovalo a upoutalo. Problém je ale, co z toho, když víme, jak vše dopadne. Já jsem byl jakožto člověk nedotčený předlohou ani jinou adaptací ve výhodě, ale v opačném případě bych asi nijak zvlášť nadšený neodcházel... // 2D // orig. znění // 10. 12. 2017 // bez hodnocení ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Výborní Kenneth, príbeh, hudba... Konečne zmena (niežeby musela byť) v hlavnej postave a skutočný zásah. Pri Kennethovi sa máme na čo tešiť, divadelnú kvalite premietol na plátno, hoci to ostalo (našťastie) skôr divadlom. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Miluji tento druh filmu a tento se opravdu povedl. Navrch plejáda skvělých herců, postupné řešení případu atd. atd.. není co dodat.. jen ten Depp tam mohl hrát trochu déle :-) ()

Chuckiecz 

všechny recenze uživatele

Když se mne partnerka na konci zeptala, jaké jsou pocity, tak jsem řekl rozpačité. Když se mne zeptala další osoba, řekl jsem americké. A to Branagh není Američan. Mohl bych srovnávat s dalšími verzemi, ale to bych neměl. Jediné srovnání je s knihou. Základní postavy, myšlenka, děj, body na kterých je vystavěn příběh jsou schodné s knihou. I když je tu jeden rozdíl v postavě doktora. Začnu od konce - končí to stejně, ale to prostředí... Proč je scén najednou přenesena ven? Výslechy osob - jsou vzaty dost zkratkou. Zase je jeden venku, jeden v kupé. Další blbosti, které i škodí jsou : Střelba na Hercula Poirota!!!! ???? tady se scénárista zbláznil! Nůž vražený do ramene jedné z postav. Honička na mostě? Hercule Poirot běhá???? Vlak najede do závěje tak, že málem vykolejí???? Obrázek ženy, které se Hercule "zpovídá" Při pohybu venku se nikdy nikomu nekouří od úst Myslím, že tenhle film je pro vyznavače Agathy Christie a Hercula Poirota minimálně rozporuplný a zbytečný, již existují dvě, mnohem lepší verze. ()

Gomez222 

všechny recenze uživatele

Ked nieco dobrr zoberie do ruk Hollywood, nikdy , toho nic dobre nie je. Toto je jasnym prikladom. Filmu chyba britska elegancia, uhladenost a obrazova poetika. Cely film posoby pateticky a "drsne" ako nekvalitny alkohol. Tlaci na pilu, cim si sam skodi. Poirot je bez noblesy a sarmu. Nehovoriac o zbytocne popisne ciernobielej retrospektivnej vrazde. So sebazaprenim so to dopozeral do konca. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Klasický detektívny príbeh Agathy Christie v novom šate.Tento príbeh som videla už mnoho krát predtým a teda som poznala zápletku a rozuzlenie príbehu, ale aj tak ma dokázala táto verzia príbehu zaujať Kenneth Branagh si film privlastnil nielen ako režisér ale aj ukradol skoro všetku pozornosť v roli známeho detektíva. Samozrejme mať v tomto filme ďalších niekoľko filmových hviezd pridáva filmu na atraktívnosti. Tiež sa mi páčila kamera hnedých farieb do ktorých bol film obalený, aby nám priblížil časy prvej polovice 20. storočia. Mne sa film páčil lebo mám rada detektívky, kráľovnú detektívok Agathu Christie a tiež si rada pozriem ktorúkoľvek verziu zločinu, ktorý odhalí môj obľúbenec Hercule Poirot. Pre mňa ako milovníčku detektívok, ktorá si užila solídne spracovanie tohto výnimočného detektívneho príbehu má táto verzia 80%. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nebavily kriminálky, ale na tenhle film jsem se opravdu těšil. Říkal jsem si že mě tohle zrovna bude bavit. Mýlil jsem se. Neříkám že jsem se u filmy nebavil, ale nebylo to kvůli vyšetřování. Kdybych měl film hodnotit podle toho jak vypadal vzhledově dal bych pět hvězdiček. Záběry opravdu lahodí oku. Jinak výkony byly skvělé může za to samozřejmě výborný výběr herců. Jenom hlavní hrdina Hercule Poirot se mi nelíbil. Nevím čím to bylo jestli jeho vzhledem, vystupování nebo přízvukem, ale nějak mi prostě nesedl. Začátek filmu mi přišel zdlouhavý a zbytečný. Koukat pět minut na to jak Poirot měří vejce mě opravdu nebavilo. Těšil jsem se na to jak vyřeší zločin který se ve vlaku stal a konečné rozuzlení mě zklamalo. Na druhou stranu to bylo originální, ale chtěl jsem vidět něco jiného. Ale líbilo se mi co Poirot po zjištění učinil. Celkově hezký film, ale mezi mé oblíbenější se asi nezařadí. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Slovutnému shakespearovci se tato adaptace příliš nevyvedla, u něj bývá laťka kvality položena mnohem výše. Děj poněkud postrádá tempo, rádoby vtipný začátek je poněkud vyčpělý, balkánské exteriéry surreálné a přemíra nepříliš kvalitního CGI tomu dává korunu. A taky bych rád věděl, odkdy jako policajty na Balkáně zaměstnávali černochy. Od Branagha bych takový směšný úlet nečekal. Žeby úřadoval všeho schopný koproducent Ridley Scott, podobně jako u Spaceyho, nebo pokrytci od Foxů? Ovšem po reprodukční stránce marně hledáte chybičku, 65 mm kamera je znát. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Toto nové zpracování je bohužel upovídané dílko bez hloubky. Všichni ostatní představitelé H. Poirotta měli charisma silné a přesvědčující. K. Branagh neukázal bohužel ani kapku charismatu. Monotónně odříkával text, příliš mnoho textu, a já jsem mu to ani na pár minut nevěřila. Podobně špatný byl i p. doktor L. Odom Jr. Všichni ostatní byli dobří, ale neměli co hrát. Nebyli jsme ztotožněni s jejich individuálními příběhy, takže jejich motivy nechytli za srdce. Záběry byli zajímavé, ale nový účel nepřinesli. Ne, starší verze jsou lepší, třeba s D. Suchetem!. To je teprve drama. Mimochodem: poznali jste Rey ze StWa?? ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Môže ma spracovanie jedného z najznámejších detektívnych príbehov celý čas nudiť? Zjavne to niekto dokázal. Dynamicky a predramatizovane natočená nuda, akoby niekto nasilu narval divadelné predstavenie do okázalých filmových kulís - záveru v tuneli chýbala už len padajúca opona. Úvod v Istanbule bol vyslovene nevhodný. Nuž, Agatha Christie nie je Shakespeare. Za Agathu Christie roku 2017 odporúčam radšej Crooked House, ktorý napokon vyšiel z porovnania aspoň o bod lepšie https://www.csfd.cz/film/467290-hadi-doupe/komentare/ ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Objektivně jsou to spíše čtyři hvězdičky, ale cítím potřebu vyzdvihnout skutečnost, že ačkoliv jsem daný příběh zhlédl již ve třetím zpracování, ani na minutu jsem se nenudil, neboť je to prostě mistrně zrežírované. Navíc obdivuji odvahu pana režiséra obsadit sám sebe do hlavní role za situace, kdy asi drtivá většina fanoušků má již delší dobu naprosto přesnou představu, jak H.P. vypadá ... Takže za mě osobně lehce přeceněné oba palce nahoru. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale ani poriadne neviem ako vyzeralo všetkých (12?) postáv. Kopa mien, kopa informácií, ale priestor z nich nedostala poriadne ani polovica. A to tam boli ostrieľaní herci (Willem Dafoe, Johny Depp, ...), ale aj nováčikovia (Daisy Ridley). Strašne veľa úvah a dedukcií, ale o tom asi Poirot je. Predlohu som nečítal a pôvodný film tiež nevidel. Asi budem musieť pozrieť, aby som porovnal. Vizuálne efekty boli tiež z lacnejších. Za Kennetha Branagha, pár svižných scén a rozuzlenie v závere dávam 3***. Inak si to už viac krát asi nepozriem. ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama