Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (652)

verbal 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, žije zkurveně velká prehistorická paryba. Říkejme ji třeba Marcela. Paryba tak obrovská, že si plejtvákama vyšťourává zuby, do držky se jí vejdou dvě pětadvacetimetrové jachty a je dravější než nymfomanka před přechodem. Marcela by si za tou mlhou v klidu predátořila se svou nejlepší kámoškou megaolihní Ivetou až dosud, kdyby se nečekaně neobjevil správňácky zádumčivý záchranář Jasoň s hluboce vyvinutým morálním kodexem a nepodráždil ji svícením do xichtu reflektorama jaderné ponorky. To se pak iritovaný oligocénní mazlíček konečně rozhodne přestat hnít někde u dna Mariánské škvíry, po 3 miliónech let od vyhynutí proplave tím bílým bordelem nad hlavou a vydá se k Šangaji požrat bezstarostně koupající se stáda ťamanů, přičemž se šablonovitě chová dle nejlepších tradic nejtupější béčkové scenáristiky. Tedy selektivně žere výhradně slizáky a zmrdy, ubližovat lozkokošným ťamanským holšiškám, loztomilouškým jolkšílkům nebo urputně altruistickým klaďasům a jejich kundám, byť potencionálním, by ho ve snu nenapadlo. S kým by pak traumatizovaný Jasoň při závěrečných titulcích pajdal s přírodně amputovanou nohou k zapadajícímu slunci, až tu gigantickou svini opíchá harpunkou, ukope sérií předpisových potápěčských kungfu chvatů a vyjádří tak své jednoznačné „NE!“ k nutnosti přirozené regulace čínské populační exploze, že ano … Prostě takový nepatrně tupější a mnohem svižnější Stethem a moře či Mega-Dick pro všechny, kdo považují Hemingveje za užvaněného přeceňovaného nudila a Melvila za otravnou grafomanskou kudlanku. Naprosto nic nového, ani kdoví jak nápaditého, ale nějaká ta horší trojka se z toho dá s vypnutým indikátorem nevkusu jakž takž vykousat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako pokud k tomu přistoupíš jako k ničemu, něco dostaneš. Jasonovi to stejně nejlíp sluší s pivem v ruce a dalšíma v ledničce, to je marný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se pokouší zastavit obřího pravěkého žraloka, jenž by měl být podle vědců dávno vyhynulý, ale má se pořád k světu. A má hlad. MEG: Monstrum z hlubin je absolutní akční béčko, které dopředu táhne výborný Statham a velký rozpočet, s nímž Jon Turteltaub dělá docela divoké věci. Je tedy škoda, že tvůrci nakonec vyměkli a řádění megalodona se musí obejít bez krve. I tak jde ale pořád o vcelku zábavnou pitomost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $145,522,784║Tržby Celosvetovo $529,338,515 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,343,489║ Tržby za predaj DVD v USA $21,277,871║ MEGa-béčko, veru po všetkých tých komiksovkách tu konečne máme také pravé letné osvieženie ku ktorému pasuje aj pohár piva. Človek by neveril, že štúdio Warner Bros dokáže dať na takúto bejkovinu taký rozpočet a nasadiť to do kín. Neskutočné, ale určite účelovejšie než predošlí béčkoví nepodarok Justice League za 300MEGa )) Film z rangu Piraňa, Jazero (Lake placid) či Aligátor, prináša to pravé popcorňové sústo, ktoré sa dá krásne užiť. Režisér Jon Turteltaub sa troška prebral z mrákot a celkom mu táto dobrodružná podmorská seanca s Megalodonom vychádza v pravom odľahčenom rytme. Na prekvapenie tu nenachádzam žiadne zbytočne zádrhle, dejové skraty, čo by kazili dej. Dokonca to hneď od úvodu upúta, občas privedie aj slušnú dávku napätia, trikovo v norme, kamera fajn, 3D efekt ako kde. A Jason Statham je borec, podmorský Rambo. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vyzerá dobre a strašne rýchlo kráča, ale má negativistický postoj." Situáciu okolo Mega som sledoval ešte v dobách, kedy ho mal režírovať krvák Eli Roth a mala to byť poriadne mäsiarčina. Keď sa však látky chopil Kuriér Jason Statham, na pomoc si prizval megatriviálneho rutinéra Jona Turteltauba (Traja nindžovia, Kokosy na snehu, Kým si spal, Čarodejov učeň) a rozpočet narástol na 130 miliónov dolárov, pochopil som, že to asi dobre nedopadne. Mýlil som sa. Jasné, s hororom to nemá veľa spoločného. Hej, niektoré scény sú síce príjemne znepokojujúce (ruka, Meg nazerajúci na dievčatko), ale predsa len je to skôr ďalší Jurský park, než nové Čeľuste. Ale prekvapivo mi to nevadilo a užil som si to. Sympatické a príjemné herecké obsadenie (Ruby Rose, Cliff Curtis, Winston Chao), scenár dokáže sem-tam šikovne prekvapiť, megalodon je super a podmorský svet nečakane hravý a plný prekvapení (vychádzajúci z geniálne blbej myšlienky, že morské dno v skutočnosti nie je dnom, ale ukrýva pod sebou veľkolepý alternatívny svet). A parádne futuristická podmorská gigantická základňa. Myslím, že ani najväčší optimisti v štúdiu nečakali, že film celosvetovo zarobí 53O miliónov. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Má přes dvacet pět metrů dlouhej megalodon vůbec nějakou šanci v souboji se Stathamem a jeho hustokrutopřísným pohledem? Jasně že ne, vole. Pokud si někdo z Vás myslel, že prehysterickej žralok, co na posezení sežere velrybu a párá lodě aniž si toho všimne, může obstát v souboji s kurýrem tak byl hodně naivní. Džejsn konzervačním tónem oznámí po cca půl hodině, že neznámá příšera je megalodon, a naprosto suteréně začne nebohému megovi nakopávat ploutve v oblasti prdele nebo prdel v oblasti ploutví. Zoufalej meg ví, že na někoho, kdo nikdy nedoručil pizzu pozdě, zkrátka nemá a tak se v panické hrůze žene na hladinu, prcajíc co nejdál od holohlavého ďábla. Ten ale nebohou parybu nenechá na pokoji a pronásleduje jí až ke břehům mojich soukmenovců a zpátky na širé moře, aby jí v epickém finále dal kolosálně přes píču pokud to byla samice či po kokotovi pokud to byl samec. Mezitím stihne sbalit stále šukézní BimBam ééé Beng Beng teda chci říct Gangbang nebo jak se kurva...a pak, že já mám blbý jméno...no prostě Li, nebo-li tu co hrála Adu Wong. Jako bonus trousí drsný hlášky a já mu opět věřím, že na sobě jednou použil defibrilátor, neoprén si ušil sám a kompletně ukousnutou levou ruku si přišil, kurva, pravou rukou !! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Stejně jako jiná americko-čínská koprodukce Mrakodrap, i MEG je solidně zábavná béčková blbina na jedno použití. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zoufale schematické a nezajímavé béčko, které od Asyláckých fláků dělí opravdu jenom o něco lepší rozpočet. Turteltaub ale nemá nejmenší ponětí, jak s ním pracovat. Antiklimatická nuda a šeď, kde největším nepřítelem postav je jejich vlastní neschopnost... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tím výskumníkov narazí pri skúmaní oceánskeho dna na problémy a zostane uväznený pod hladinou. Na pomoc je povolaný Jonas (Jason Statham), ktorý má s podobnými akciami skúsenosti. Tentokrát ale bude nútený postaviť sa tvárou v tvár nepriatelovi, s akým sa ešte nestretol. Obrovský žralok hladá svoje nové obete a on je s pomocou svojho tímu jediný, kto má odvahu postaviť sa mu. - Tento projekt sa mi už od úplného začiatku nepozdával, takže som radšej nič nečakal. Svoju funkciu ale plní a ako príjemné letné osvieženie to plní všetky požiadavky. Viac by mi vyhovovalo, keby sa to nesie na zábavnej vlne v štýle Piranha 3D a jeho sequelu, pretože to, ako sa to tvárilo vážne, bolo miestami údesné, ale po obrovskom prekvapení, ktoré sa objaví v druhej polovici, som sa už naladil na tú vlnu, ktorú Megalodon priniesol. Žánrových fanúšikov tento projekt neuspokojí, ale zase nie je ani tak iritujúci, aby sa tá hodina a trištvrte nedala prežiť. A horor s takým obrovským rozpočtom sa velmi často tiež nevidí, takže vizuálne ide o nevšedný zážitok. + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z Fear the Walking Dead + herec z House of 1000 Corpses, Cooties a The Boy + herec z Death Note + herečka z The Loved Ones ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Kam až nás to evoluce dovedla. Někomu smrdí hlavně čínské miliony, peníze však nesmrdí. Zato hloupost vysloveně dusí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

whack

všechny recenze uživatele

Čo urobíme, keď objavíme unikátny druh, o ktorom sme si mysleli, že je 2 milióny rokov po vyhynutí? Správne – rozstrieľame ho ťažkou vojenskou technikou! Takéto filmy by mali byť ilegálne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby na dně Mariánského příkopu byla kabelovka, věděl by ten velkohubý strunatec, že začínat si něco se Stathamem je jen čiré bláznovství.. De facto Mrakodrap v moři, při kterém se ukázalo, že spolu s nezapáchajícími jüany jde ruku v ruce jedna akční megahvězda, naivní schematičnost, nulové vzrušení a zábava na úrovni rybaření s přetrhnutým vlascem. Kdyby reprezentant Jason skočil z hřbetní ploutve té 75 stop dlouhé svině skrčmo půlvrut napřed, přidělil bych možná lepší známku, ale takhle se nedá nic dělat. Čínské publikum je prostě skromné.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Primitivní, až nadoraz schematické postavy + opatrný, ale vytrvalý tah na dělání tatínka nepřirozenými monology oplývajícímu dítěti vyphotoshopované a nerealisticky dobře anglicky mluvící číňanky. Jo a paryba, které chyběl kvalitnější kapitán Achab. Trochu moc detailů k překousnutí. ()

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama