Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (652)

italka63 

všechny recenze uživatele

Nutno brát s velkou nadsázkou, včetně trikové stránky, takové to jo, bude tam móře, modrý a co by, kdyby. Každopádně ta role Jasonovi sedla, protože jeho úsměv je nezapomenutelný. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Statham v novodobých Čelistech bojuje proti traumatům a megalodonovi. Pěkná kamera, svižné tempo a originální závěr povyšují tento jinak béčkový počin nad průměr. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

v porovnani so SHARKNADOm sa to dalo dopozerat a ma to stathama ktory je mega-sympatak (co sa neda povedat o zvysku obsadenia, hlavna cinska herecka a jej decko mi prisli hrozny), ale turteltaub a jeho reziserske schopnosti su na urovni tvorcov z produkcie ASYLUM... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

3* aj to je možno veľa. Čakal som z takéhoto hypu trošku viac. Ide o blockbuster ako vyšitý, efekty pekné, herci špičkový (hoci Statham toho veľa nezahral), logika síce chýba a úsudky hercov sú mi záhadné, no pozeralo sa na to dobre. Ono Meg nemá za posledné roky komu konkurovať. Jeden, možno dva filmy by som našiel ale to je všetko. Dneska ten žraločí boom céčkovej produkcie tak ublížil tomuto zvieratku, že Meg fakt nemá konkurenciu. Nie som geológ, no vymyslené to nemali zle, aspoň nešlo o klišé. Bavil som sa, no ide stále o oddychovku vhodnú skôr na rande, kde prioritou nie je sledovať film. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jason Statham versus obří žralok, je to přesně taková pitomost, jakou by člověk čekal. Nezajímavé archetypální postavy, troška cringe, tlačení na čínské publikum a překvapivě fajn Megalodon. Triky tu jsou slušné a film je poměrně i napínavý, takže když se nad tím příliš nepřemýšlí, tak se to dá celkem fajnově užít. Není to nic převratného a víckrát to asi potřeba vidět není, ale jako jednorázová béčková jednohubka to je naprosto ok. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná hovězina, k níž toho nejde moc napsat. Jon Turteltaub je naprostý rutinér, což dokazuje skoro každým svým filmem. První polovina ještě má celkem spád a je i relativně napínavá, protože hrozba z hlubin se jen vynořuje a není vidět, tudíž i atmosféra je vesměs hodně solidní. Jakmile se odhalí žraločí identita, snímek padá dolů, protože, i když digitální triky jsou solidní a ústřední monstrum nevypadá vůbec směšně, ačkoli je jeho digitální původ znát, najednou nemá na co lákat, akce je ryze průměrná, sem tam někdo zahláškuje, nicméně nic zásadního a výrazného. Jestli něco těžce chybí, jsou to přehnaně brutální a krvavé scény, které by výsledku jednoznačně pomohly, takhle je to ale nechtěně legrační. Na ryzím průměru tak snímek drží charismatický Jason Statham, který si to rozdá s obřím žralokem, což je asi tím nejabsurdnějším, co lze vidět, ale svým způsobem je to zábavné, hodně zajímavá Bingbing Li, která s ním má zajímavou chemii, a pár slušných hlášek. The Meg je přiznaně neambiciózní béčko, které nikoho nemůže překvapit, zároveň ale patří k tomu lepšímu, co se v tomto subžánru dá vidět. To ale zároveň neznamená, že jde o dobrý film. 50 % ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rozhodovanie, či na Meg ísť do kina alebo nie bolo pomerne dlhé. Alebo som si našiel iný program, alebo ma odradili klesajúce percentá na čsfd. Avšak v predposledný deň premietania v S*** C***** C****** v mojom meste som sa nakoniec rozhodol film navštíviť, ako jediný filmový fanúšik. Milá obsluha či uvádzač a skvelý pocit v kine, nakoľko tam nebol nikto, kto by ma rušil umocnili prekvapivo dobrý zážitok z filmu. Prvýkrát som sa na hodinky pozrel v 57 minúte, čo znamená že úvod bol viac ako zaujímavý. V podstate dej celého filmu bol výborný, stiesnené priestory v ponorke striedalo otvorené more, loď či pláž plná ľudí a film ma nenudil. A to že v roku 2018 vznikol snímok, ktorý neobsahoval narážky na ruskú hrozbu a rasistický podtext proti všetkým ľuďom bielej farby pleti potešilo. Dva momenty sklamali - o 2 sekundy dlhšie zábery na tenisky a bundu značky N***, takže reklame sme sa v ňom nevyhli a 8 ročné dieťa zaoberajúce sa svetovým blahobytom, ktoré je v ostrom kontraste s realitou a mentálnou vyzretosťou mladej generácie (česť výnimkám) ktorým sa zdá strašne vtipné pri návrate z diskotéky na celé mesto kričať 3,2,1...penis. Kedže však podobné filmy nevznikajú tak často ako Marvelovky, hrozbu z hlbín som si užil určite viac ako 47 metrov či plitčiny. Pár prehnaných scén bolo, ale to k filmom zo Stathamom patrí. U mňa 85%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Letos v létě už šplhal D.Johnson po "nejvyšším" mrakodrapu na světě a nyní se J.Statham potápí do Mariánského příkopu, aby si to rozdal s digitálním megažralokem. A opět jsou u toho Číňani (tentokrát nikoli v roli pasivních čumilů, nýbrž aktivních obětí), což by nevadilo, kdyby tuhle ptákovinu nesvěřili mdlému režisérovi Turteltaubovi. Nemůžu si pomoct, asi se z toho dalo vymáčknout o něco víc a nemusíme hned běhat ke Spielbergovi, stačilo se mrknout, jak si s podobným námětem poradil dnes už téměř zapomenutý R. Harlin. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tak toto šlo úplně mimo mě. Námět? Zcela ohraný. Atmosféra? Místy dobrá, ale spíše nic moc. Jason? působil jako úplný vůl a vůbec se mi v jeho roli nelíbil. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Jak já se smál !! A de facto předpověděl každou nadcházející důležitou repliku..... ach jo 50% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Už ze samotného názvu vyplývá, že to je MEGa sračka na kterou se nedá dívat ani s vypnutým mozkem. Nebýt přítelkyně, která se chtěla na něco dívat, tak by mě film už samotným názvem odradil a minul. Od odpadu to zachránily jen leckdy trapné efekty. Mizerní herci, trapné dialogy a hlášky, nechápu, proč vzal roli v tomhle céčku Jason Statham. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ultimátní a zábavná béčkova blbina,která naplňuje bezezbytku účel svého vzniku a ani na vteřinu neuhne z očekávaného vývoje.Postavy umírají dle očekávání,drsňací jsou drsní,padají cool i vtipné hlášky,stejně jako tu jsou dialogy,které evidentně psalo 6 leté dítě a samozřejmě nesmí chybět ani popírání všech přírodních a fyzikálních zákonů a nelogické chování postav,které nejednou vyvolá salvu smíchu.To všechno pak zastřeší velká ryba a jako celek to prostě baví.Samozřejmě by se Meg dal celkem jednoduše ztrhat,ale u těhle přiznaných béček to není potřeba...a ani to nemá smysl...70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po dlhsom case slusny film na konte Turteltauba /Carodejuv Ucen, Kokosy na Snehu/ - aspon sa predviedol ako rutiner. Sice stale becko. ale ako sci- fi horor to funguje slusne, pan StatickaSunka sice nevie hrat, ale je to akcne, dobre odsypa a dialogy na urovni. jeden z tych lepsich filmov StatickejSunky : 65 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

MEG se povedlo, to co dlouho ničemu, pač takhle nerozhodnej o jeho známce jsem dlouho u ničeho nebyl! Po večerní promítačce jsem byl přesvědčenej, že bouchnu průměrný procenta. Po spánku a následným rozložení filmu v palici jsem se krapet umoudřil a tu čtvrtou tam plácnout musím! Rybičky i podmořskej svět vypadaly parádně, akce byla ulítlá, ale zábavná, místy dechberoucí! Vizuál na béčkovej biják parádní! Obsazení slaboučký, ovšem několikrát zmíněnej a hlavně chválenej Statham to utáhl sám bez problému - za mě i palec nahoru za Ruby Rose. No a vlastně, i když v žádným případě neprahnu po koníčku s prutem a háčkama, tak si filmek ještě někdy rád pustím, pač to byl určitě zábavnější rybolov, než s Kubíkem Vágnerovým! 70% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se poslednední roky začíná řadit k lepší sortě herců, ale po téhle Béčkovině zase trochu klesá. ... Za povšimnutí stojí i Bingbing Li, leč s tímhle scénářem a režií nemůžete čekat od nikoho velké herecké výkony... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou jentak ledajaký Čelisti, tohle je prehistorickej mega žralok, kterej se ukrývá pod mořským dnem. Člověk aby byl lehce otupělej, když se na to kouká, aby to bral s rezervou. Vím, že Jason Statham je velkej hrdina, ale aby si v klídečku doplaval až k 20ti metrovýmu žralokovi a harpunou mu nastřelil GPSku, to už chce pořádný koule. Ten žralok, kdyby chtěl, tak je sežere všechny, ani by nemrkli. To je právě tahle doba plná King Kongů a Godzill, takže když někdo bude chtít natočit pořádnej trhák, prostě tu stvůru maximálně zvětšete. Ani jako dobrodrůžo mi to nejde moc hodnotit s nadhledem. Prostě je to šílenost. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Číňané chtěli své čelisti, tak se domluvili s Američany, asi poskytli peníze a šlo se natáčet. Fajn je, že Američané poskytli naopak herce, což se mnohdy v takovéto sortě filmů nevidí. Každopádně vznikl film, který je mnohdy doslova opsán - klasické schéma, pár zvratů, někdy nevhodný nadhled a málo krve (tedy té lidské). Raději ať spadnou vrtulníky, než aby byla vidět lidská zmrzačená mrtvola. Ale i přes všechna klišé mě film bavil, velice mě potěšily hezké efekty a byť se snaží vyhýbat tvůrci brutalitě, film pěkně odsýpá. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se přesvědčil, že i nepříliš kvalitní film může být ve správné společnosti zábavnou jízdou. Meg totiž obsahuje tu správnou míru blbostí, které mohou vmžiku předvést svůj netušený potenciál. Jednorozměrné postavy své úlohy a infantilní humor zvládají prodat, triky nebijí do očí a skrz jimi vytvořená monstra ke mně probleskovalo mražení v zádech. A kdyby se snímek nebál být o kousek drsnější a ještě ujetější, tak by se nejednalo o záležitost jednoho léta. (Boskovice, letní kino) ()

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama