Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

adamulefa: Mně to přišlo, jako by si řekli, že tadle fráze a todle slovní spojení jsou docela známý, tak to ani nebudem překládat. Zvláštní přístup k tvorbě titulků, ale kdo má základy angličtiny, tak to překousne.

adamulefa

adamulefa (hodnocení, recenze)

Práve som dopozeral na Nove Cinema a dávam 5*. Taktiež chválim, že tento vysielali v originálnom znení, ale čo tie titulky?!?! Vidím, že ste to tu už rozoberali ale proste som musel vyjadriť najvyššie rozhorčenie. To robil nejaký piatak na zš? A toto dali do TV?! Nepopísateľný otras, ktorý musíte vidieť aby ste uverili.

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

lepší překlady najdeš i na titulky.com od lidí, co jenom zkopírují celej textovej soubor do google translatoru. tohle bylo fakt něco příšernýho.
pobavila mě scéna v hračkářství s plyšovým medvídkem "you have to wait and see..." jasnej odkaz na A.I. :)

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Taky si říkám:) Naštěstí, většině toho, co nebylo přeloženo, jsem dokázala porozumět. Chvílemi mi to přišlo, jako takový volný překlad.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Ten maník, co dělal titulky k té verzi, co běžela včera na Nova Cinema, se moc nenamohl...

Filmachr

Filmachr (hodnocení, recenze)

Film mě úplně pohltil a nedokázal jsem polevit v pozornosti. Geniálně pomalé tempo, které ale nenudí a nedopřeje divákovi oddech. Psychologicky nestuduje postavy do extrémní hloubky, ale zůstává na hranici srozumitelnosti pro diváka. Vynikající výkon Nicole Kidman. Ukázka toho, jak jediná věta či myšlenka dokáže zasít semínko nedůvěry v partnerovi a toto klíčí a roste... Vše do sebe zapadá, chytře popsané osudy jednotlivých postav ( nečekaná návštěva prostitutky s nečekaným koncem a další návštěva s překvapivým zjištěním ) Závěr? Nenechejte klíčit semínko pochybnosti, nehledejte, neslibujte a nečekejte lásku navěky - zkrátka žijte naplno přítomností a nezapomínejte si pravidelně pořádně zašoustat. To vám vzkazuje Mistr Kubrick...

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Fraktální: myslím, že nejde o to, vysvětlit všechny záhady ve filmu/obecně/. Tím je film zajímavější a já se k takovým dílkům vracím velmi rád, abych to nevysvětlené pochopil, a většinou se mi to nepodaří. To není na škodu. Právě naopak! Je to stejné třeba v hudbě, kde je text písně natolik záhadný, a tím pro mě zajímavý, že se snažím vcítit do pocitů autorů. Co tím chtěl "básník" říci? Nepodaří se mi dopátrat, o co autorům přesně šlo. A o to jde.P.S. tím nemyslím 99% pop. hudby i když i zde se dají najít zajímavé texty.

Fraktální

Fraktální (hodnocení, recenze)

atmosféra výborná, český název dementní, hudba geniální!!!!!!!!!!!! ...jen mi trosku kazilo dojem ze tam bylo prílis nevysvetlených veci. nebo sem je jen nezachytil??? možná je to tím že fil byl mysteriozní... :-D

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Kvůli níže napsanému jsem se na ten trailer konečně taky podívala a.. dík :)

Strumpadlo

Strumpadlo (hodnocení, recenze)

Leelee Sobieski je fakt "kustka",Vinessu Shaw by som ako "Domino" neodmietol,a Cruise je "kalic"..Len nechapem,co sa tu tocilo 400 dni....co vsetci navzajom sulozili?? ...a suhlasim s Civalom,Kubrickou najlepsi film....

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Je to naprosto geniální. Film jsem si pustil podruhé asi po roce a dostal mě ještě víc než předtím. A ta jednoduchá a mrazivá hudba!!!!!

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Nicole každopádně hraje mnohém lépe než Tum Cruise (ani ten ovšem nebyl špatný) a ve filmu mi sedí...A mělo se to přeložit doslova - Široce zavřené oči - to je pro tento film takřka geniální název. Pod příšerným českým názvem "Spalující touha" si buď představím nějaké televizní sof-core péčko, co běží o půlnoci na Nově, něbo nějakou slátaninu z pera Rosamndy de Pilcherové...

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

...že bych to snad už předtím jednou viděla (a tudíž hodnotila už kdysi), bergíčku?

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnocení, recenze)

Malá připomínka s Shadwellově komentáři: Právě Eyes Wide Shut (druhý film co jsem od něj viděl) mě přinutil bádat v jeho tvorbě dále. Takže náznak, že je film přehodnocený, je podle mě nemístný.

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

Dle mého názoru je drtivá většina knih nezfilmovatelných. Stanley Kubrick však mistrně převedl Snovou novelu Arthura Schnitzlera na filmové plátno, výborně uchopil tajemný příběh z počátku 20.století a převedl jej do současnosti. Bezpochyby jedna z nejlepších rolí Toma Cruise, vskutku působivý film.

tequilla

tequilla (hodnocení, recenze)

Zatraceně výborný film s velmi dechberoucí hudbou.Příběh mě úplně zasáhl do psychiky.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Eodeon: Pravda, možná jednou budu řešit něco jako vztahovou krizi (nejen manželskou), ale jsem trochu jinak založený, takže i tak to budu prožívat jinak.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Eodeon: Možná, ale moc bych na to nesázel, protože nemám pocit, že by to bylo tím, že bych tomu nerozuměl. Jen mě to zkrátka neoslovuje. Ale nic ve zlém, beru, že se ti to líbí. Já si radši zase pustím Barry Lyndona nebo 2001.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Já zas myslim, že je to až až, narozdíl od většiny ostatních Kubrickových filmů na tom prostě nevidím nic skvělého.

Galadriel

Galadriel (hodnocení, recenze)

Kaka: jo 81 je sakra málo, ale vím, že tenhle film není spousta lidí schopna přijmout, i když naprosto nechápu proč...

J_Fiu

J_Fiu (hodnocení, recenze)

Eodeon: Myslím, že hodnocení vůbec nekleslo, před vysíláním na ČT2 měl film taky 81%.

Galadriel

Galadriel (hodnocení, recenze)

Eodeon: bohužel nevzpomínám, ale něco mi říká že kleslo dost znatelně, myslím, že přes 85% fakt bylo...

Jillen

Jillen (hodnocení, recenze)

Úchvatný film...je fakt, že škoda, že to dávali tak pozdě, ale oči jsem nezavřel a vydržel jsem to až do konce...napodruhé si to stále drží nastavenou lať :)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No mě se při vyslovení tohohle názvu vždycky vybaví nervozní a znuděný vrzání židlí v narvanym Světozoru před těma 6 lety, uf, dokoukat to vyžadovalo značný sebezapření.Naštěstí jsem na Kubricka nezanevřel a podíval se na to ostatní...

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama