Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Recenze (769)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Strhující smýkání hlavním hrdinou od zdi ke zdi, od průšvihu k průšvihu, asi velmi slušně zahrané. Jako kdyby tenhle film vypadl spíše ještě z duchaplnějších 70. let. To dlouhé vzlykání a histerické záchvaty u mě však nezvyšovaly napětí - spíše mě otravovaly. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Vypadá to velmi slibně, člověka to uková na tři hodiny do křesla, ale co potom má jako znamenat ten závěr? e? ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Eyes Wide Shut je pro mě synonymem pro dokonalý mysteriozní thriller. Pomalé mrazivé tempo, nervydrásající "hudba"...Ikdyž chápu, že ne každému právě ta rozvleklost může sednout... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Kdo chce vidět alespoň nějaké odhalení sličné Nicole Kidman, tak si přijde na své. Nic odvážnějšího patrně tahle přední dáma Hollywoodu nikdy nenatočí. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, ktorý sa síce dosť pomaly rozbiehal, ale postupne stále zaujímavejší a neskôr som si všimol ako normálne čakám ako sa to bude ďalej vyvíjať a ešte dlho po filme som rozmýšľal čo som to vlastne videl. Mysteriózno-eroticko-psychologické čosi. Hlavne tie minimalistické tóny klavíra boli perfektné na stupňovanie napätia. Podobný pocit ako po Mulholland drive. Cruise a Kidman hrajú super a pri niektorých scénach som si hovoril, že "čo všetko až musia herci robiť"? Až potom som sa dočítal, že v tom čase boli títo dvaja manželia. Je to film, ktorý zaujme najmä atmosférou, u mňa 90%. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Hezký vizuál, pohledná ženská v hlavní roli a stejně tak i představitelky vedlejších rolí. Jenom ten příběh mi přišel trochu slabší. Přesněji řečeno za moc nestál. Totiž v podstatě byl úplně na hovno. Poprvé jsem ten film viděl, když u nás běžel v kinech, tj. před víc než dvaceti lety, a úplně jsem na něj zapomněl. Nyní jsem jej sledoval na webu. Zhruba ve třetině délky mi začal být povědomý a záhy se mi i vybavilo, jak rozplizle dopadne. Formální vytříbenost tohoto filmového díla ostře kontrastuje s mizérií a pseudopsychologií příběhu. A ta trapná rádobyrituální šaškárna předcházející grupáči – ach bože! Je chvályhodné, když někdo umí filmařské řemeslo, ale k tomu, aby tvořil umění, to přece jenom nestačí. Kdo je to vlastně ten Kubrick? Budu se muset příležitostně podívat, jestli nenatočil i něco lepšího. Nebo je to podobná nula jako David Lynch? ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

I don't think that you know what you re doing. You don't belong here. György Ligeti: Musica Ricercata II Je trochu překvapující, když se tvůrce 2001, Barryho Lyndona a Osvícení a Olověné vesty rozhodne na samém sklonku života a kariéry natočit s dvojicí hereckých polen materiál lehce nad úrovní Sexu me městě. Možná bychom měli jinak hledět na Kubricka nebo na Sex. Spíš to druhé. Kubrick ze série interakcí nasycených sexem a paranoií různých příchutí, vyplodil, jakkoliv to zní multi-paradoxně, cudné mysterium objasňující neobjasnitelné.  INTRODUCING SOCIOLOGY ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Keď na prelome milénií promovali na káblovke platenú stanicu HBO, Eyes Wide Shut bol ich vlajkovou loďou. Najikonickejšiu scénu som teda svojho času videl asi tisíckrát, ale celý film som si pozrel až po 25 rokoch. Sklamanie nemohlo byť väčšie. Už avizovaným problémom je prepálená stopáž - no ak by aj film mal o hodinu menej (čo je stále solidných vyše 90 minút), tak by som dal maximálne o jednu hviezdičku navyše. V podstate každá scéna je tu naťahovaná, v mnohých prípadoch sú celé linky nezmyselné (odbočka okolo postavy šéfa požičovne kostýmov je úplne zbytočná, taktiež s prostitútkou Domino). Jediný zmysel, kedy tá daľkosiahlosť scén mala zmysel bol úvodný rituál na tej podivnej swingerske - to bolo atmosférické - ale inak mi to prišlo, ako keby bol Kubrick platený od času a nie od výkonu. Tom Cruise opäť ukázal, aký je to priemerný herec. Nicole Kidman ukázala zaujímavejšiu hereckú polohu - možno vďaka tomu, že jej postava bola neustále zhúlená, alebo nejakým iným spôsobom vyradená mimo prevádzky. Som v šoku, že tunajší recenzenti vidia v tejto sračke niečo viac (no musím uznať, že celá Kubrickova tvorba ide mimo mňa). ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní film s úžasnou, hutnou atmosférou, mnoha náznaky, grandiózní vizuální stránkou. Bez sebemenší chybičky! ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Strhující, erotizující portrét rodinné tragédie, která připomíná trágédii antickou. Kubrick neumí točit špatné filmy, jenom mistrovská díla a toto je jedno z nich. Je to asi jeden z mála režisérů, kteří dokázali z Toma Cruise "vymoci" herecký výkon. Nicole Kidman jej svým výkonem nepřekonala o hlavu, o nichž jej výškově převyšuje, je mu rovnoceným partnerem. Ve všech detailech vyrovnaný film. Děkujeme Mistře. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick chvíli před svým skonem přišel na to, co že to vlastně je smyslem života. Jak dlouho bude trvat než na to přijde celé lidstvo?To sice nevím, ale vím, že tohle geniální dílo mě od první minuty uchvátilo a po celé dvě a půl hodiny mě ani na chvilku nenechalo vydechnout. Tedy, na poprvé mi to přišlo "jen" jako další vynikající Kubrickův film, ale když jsem ho s odstupem několika měcíců shlédl podruhé okamžitě si mě podmanilo a hned po jeho skončení mi bylo jasné, že jsem viděl něco,co se zrovna často nevidí. Spoustě lidem tenhle film neseděl, ale za sebe můžu říct jenom že tohle vážně můžu! Jeden z mých nejoblíbenějších Kubrickových filmů. 90% ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

Za vším stojí sex, a tento film to jen dokazuje. Bohužel mi ale připadá, že mohl Kubrick udělat něco víc, ale všichni víme, že to byl jeho poslední film. Chvíle, kdy někdo nemluví nebo mluví až moc jsou hodně nudné. Krásné téma tajné sexuální sekty, kde členové mají masky, je "zjeveno" jen na chvíli a pak tato tajuplná scéna mizí v nenávratnu... Nejhorší na tomto filmu byl Tom Cruise, který možná dobře hrál ale pořád je ... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Celý film mi přišel zbytečně dlouhý, občas jakoby se nic nedělo nebo se dělo, ale já jsem to nepostřehla. U mě to bylo takové čekání na konec. Tom Cruise mi připadal ve své roli jako totální nadutec a snob, který nepřipouští možnost, že by mu manželka mohla být nevěrná jenom proto, že je jeho manželka a matka jejich dcery. Ta ho však vyvede z omylu, takže zákonem gravitace se dostane na pevnou zem a konečně uvažuje reálně a normálně. Není jasné, jestli se kontaktem s prostitutkou chce za každou cenu pomstít své ženě nebo je to spontánní mužská reakce. Souhrou náhod se dostává do supertajné skupiny typu swinger´s party, kde identitu skrývá maska alá Benátky. Účastní se podivného obřadu, kde si polonahé ženy náhodně vybírají z davu mužů a žen v kápích sexuálního partnera. Tom Cruise je však prozrazen a vyzván, aby odstranil masku a svlékl se. Zastane se ho však žena, která ho v průběhu, co je v masce, upozorňuje, že mu hrozí nebezpečí. Tím obětuje svůj vlastní život a je nalezena předávkována. Tom Cruise prozře a se vším se přizná manželce, i když jí tělesně nevěrný nebyl. Nemám pocit, že by si byli fifty-fifty, možná si začali navzájem více vážit a všímat. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Ufff, sledoval jsem Kubricka, nebo Lynche? Ačkoli mi tento opravdu blbě stravitelný film hlava ani žaludek moc nebere (komentováno bezprostředně), domnívám se, že ani jedna ze složek filmu, vyjímaje složku audiovizuální, na plných pět hvězd prostě nemá. Jistě, herci (Cruise, Kidmanka) jsou více než dobří, avšak jejich brutální natahování (celkově si poslední Kubrickovina délku za rámeček asi nedá) dialogů, byť bezesporu oduševnělých, staví jinak brilantní vystihnutí těch nejintimnějších lidských pocitů krapet mimo realitu. Pozoruhodné géniovo loučení, které se fakt nevyplatí sledovat nějak systematicky / pro pointu, ale spíš "lynchovsky". Každopádně je to jediný film svého druhu, absolutní kůl v plotě, kolem kterého kdysi míjel leda vlak jménem MULHOLLAND DRIVE. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela těžko uchopitelný film. Na jednu stranu je naprosto geniální, propracovaný do nejmenších detailů a dává divákovi šanci si všechno hezky promyslet (i dopředu). Působí depresivně, vytahuje na povrch nejintimnější nitro a nabízí zajímavý děj i formu. Na druhou stranu však nechává příliš mnoho otazníků a jen málo odpovědí. Věřím, že se vše dá pochopit na druhé nebo třetí shlédnutí, ale nějak nemám chuť si to znovu pustit. Třeba časem. Fuck! :) ()

unagi 

všechny recenze uživatele

...a víš je tu něco velmi důležitého, co potřebujeme co nejdřív udělat.... Co je to? Šukat. Jasné stručné, ale za to hlboko dômyselné a racionálne! Kubrickovim nadprirodzeným umením je aj takýto dej filmu vyzdvihnuť do oblakov. Ani na chvílku som sa nenudil, pričom ten film má velkú minutáž. Čo dodať...treba vidieť. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Psychologickú štúdiu pocitov, vzťahov a sexuálnej motivácie Mr. Kubrick natočil majstrovsky a doslova bez slov som hltal každú scénu, kedy si Bill uvedomoval pokušitelnosť vlastnú i sveta okolo. Samotná svetelnosť vianočnej atmosféry iba pridáva na celkovom dojme, že sme sa stali závislými na fyzične a materiálne tohto sveta. Žeby najlepší výkon Toma Cruisa? ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama