Reklama

Reklama

Vrahův polibek

  • Česko Polibek vraha (více)
Trailer

Obsahy(1)

Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv. Rapallo nezabudol na úrážku, ktorú mu uštedril mladý boxer a chystá pomstu. Pošle svojich zabijakov, aby Davyho zmlátili, tí si ho však pomýlia s Albertom, ktorý zakrátko zraneniam podľahne. Keď sa Davy dozvie o Albertovej smrti, vydá sa hľadať Rapalla. Sokovia sa nakoniec stretnú v opustenej továrni na figuríny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

POMO 

všechny recenze uživatele

Killer's Kiss je slušne napísaná a zrežírovaná, ale priemerne zahraná dráma. Nenechajte sa odradiť pomalšou, preflashbackovanou prvou polovicou. V tej druhej pôjde tuhého! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od začátků mistra nečekal, ale Stanley znovu zvítězil. Na svou dobu nebývale živě zrežírované a příjemně zábavné stylistické cvičení na téma "jeden muž s nesprávnou blondýnkou v noirových kulisách". Už jen to jak je natočen boxerský zápas a finále se sekyrkou stojí za divácký průzkum. 4 a 1/2* a lepší než The Killing. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obrazová stránka, kdy nejeden záběr připomíná pečlivě naaranžovanou fotografii (dozvuky Kubrickovy práce pro Look Magazine), dává tušit semínko geniality. To bohužel nevyklíčilo v plnokrevnou thrillerovou podívanou. Špatní herci a špatný scénář dávají tušit, proč Kubrick pro příště sahal raději po osvědčených knižních předlohách a herce si tvaroval k obrazu svému jako umělé figuríny ze závěru Vrahova polibku. 65% Zajímavé komentáře: ScarPoul, fuckme ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná noir detektivka. V první nudnější polovičce se divák může pobavit alespoň sledováním kompozice obrazu a hrou se světlem, tmou a stínem, půlka druhá už je pak vyloženě napínavá a zábavná. Žádné extra geniální dílo (i když pár scén leccos naznačuje - kromě často zmiňovaného boxu a sekyry bych upozornil na útok v postranní uličce), ale velmi slušná thrillerová jednohubka bezesporu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně krátké, ale také velmi strohé a primitivní. Od Stanleyho bych čekal trochu více zajímavých záběrů a technické brilantnosti, ale nevadí. Jde spíše o takovou noir hříčku připomínající AH... Několik zajímavě vymyšlených a natočených scén však nestačí a Killing tak zůstává nedostižen. Na hraně mezi 3 a 4 volím raději silné 3, protože celý film je až moc "bez vlivu" na diváka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to sice sotva pár minut přes hodinu, ale i tak je to zbytečně dlouhé. Na úvodních čtyřicet minut směšně zahrané nudy připadá závěrečných dvacet minut solidního napětí. A je tu stejný problém, který potkal i následující Kubrickův počin. Nesednoucí hudba, zvlášt ten pochodový ukvílený marš při finále. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velice snadno poznáme, že se jedná o dílo z Kubrickových počátků, avšak oproti mnohým jiným debutům je film rozhodně na dobré úrovni a především stále zajímavý. Kubrick si zde dovolil i kapánek experimentovat (negativ ve snu), což rozhodně není na škodu. Velice krátká stopáž pak zabrání jakýmkoli náznakům nudy, i když film se naplno rozjíždí až při "přestupu" do akčního žánru. Překvapuje mě, jak realisticky a přitom přitažlivě je tu zobrazen boxerský zápas a na konci při oné bitvě mezi nahýmí figurínami jsem si připadal jako na začátku Mechanického pomeranče. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na Kubricka ještě nevyspělý snímek. Natočen sice za pár šupů, ale např. na hereckých výkonech to je dost znát. Prvních 40 minut tedy dosti rozpačitých. Závěr ovšem strhující, ne natolik aby celkový dojem byl lepší než průměrný. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkný film noir, ke konci pořádně napínavý. Herecké výkony opravdu nic moc, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Polibek vraha je jeden z těch prvotních filmů tvůrce, které je lepší vidět až se znalostí pozdější tvorby. Sám o sobě je totiž poměrně vlažný, s průměrnou psychologií postav a dost přímým dějem. Pokud však známe Kubricka a hledáme v jeho začátcích první známky talentu a zárodky jeho geniality, v určitých fragmentech je najdeme. Na mysli mám famózně natočený boxerský zápas, použití negativu jako vyobrazení snu i celkovou práci se světlem (ta sice nepodporuje atmosféru ve smyslu "hry světla a stínu", ale v určítých scénách způsobuje umělecké fotografické vzezření)... Jinak tedy nic moc, mistře :) 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kubrick se tu hledá. Od Strachu a touhy se vydal směrem k mnohem klasičtějšímu přístupu ke kinematografii a je dobře, že se zde moc nezdržel. Typická žánrovka mu sedí jen hodně částečně. Slušná čtyřka nepochybně, přesto mistrova nejslabší práce. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Miluju honičky na střechách činžáků a fascinují mě nestydaté krásky svlékající se před oknem (bez zatažených rolet) a muži, kteří je z protějšího okna strašně "nenápadně" pozorují. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Pravý film-noir s temnou atmosférou, ktorého kompaktnosť rozbíja akurátne menej zábavná prvá polovica filmu. Tá druhá je však zbesilou naháňačkou v uliciach veľkomesta hravo vykompenzovaná. Na druhé pozretie ešte o niečo lepší zážitok. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kubrick a jeho první filmy a definování sebe sama. Takže co je přítomno již? Vše. Grotesknost, násilí, box, drama, formální preciznost. A jako vždycky mě to naprosto míjí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako sa tak divam na Kubrickovu filmografiu, zostavaju mi uz len 2 filmy, ktore som nevidel a to su STRACH A TOUHA (1953) a LOLITA (1962), pricom tento posledny Vrahuv polibek povazujem za najslabsi z jeho filmografie. Pri 70 minutovom filme sa prva polovica len vliekla kym az ta druha zacala byt o nieco viac napinava. Nemam k tomuto filmu co dodat, len to, ze je to typicky film-noir a u mna teda stacil na jedno pozretie. Ale urcite si chcem este raz zopakovat SPARTAKUSA (1960) a 2001: VESMIRNU ODYSEU (1968), pretoze mi tieto filmy neutkveli tak v pamäti, ako by mali... 01.01.2010 ______ Frank Silvera - (Vincent Rapallo) +++ Jamie Smith - (Davey Gordon) +++ Irene Kane - (Gloria Price) +++ Jerry Jarrett - (Albert) +++ Mike Dana - (Gangster) +++ Felice Orlandi - (Gangster) +++ Ruth Sobotka - (Balerína / Iris) +++ Produkcia: Stanley Kubrick +++ Hudba: Gerald Fried +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick měl hodně skromný rozpočet, zastoupil funkci režiséra, kameramana, střihače, scenáristy i producenta. Jeho noir zdařile kombinuje prvky dramatu a thrilleru, kterak jeden milostný trojúhelník skončí mezi figurínami v opuštěné továrně. Dobré to docela je, ale ten pravý Kubrick ještě nikoliv. Není to tak efektní a silné v základech jako pozdější režisérovy kousky, ani herci nezahráli tak, jak mohli a měli. Stylisticky místy moc fajn, pomalý rozjezd alespoň mě mrzel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hodinová stopáž je obrovským plusom, lebo na toto sa pozerať v tej tradičnej, to by bolo ako soliť otvorené rany. Neviem čo je na tomto snímku zaujímavé, no pre mňa čisté utrpenie, mimo moje zmysly. Ako keď nasadnete na električku, ktorá ide opačným smerom .. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Žádný terno tenhle film není, ale tak každej musel nějak začít a to platí i pro Kubricka a svoje možnosti tady rozhodně naznačil. Příběh je sice až triviálně jednoduchej a občas vyplněnej nějakou tou vatou, aby to mělo aspoň těch 67 minut, ale dá se to přežít. Po pomalejším rozjezdu musím přeci jenom konstatovat, že druhá polovina filmu už celkem umně graduje a závěrečná naháněčka má slušnou atmosféru. U mě čistý průměr.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z úcty k mistrovi dávám 3 hvězdy, ale není to teda žádná sláva. Velké věci se začaly dít hlavně až s dalším Stanleyho filmem. Vrahův polibek je místy docela nezáživný a až napínavější finále výsledný dojem vylepšuje. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama