Reklama

Reklama

Epizody(10)

Cizinec s násilnickou minulostí se během světové hospodářské krize vydává ve státě Iowa za kazatele a shromáždí farmáře, aby zahájili stávku. (Netflix)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (14)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výživný depression era western, solídny príbeh a takmer v každej časti krvavé prestrelky s desiatkami mŕtvych. Len sa človek musí odosobniť od tej naivnej boľševickej ideológie. Škoda, že to sekli po prvej sezóne, ale napriek tomu sa to oplatí vidieť - napriek otvorenému koncu to má aj vlastnú katarziu a v podstate všetci, čo si zaslúžia guľku, ju aj dostanú. Niektorí aj viac. :) Okrem toho je zaujímavý úkaz vidieť Christophera Heyerdala v sympatickej úlohe. ()

Mirek.Soukup 

všechny recenze uživatele

Drsný seriál z drsné doby, plný drsných mužů a krásných žen, z nichž některo si z drsností nezadají ani náhodou! AppleCore se zde zmínil o drsných Peaky Blinders a já s ním musím souhlasit. Seriál vás vtáhne spoustou krvavých přestřelek, ale i dějových zvratů i když bratrský vztan hlavních hrdinů mi byl jasný prakticky ox začátku. Fakt je na co se dívat! ()

Reklama

OG_Swifty

všechny recenze uživatele

Musim hned na uvod poznamenat, ze po shlednuti Damnation divak spokojeny nebude. Neni to vsak vinou serialu samotneho, nybrz Netflixu a jeho tvurcu - koncem serialu se totiz dockame typickeho cliffhangeru, ktery uz zustane navzdy nevysvetlen, jelikoz pokracovani Netflix nadobro zrusil. Serial s nadechem komunisticky ideologie pojednava o souboji mezi chudymi farmari a bohatymi prumyslniky (vlastne jen jednim). Hlavni hrdina, nejakej kazatel, je docela nymand a jeho manzelka na me pusobila spis jako presvedciva svine a agitatorka nez jako podporujici zena, ale dalo se to snyst. Logan je z ty squadry asi nejlepsi, i kdyz jeho romanek s negrici taky nijak zvlast neoslnil. Mihne se tam spousta dalsich postav, jejichz osud je zaverem nejisty, ale vicemene vsechno jsou neznamy hlavy - nekteri dokonce pusobi i presvedcive. Asi bych to i doporucil, kdyby to nezustalo otevreny jak prdel.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mega seriál! Škoda že nemám miesto v TOPke. Už prvá časť upúta svojou brutalitou a beštialitou. Je tam veľa prekvapení a mini "plottwistov". Logan Marshall-Green alias Tom Hardy úžasný! Na Oscara. Pánov zahreje pekelne horúca Sarah Jones. Atmosféra 30.rokov a gangsterky je geniálna. Má to dokonca úžasný nádych neskorého westernu. Každá časť vás donúti, pustiť sa do nasledujúcej. Hudobná zložka pasuje. Westernové revolverové strieľačky skvelé. Mnoho krát lepšie než v pravých westernoch. Rozhodne sa ešte v budúcnosti aspoň raz k tomuto mini seriálu vrátim. Škoda len toho akoby nedokončeného konca. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo jak Logan Marshall-Green vypadá trochu jak Tom Hardy a Dan Donohue jako Conan O'Brien. Dva bratři, jeden předstírá, že je kněz a pomáhá farmářům se stávkou za lepší peníze, druhý je na straně obchodníků a snaží se překazit stávku a vůbec mu nevadí ušpinit si ruce. Nakonec se musí oba spojit a postavit se černé legii, která chce všechny postřílet a ovládnout město. První polovina je trochu nudnější i když pár momentů se tam najde, ale druhá polovina se rozjede a střílečka střídá střílečku, když se do všeho zamotá černá legie. Ze známých tváří potěšil Christopher Heyerdahl, bohužel se moc nepředvedl a jeho role v HoW je nepřekonána, a Zach McGowan, který byl perfektní v Black Sails, ten tu moc prostoru nemá a jeho postava je docela nudná, takže taky žádná sláva. Celkově mě seriál moc nezaujal, postavy a jejich chování bylo občas na pěst a tak zrušení po první sérii vůbec nemrzí, i když byl konec otevřený. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (1)

  • Kulomet, z něhož střílejí členové Černé ligy, je Browning M1919, který se za 2. světové války montoval zejména do tanků, ale používala jej i pěchota jako těžký kulomet. Jednalo se o velmi spolehlivou zbraň použitelnou prakticky na všech bojištích včetně pouští a džunglí. (Necrotongue)

Reklama

Reklama