Reklama

Reklama

Epizody(10)

Cizinec s násilnickou minulostí se během světové hospodářské krize vydává ve státě Iowa za kazatele a shromáždí farmáře, aby zahájili stávku. (Netflix)

Recenze (14)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výživný depression era western, solídny príbeh a takmer v každej časti krvavé prestrelky s desiatkami mŕtvych. Len sa človek musí odosobniť od tej naivnej boľševickej ideológie. Škoda, že to sekli po prvej sezóne, ale napriek tomu sa to oplatí vidieť - napriek otvorenému koncu to má aj vlastnú katarziu a v podstate všetci, čo si zaslúžia guľku, ju aj dostanú. Niektorí aj viac. :) Okrem toho je zaujímavý úkaz vidieť Christophera Heyerdala v sympatickej úlohe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mega seriál! Škoda že nemám miesto v TOPke. Už prvá časť upúta svojou brutalitou a beštialitou. Je tam veľa prekvapení a mini "plottwistov". Logan Marshall-Green alias Tom Hardy úžasný! Na Oscara. Pánov zahreje pekelne horúca Sarah Jones. Atmosféra 30.rokov a gangsterky je geniálna. Má to dokonca úžasný nádych neskorého westernu. Každá časť vás donúti, pustiť sa do nasledujúcej. Hudobná zložka pasuje. Westernové revolverové strieľačky skvelé. Mnoho krát lepšie než v pravých westernoch. Rozhodne sa ešte v budúcnosti aspoň raz k tomuto mini seriálu vrátim. Škoda len toho akoby nedokončeného konca. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Peaky Blinders nutná povinnost, která ačkoliv ani z daleka tak nechytne, rozhodně skrze hutný násilí, slušný výkony, fajn soundtrack a dobrej vizuál nabídne víc než adekvátní náhradu v době čekání na další řadu – i když to ve výsledku tolik podobný není. Nenechte se odradit kritikou na „rottentomatoes“ a jděte do toho! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

V podstatě si to tu rozdávají bezskrupulózní kapitalisti (čtěte stávkokazi) souboj s komunisty (čtěte stávkaři), a to prostřednictvím dvou bratrů, kteří se na střídačku navzájem zabíjí a zachraňují si životy. Bratr na straně kapitalismu si vzal za vzor herectví Toma Hardyho, což je na jednu stranu dobře, na druhou úplně ne. Originál je jen jeden. ... Divoký západ posypaný agitkou na téma ranný komunismus a kapitalismus. Jo a srovnání s Peaky Blinders mě vyloženě bolí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O seriálu jsem se dozvěděl díky yvoně, takže jsem čekal solidní podívanou, a tu jsem i dostal. K celému seriálu jsem měl jen pár nepříliš podstatných připomínek, jinak jsem byl velice spokojen. Američani mě příliš neberou, ale k období prohibice a hospodářské krize jsem si vytvořil hezký vztah, protože filmy a seriály, které tuto dobu popisují, nejsou většinou patetické, neopěvují patriotismus, ale zato mívají kvalitní příběh. 4*+ ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Velmi slusne. Dobri herci, dobre postavy, dobry pribeh, dobra atmoska, kopa problemov, citov a mrtvol. Cliffhanger ruseneho serialu si mohli odpustit, ale jedna kapitola je aj tak povazovatelna za uzavretu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Krvavý moderní western z doby hospodářské krize. Otevřený konec a to, že seriál po jedné sérii skončil mi ani nevadilo, protože vše podstatné se odehrálo a těch pár nedořešených věcí si můžeme domyslet. Zbytek by už byla jen typická nastavovaná kaše, jakou netflix umí, nebo spíš neumí. ()

OG_Swifty

všechny recenze uživatele

Musim hned na uvod poznamenat, ze po shlednuti Damnation divak spokojeny nebude. Neni to vsak vinou serialu samotneho, nybrz Netflixu a jeho tvurcu - koncem serialu se totiz dockame typickeho cliffhangeru, ktery uz zustane navzdy nevysvetlen, jelikoz pokracovani Netflix nadobro zrusil. Serial s nadechem komunisticky ideologie pojednava o souboji mezi chudymi farmari a bohatymi prumyslniky (vlastne jen jednim). Hlavni hrdina, nejakej kazatel, je docela nymand a jeho manzelka na me pusobila spis jako presvedciva svine a agitatorka nez jako podporujici zena, ale dalo se to snyst. Logan je z ty squadry asi nejlepsi, i kdyz jeho romanek s negrici taky nijak zvlast neoslnil. Mihne se tam spousta dalsich postav, jejichz osud je zaverem nejisty, ale vicemene vsechno jsou neznamy hlavy - nekteri dokonce pusobi i presvedcive. Asi bych to i doporucil, kdyby to nezustalo otevreny jak prdel.. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo jak Logan Marshall-Green vypadá trochu jak Tom Hardy a Dan Donohue jako Conan O'Brien. Dva bratři, jeden předstírá, že je kněz a pomáhá farmářům se stávkou za lepší peníze, druhý je na straně obchodníků a snaží se překazit stávku a vůbec mu nevadí ušpinit si ruce. Nakonec se musí oba spojit a postavit se černé legii, která chce všechny postřílet a ovládnout město. První polovina je trochu nudnější i když pár momentů se tam najde, ale druhá polovina se rozjede a střílečka střídá střílečku, když se do všeho zamotá černá legie. Ze známých tváří potěšil Christopher Heyerdahl, bohužel se moc nepředvedl a jeho role v HoW je nepřekonána, a Zach McGowan, který byl perfektní v Black Sails, ten tu moc prostoru nemá a jeho postava je docela nudná, takže taky žádná sláva. Celkově mě seriál moc nezaujal, postavy a jejich chování bylo občas na pěst a tak zrušení po první sérii vůbec nemrzí, i když byl konec otevřený. ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklý příběh z divokého zapadákova o tom, že nic není černobílé, s charismatickými hrdiny, dobrými dialogy, slušnou výpravou a poutavou atmosférou. Škoda toho otevřeného konce. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Výborná výprava, některé postavy se však vytrácejí, přes drobné neduhy, které k prvním řadám patří však jasný nadprůměr. Jen je škoda, že seriál byl po první sérii uzavřen a další Netflix neplánuje :( ()

Mirek.Soukup 

všechny recenze uživatele

Drsný seriál z drsné doby, plný drsných mužů a krásných žen, z nichž některo si z drsností nezadají ani náhodou! AppleCore se zde zmínil o drsných Peaky Blinders a já s ním musím souhlasit. Seriál vás vtáhne spoustou krvavých přestřelek, ale i dějových zvratů i když bratrský vztan hlavních hrdinů mi byl jasný prakticky ox začátku. Fakt je na co se dívat! ()

Reklama

Reklama