Reklama

Reklama

Do větru

  • angličtina Into the Wind (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ani Boková nezachrání, jelikož kde není děj, tam ani Josefínina masitá odhalená stehna nepomohou. Problematický (incestní?) sourozenecký vztah dostane zabrat v okamžiku, kdy na zaneřáděnou bárku nastoupí pohledný jinoch AKA Cedric Diggory, který Bokové zamotá hlavu stejně jako Ronaldu Weasleymu rána potloukem do hlavy. 25 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Jenovéfu Bokovou, která se rodičům povedla, ale ani ona v tomto filmu neměla co hrát. Když zhlédnu nějaký snímek, mám zpravidla alespoň matnou představu, o co vlastně šlo. Sofii Šustkové se mě ale podařilo dokonale zmást, vůbec totiž netuším, co se mi touto záležitostí pokoušela sdělit. Mám z toho celého vlastně jen pocit, že si řecká vláda zaplatila reklamu, aby do Řecka přitáhla více turistů. Pokud by tomu tak opravdu bylo, měla by paní Šustková peníze vrátit, protože selhala. Záběry tam byly sice pěkné, ale nudil jsem se, protože chyběl děj. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Tvůrci říkají že jde o první českou boat movie. Je to rychle zapomenutelný film, jeden z těch, kteří se snaží zobrazit mladou generaci. A rozjásaný výlet k moři pro davy to zrovna není . Scénáristka Šustková má témata vztahy , uprchlické krize, svoboda. Tápal jsem jaké mají účastníci milostného trojůhelníku vztahy. Jsou to sourozenci nebo milenci? Dramaturgii a profilaci postav nahrazuje jen náznak. Postavy mě moc sympaticky nebyly, Jenovéfa Boková je zemní znamení býk a byla mi z nich nejsympatičtější. Vztahy mezi lidmi se projevují v náhodných scénách. Podobně jako nepovedená snaha vykreslit mezilidské vztahy působí téma uprchlické krize. Vrcholem je scéna, v níž Honza na pláži vyzpovídá majitele jednoho z barů a pak v noci do foťáku řekne, že je potřeba lidem přicházejícím z vln pomoci. Aspoň se tak vyprofiluje jako "vítač" Afričanů přicházejících do malou porodností vymírající Evropy a její kultury. Film je zcela bez stylu když nepočítáme věčné filmování moře. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod záminkou natočení filmu vybrala peníze a vyrazila na dva měsíce radovánek do Řecka. Týden před koncem prázdnin dorazily ještě dvě domácí hvězdičky, aby pěkně záběry vln mohla proložit improvizovaným blábolením o incestu a migrantech. Šustková bude asi kvítko, ale on to fakt někdo pustil do distribuce. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

V poslední době.. asi 15 let, obdivuji českou tvorbu. Daří se točit filmy, který mají dokonale stejnou (nijakou) atmosféru, stejně přituplej pseudohumor, tristně se opakující děje, do kterých se nepovedeně vžívají stále stejní herci. I to se dá nazvat tvorbou. Hlavně že část národa na takový sračky leze do megakin, a tato část národa, přitrouble se uchychtávajíc, dostatečně přispívá tvůrcům na jejich blaho, a tím kolotoč řetězce pokračuje tvorbou dalších, opakujících se hoven. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu Honza (Vladimír Polívka) přijede na loď a je svědkem toho, že Matyáš (Matyáš Řezníček) postříká Natálii (Jenovéfa Boková) vodou z hadice a sám je také mokrý. Pak si Honzy všimnou a Natálie má najednou košili na zádech suchou, stejně jako Matyáš. Proběhne přivítání a košile jsou opět mokré. (Jarek572)
  • Skipperem na jedné z doprovodných lodí byl Jaroslav Foršt – jachtař, šéfredator a principál jachtařského portálu KrásaJachtingu.cz (Jarek572)
  • Scénář se vyvíjel pět let. (ČSFD)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama