Reklama

Reklama

Do větru

  • angličtina Into the Wind (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (62)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Trojka se nekoná, pouze se koukneme na třetí kolo u vozu, ehm u lodi. Herečka krásná ale herci nuda, příběh slabý a nezáživný, aspoň na moři jsme byly. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No po tolika měsících v lockdownu, vidět yachtu, moře a slunce...celou dobu jsem myslel na tu svobodu, vůni. Autorka se beztak nemohla vyžvejknout co vlastně chce říct. Všechny katarzní situace působili uměle. Jenofeba skvělá herečka. Jinak jít na yachtu ve složení 2 kluci a 1 holka, to teda navždy beze mě. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod záminkou natočení filmu vybrala peníze a vyrazila na dva měsíce radovánek do Řecka. Týden před koncem prázdnin dorazily ještě dvě domácí hvězdičky, aby pěkně záběry vln mohla proložit improvizovaným blábolením o incestu a migrantech. Šustková bude asi kvítko, ale on to fakt někdo pustil do distribuce. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Hádám, že slečna Šustková o sobě má velmi silné "umělecké" mínění, když něco podobného sama od píky vytvořila a vypustila do světa ... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že by stačila tak poloviční stopáž, jelikož se tam toho zas tak moc neděje. A natáčet dva nasraný chlapi taky není úplně zábava. Nicméně pochvala patří krásné Jenovéfě. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Řecké ostrovy, plachetnice. Tím to pěkné končí. Jenovéfa prostě nemůže hrát femme fatalle. Polívka a Řezníček dobří, ale kromě mini motivu "balím někomu starou a tak pak musím kvaltem zvedat kotvy" se ve filmu absolutně nic neděje. Odnikud nikam, dobré na plachtění, horší před obrazovkou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slečna Boková sa nedávno objavila v emocionálnej dráme Chvilky a hoci to nebol megahit, ukázalo sa, že aj malý rozpočet a neveľké prostredie stačí na dobrý film. Stačí nápad, nejaké posolstvo, myšlienka. Tu nebolo nič z toho, akurát vo vzduchu smrdel incest. Neviem, či je dobré, keď je u nás režisér na rovnakej vekovej úrovni ako jeho herci, v podstate spolužiaci. Jenovéfa je ale dobrá herečka. Žiadne to pseudohranie založené na hysterickosti. Za to Řezníček je čurák postavou i hraním. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tvůrci říkají že jde o první českou boat movie. Je to rychle zapomenutelný film, jeden z těch, kteří se snaží zobrazit mladou generaci. A rozjásaný výlet k moři pro davy to zrovna není . Scénáristka Šustková má témata vztahy , uprchlické krize, svoboda. Tápal jsem jaké mají účastníci milostného trojůhelníku vztahy. Jsou to sourozenci nebo milenci? Dramaturgii a profilaci postav nahrazuje jen náznak. Postavy mě moc sympaticky nebyly, Jenovéfa Boková je zemní znamení býk a byla mi z nich nejsympatičtější. Vztahy mezi lidmi se projevují v náhodných scénách. Podobně jako nepovedená snaha vykreslit mezilidské vztahy působí téma uprchlické krize. Vrcholem je scéna, v níž Honza na pláži vyzpovídá majitele jednoho z barů a pak v noci do foťáku řekne, že je potřeba lidem přicházejícím z vln pomoci. Aspoň se tak vyprofiluje jako "vítač" Afričanů přicházejících do malou porodností vymírající Evropy a její kultury. Film je zcela bez stylu když nepočítáme věčné filmování moře. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Jenovéfu Bokovou, která se rodičům povedla, ale ani ona v tomto filmu neměla co hrát. Když zhlédnu nějaký snímek, mám zpravidla alespoň matnou představu, o co vlastně šlo. Sofii Šustkové se mě ale podařilo dokonale zmást, vůbec totiž netuším, co se mi touto záležitostí pokoušela sdělit. Mám z toho celého vlastně jen pocit, že si řecká vláda zaplatila reklamu, aby do Řecka přitáhla více turistů. Pokud by tomu tak opravdu bylo, měla by paní Šustková peníze vrátit, protože selhala. Záběry tam byly sice pěkné, ale nudil jsem se, protože chyběl děj. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Film je debutem mladé režisérky a byl financován převážně ze soukromých peněz. Na takové poměry má velmi pěknou kameru a obraz celkově. Docela hezky se na to všechno moře kouká a docela hezky se sledují dobré herecké mladé trojice (i když Polívka mi v reálu není moc sympatický.) Typy filmů, kde je zdánlivě všechno v pohodě, ale pořád něco bublá ve vzduchu mám rád a i tohle mě bavilo. Ke konci jsem byl krapet naštvaný, protože se nic moc nevyřešilo a různé věci vyšuměly do hlubin moře. Ovšem pořád vzlykáme nad krizí české kinematografie, Troškou a tak podobně a nadějný debut nadějné režisérky csfd odmění 44 %. To je fakt výsměch a tak musím dát alespoň 4. Mladé režisérce držím palce. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Z námětu plavby po moři by se dalo natočit více různých filmů. Tohleto se hodně nepovedlo a nezachránili to ani Polívka s Bokovou. Asi nejlépe to už vystihl mira007, k jehož komentáři se přidávám. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla televizní inscenace, tak by to mohlo být i za 4*. Ale do kin to chce ještě krapet propacovanější příběh s více vyeskalovaným dějem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nuda na lodi s třemi nezajímavými postavami a nudným příběhem. A to jsem na to byl celkem zvědavý. Ono to má sice dobrou kameru a snaží se to, ale já jsem se většinu filmu nudil. Začátek sice vypadal dobře a já čekal, kam to vyústí, ale asi po dvaceti minutách se to nikam nehnulo, já se začal nudit. Jenže on se ten příběh vlastně nikam pořádně nehnul, stalo se tam to, co jsem čekal už od začátku a to bylo všechno. Prostě se to motalo kolem milostného trojúhelníku, páni, to je náapd století. Herci to moc nezachraňují, někdy i docela přehrávají, a jedinými klady tu zůstává kamera, prvních 20 minut a snaha. Celkově mi to vychází na 2*. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako televizni film na nedelni vecer, proc ne? Ale nedokazu si predstavit, jit na to do kina... Bokovou mam rad, ale myslim, ze uz se dostava do pozice, kdy by si role mohla zacit i vybirat. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Za tohle chtít po divácích peníze v kinech tak se jako tvůrce studem zabiju nebo se o sebevraždu aspon pokusim, ale zas na druhou stranu - začátky nikdy nebyly lehký a konkurence je veliká.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ani Boková nezachrání, jelikož kde není děj, tam ani Josefínina masitá odhalená stehna nepomohou. Problematický (incestní?) sourozenecký vztah dostane zabrat v okamžiku, kdy na zaneřáděnou bárku nastoupí pohledný jinoch AKA Cedric Diggory, který Bokové zamotá hlavu stejně jako Ronaldu Weasleymu rána potloukem do hlavy. 25 % ()

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama