Reklama

Reklama

Do větru

  • angličtina Into the Wind (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod záminkou natočení filmu vybrala peníze a vyrazila na dva měsíce radovánek do Řecka. Týden před koncem prázdnin dorazily ještě dvě domácí hvězdičky, aby pěkně záběry vln mohla proložit improvizovaným blábolením o incestu a migrantech. Šustková bude asi kvítko, ale on to fakt někdo pustil do distribuce. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Bohužel zcela nenaplněný potenciál. Silné drama s thrillerovým nádechem o třech lidech na rozpáleném slunci u Řeckých ostrovů. Tak to mohlo vypadat. Dostali jsme ovšem nekomunikační film, který bohužel nejde divákovi vůbec vstříc. Dialogy psané nevýrazným perem, nulový dějový posun. Od začátku je tou nejtajemnější zápletkou to, zda dochází k incestu či nikoliv. ()

Reklama

Beginek87 

všechny recenze uživatele

Na film jsem přišel s nulovým povědomím a se stejně tak velkým očekáváním. A to bylo asi dobře, jinak bych tam ani nepáchl. Dokonce ani to, že jsem byl na premiéře zadarmo mne neobměkčilo, asi bych potřeboval dostat plat, aby mi ten ztracený čas vynahradili. Film měl opravdu dobrou kameru ... a hotovo, tečka, výčet plusů jsem rozepsal tak jak to jen šlo. No a teď mínusy. Herci ... špatní, prkenní, zcepenělí a navíc nepřesvědčiví. Hudba ... to byl taky solidní přešlap, absolutní nesourodost a hlavně občasná znatelná nevhodnost podkresových melodií. Režie/scénář ... první film, takže přetěžko srovnávat, ale smysl to nedávalo, zbytečně dlouhé záběry byly nudné až trapné a dějová linie jaksi taky chyběla. No a počkejte si na děsně zajímavou zápletku s migranty, kteří se vešli do jedné scény a byli tam jen proto, aby se hlavní hrdinka mohla pokusit o sebevraždu. Dokonce i pasivně agresivní čištění zubů bylo fakt na prd, přestože nápad to mělo. Asi 3/4 filmu jsem přemýšlel, jak mám tomu filmu dát 12 %, když jedna hvězda znamená 20 .... no a nevymyslel jsem to, nicméně i tak považuji ten čas při přemýšlení za efektivněji využitý než při sledování filmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No po tolika měsících v lockdownu, vidět yachtu, moře a slunce...celou dobu jsem myslel na tu svobodu, vůni. Autorka se beztak nemohla vyžvejknout co vlastně chce říct. Všechny katarzní situace působili uměle. Jenofeba skvělá herečka. Jinak jít na yachtu ve složení 2 kluci a 1 holka, to teda navždy beze mě. ()

skorapky 

všechny recenze uživatele

Incestní vztah dvou sourozenců... a hlavně ženská co neví, co chce? Jestli vygumovaného záporáka bráchu nebo chrabrého charakterního Honzu. Ještě že, tam nebyl sedmihlavý drak a happy ending, kdy Honza odcválá s princeznou Natálií na bílém Boingu 777 ke slunci západu. Nuda v Řecku. A já od toho čekala něco jako - Kapitán Phillips s Tomem Hanksem. No, tak aspoň jeden bod za snahu, všech zúčastněných o nějaký výkon, včetně uprchlíků. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • „Moje generace narozená kolem listopadu 1989 poslouchá, jaké máme štěstí, že jsme se na rozdíl od našich rodičů narodili do svobodného světa, že co chceme, to můžeme. Filmem chci ukázat, jak s tím žijeme. Jaké rozměry a limity má naše hledání svobody v dnešním světě, i s jakými otázkami se potýkáme. Ale hlavně chci diváky vzít na moře na plachetnici a nechat je prožít tu radost a nevázanost, jakou člověk cítí, když se vytáhnou plachty a zafouká vítr,“ uvedla režisérka a scenáristka filmu Sofie Šustková. (SONY_)
  • Skipperem na jedné z doprovodných lodí byl Jaroslav Foršt – jachtař, šéfredator a principál jachtařského portálu KrásaJachtingu.cz (Jarek572)
  • Celé natáčení je založeno na jedné kameře a třech hercích. (ČSFD)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama