Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Renatu, Johanu a Veroniku spojuje přátelství a firma, ve které pracují jejich tři manželé.  V manželství si už odžily nějaký ten pátek, i když jim je teprve kolem třiceti. Johanu manžel bil, Renatin manžel se znenadání začal chovat jako gangster, co schovává doma bouchačku a Veroničin manžel s Veronikou odmítal spát, aby ona pak našla v šuplíku pod postelí časopisy s gay pornem. Žádná slast. Hrdinky poznáváme v okamžiku, kdy jedou se svými manželi na chatu k jezeru někde na Moravě. Mají tam strávit prodloužený víkend. Holky, i když jsou manželi přehlíženy a občas i ponižovány, se ale tváří naprosto klidně. A podivně klidně se tváří také v okamžiku, kdy člun s jejich manželi najednou uprostřed jezera vylétne do povětří. Jsou to obyčejné ženské, kdo by od nich čekal vraždu, že ano? (TV Prima)

(více)

Recenze (36)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Žádné veledílo to není, ale na druhou stranu si to na nic takového nehraje. Nemá ambice být detektivkou, spíše odlehčeným příběhem. Lze proto prominout poměrně velké množství nelogičností v chování postav, a to včetně policie. Některé situace byly ale opravdu zábavné a jako celek seriál rozhodně neurážel. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Po odvysílání páté epizody z osmi jsem si dovolil napsat názor k průměrné kriminální komedii na pokračování, dál jsem nesledovat. Kvituji rozvržení série na osm pokračování, nenudí a divák neupadne do apatie jako při sledování nekonečných seriálů z nemocničních prostředí (já na to nekoukám). Vhodně zvolené hlavní představitelky Plodková a Čvančarová, pouze Slovenka Siposová působí jako kravka (má to v roli, ženská je to pěkná), stejně ploše vyznívá Dana Batulková v roli matinky Renatky. Plusem miniseriálku je postava brněnského detektiva Olina Nekuly v podání Bolka Polívky. Ostatně ten v poslední době nese praporec českých herců hodně vysoko. Nekulova bezprostřednost kontrastu s bohorovností pražského nadřízeného majora v podání Jana Vondráčka, který shazuje veškeré výsledky pátrání, je tmelem krátkého seriálu. Jenom škoda, že oba herci a jejich postavy nedoslali větší prostor. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Peckovou úvodní znělkou, kterou považuji za jednu z nejlepších mezi českými seriály, bohužel klady tohoto projektu končí. Stejně jako jiní uživatelé jsem se nechala nalákat na Bajgara a dobré obsazení, bohužel projev Lucii Siposové se prakticky nedal vydržet. Platí i pro druhou řadu (ta je navíc po scenáristické stránce ještě horší). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Mustat lesket je asi ve Finsku velký hit. Česko totiž není zdaleka jediným státem, který tenhle seriál přepracovalo. Bohužel, pokud si o původním seriálu něco zjistíte, dojde vám, že finský seriál není komedií, ale dramatem se vším všudy. Češi asi drama moc neumí, což se poslední roky ve tvorbě naší země snaží vyvrátit, protože jinak nechápu, z jakého důvodu producenti opět sáhli ke komedii a nenechali námět v původní dramatické podobě. Seriál Černé vdovy totiž vypadá, jako by stál někde na pomezí. Není ani dobrou komedií, ani nadprůměrným dramatem. Úvodní znělka je hodně tématická, ale tím víc nepovedená. Herecké složení se povedlo, herecké výkony také nejsou špatné. Ovšem proč musí být policisté takoví blbci, to mi nejde na rozum. Navíc na kriminálce. Je až neskutečné, kolik věcí jim nedochází a jak moc je z toho patrné, že se děj tvůrci snaží natahovat seč můžou. Některé omáčky je naopak moc a v některých momentech to na mě působilo jako vlak, který se právě zastavil a neví jak dál. Původní seriál jsem neviděl, přesto jsem si jistý, že česká verze, z mnoha světových verzí, je ta nejnepovedenější. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Já vím, že se to nemá, hodnotit na základě jediného dílu. Ale co mám dělat, když je to tak eminentní škvár, a když se mi dělalo nevolno z představy, že k tomu existuje i nějaká cílová skupina. Nota bene, že věda předem, čím ten seriál začíná, těšil jsem se, že by mě to třeba mohlo bavit, navíc s Plodicí a Čvančařicí, že jo. A s Mambou. Prostě smutný příběh, tak se na mě nezlobte. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (5)

  • Aby nebyl parket na obrazovce prázdný, společnost hercům dělali studenti z tanečního studia. „Aby to bylo autentické, tak jsem vybral pár studentů z Tančírny a samozřejmě i naše lektory“ prohlásil Petr Čadek. [Zdroj: Super.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama