Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Renatu, Johanu a Veroniku spojuje přátelství a firma, ve které pracují jejich tři manželé.  V manželství si už odžily nějaký ten pátek, i když jim je teprve kolem třiceti. Johanu manžel bil, Renatin manžel se znenadání začal chovat jako gangster, co schovává doma bouchačku a Veroničin manžel s Veronikou odmítal spát, aby ona pak našla v šuplíku pod postelí časopisy s gay pornem. Žádná slast. Hrdinky poznáváme v okamžiku, kdy jedou se svými manželi na chatu k jezeru někde na Moravě. Mají tam strávit prodloužený víkend. Holky, i když jsou manželi přehlíženy a občas i ponižovány, se ale tváří naprosto klidně. A podivně klidně se tváří také v okamžiku, kdy člun s jejich manželi najednou uprostřed jezera vylétne do povětří. Jsou to obyčejné ženské, kdo by od nich čekal vraždu, že ano? (TV Prima)

(více)

Recenze (36)

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Já vím, že se to nemá, hodnotit na základě jediného dílu. Ale co mám dělat, když je to tak eminentní škvár, a když se mi dělalo nevolno z představy, že k tomu existuje i nějaká cílová skupina. Nota bene, že věda předem, čím ten seriál začíná, těšil jsem se, že by mě to třeba mohlo bavit, navíc s Plodicí a Čvančařicí, že jo. A s Mambou. Prostě smutný příběh, tak se na mě nezlobte. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Před pár týdny jsem viděl Teorii tygra a rád bych zašel do kina na Teroristku (hlavně kvůli Ivě Janžurové), tak jsem si řekl, že dám "Bajgara celýho." No to jsem si naběhl. U tohoto seriálu pan režisér a scénárista aspoň nemohl tvrdit, že je originální, jak si to dovolil u Neviditelných. Severský seriály mám celkem zmáknutý, takže se mi nechce věřit, že by takový nelogický, natahovaný a přehrávaný maglajz mohl někdo jen tak přemutovat do české podoby. No a nebo jsme si seriál úspěšně zkazili sami. Každopádně po dlouhé době jsem sledoval seriál komerční televize a jsem zase na dlouhou dobu z něčeho takového vyléčen. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čvančarová se mi nedávno strašně líbila v už starším seriálu Až po uši, takže když jsem koukal, co dalšího bych si s ní mohl dát, narazil jsem na tuhle novější věc, která mi v době televizní premiéry zcela utekla, protože Primu (a všechny její další kanály) důsledně ignoruji, osobně mi ta televize prostě strašně vadí, což mě od Černých vdov odrazovalo skoro stejně, jako jméno režiséra (jehož Teorii tygra jsem kdysi vyloženě protrpěl), zvědavost ale nakonec zvítězila, a navzdory všem výtkám, které by k tomu šlo mít, mě to kupodivu hodně bavilo. (Btw. přijde mi zajímavé, že nakonec se mi zde ani tolik nelíbila Čvančarová, ale Lucia Siposová, kterou jsem už před lety obdivoval v Renčově filmu Hlídač č. 47, a která zde ve svých 38 letech stále vypadá naprosto úchvatně, navíc k tomu ta její sexy slovenština...; z obsazení ještě stojí za zmínku absolutně bezchybný Vondráček v roli dokonale slizkého čuráčího fízla, a standardně skvělý Polívka, u jehož postavy mi bylo ke konci líto, že tam neměl víc prostoru). Děj je sice totálně nevěrohodný (a hodně předvídatelný, včetně rozuzlení finální epizody), místy je to strašně trapné (digitální výbuch v první epizodě, všechny scény s lesbickou majitelkou firmy Schinken & Salami...), většina postav se chová strašně debilně či stereotypně (Maryško, Myšička, Batulková, Lambora), a na můj vkus by to klidně mohlo mít i míň epizod a kratších, ale jak říkám, jako celek mě to stejně bavilo, slabému scénáři navzdory, a opět se mi potvrdilo, že kvalitní herci povýší i sledování takové kraviny na celkem obstojnou zábavu. Btw. úvodní znělka s pečením bombového dortu mi přijde hodně povedená, včetně titulní písně. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

U nás jsou napětí a zábava odděleny, takže žánr krimikomedie je osvěžující. Možná mohl být ještě více crazy. Chybí ostřejší styl , tedy buď více kriminálního mystéria nebo více bláznivé nadsázky. Chudák Polívka dostal lacinou nálepku člověka z venkova, který bloudí v metru, ale připomíná poručíka Columba s jeho klamnou záludností. Moderní je stavba - od akčního začátku se postupuje zpátky k detailům a postavám. Některé situace mě pobavili a dialogy jsou také fajn. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tri ženy a každá z nich má za manžela kokota, na ktorého sa nedá kukať. To mi je náhodička. Bez logiky, bez zmyslu, náhodné situácie, ktorým nikto neuverí a Polívka je policajt-vyšetrovateľ s čuchom pre zločin jak nachladený komisár Rex. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Neřeším nepůvodní námět, já jsem se bavil moc, mimo jiné proto, že mám rád Čvančarovou. Výbornej byl i civilní Polívka, kterej byl za tydýta, co úplně tydýt nebyl. K pomilování byla i figurka tydýta Jiřího Maryška, co taky nebyl úplně tydýt. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vtipné, trefné, svižné, aktuální, ze života. Mile překvapila Lucia Siposová a tato trojka dobře funguje. Zajímavé i ostatní postavy, moc pěkné herecké výkony. Brňáci budou asi naštvaní.... ;) Bolek standartně super, psycholog v podání Martina Myšičky taky fajn i trochu ujetý šéf policie v podání Jana Vondráčka. Dobře přirozeně zakompovaný product placement. Blažek i Stránský hrají nejspíš sami sebe. Ten třetí do party nemastný, neslaný, nevýrazný, absolutně zapomenutelný, ale možná i záměr. Velmi šikovná, krásná, roztomilá a hlavně talentovaná holčička - Claudie Černá, co hraje dceru J. Plodkový. Velmi zdařilý a chytrý scénář a i přesto, že je to kopírka, je zde vidět dobrá práce a pěkné napasování na naši zeměpisnou šířku. Místy velmi dobré dialogy ze života. (Hurá snad světlo na konci tunelu a s těmi našimi scénáři to občas není tak špatné, i když v kontrastu v dnešní době vidíme často dost stupidní odpad, kde si scénáristé myslí, že to "přeci stačí" pro českou průměrnost!) PS Nemusíš vraždit, stačí si nevzít kreténa..... :D ;) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Námět sází na nadsázku a černý humor. 1)  Námět je fajn, ale odbyté zpracování výslednému efektu hodně odebírá._____ 2)  Nicméně hraje tu 24letý pěkný Marek Lambora (Johanin nevlastní syn) 39letý Jiří Maryško s pěkným tělem (potrhlý Alex, který dělá porno) a skvělá 41letá Jitka Čvančarová (Johana), které podobné energické potvory jdou parádně._____ 3)  19.3.2023 - Po několika dílech druhé řady jsem zjistil, že mě prezentovaný humor přestal bavit a snižuji proto hodnocení o jednu hvězdičku. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Peckovou úvodní znělkou, kterou považuji za jednu z nejlepších mezi českými seriály, bohužel klady tohoto projektu končí. Stejně jako jiní uživatelé jsem se nechala nalákat na Bajgara a dobré obsazení, bohužel projev Lucii Siposové se prakticky nedal vydržet. Platí i pro druhou řadu (ta je navíc po scenáristické stránce ještě horší). ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Jako - bylo to slepičí, né že né, ale tak mile slepičí, že mě to chvílema i docela bavilo. Scénář napsala Mirka Zlatníková, což je chytrá dáma, takže takové riziko to zas nebylo. Z produkce Primy rozhodně nejlepší počin. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Debilita,nereálné a nelogické. Lze proto prominout poměrně velké množství nelogičností v chování postav, a to včetně policie. Takže co jsem viděl? Vražedkyně unikly trestu, protože jim to hlavní vyšetřovatel „odpustil“. Jeden ze „zabitých“ se na samém konci ujistí, že ho jeho žena chtěla odpálit do povětří dortem k jeho narozeninám…a chystá se s ní na další společně prožitá léta. To, že mu jeho milenka uteče s jeho penězma nijak neřeší¨. Vrcholem všeho je pak humor vycházející z vyskytnutí se Brňáka v Praze. Bavila mě hlavně Jitce Čvančarové, která role maximálně sedla. Siposová byla dřevo ale sexy Slovenka a Plodková taková taková blbka ale též se na ní hezky koukalo.Samotný konec byl stejné zklamání jako celý seriál. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Primy dle finské licence o třech podceňovaných puťkách, které spáchají pumový atentát na své nepovedené manžele má pár pozitiv: 1) Tarrantinovský námět 2) obsazení 100%, Čvančarová, Siposová, Plodková famózní 3) snaha o moderní, svižný seriál. Bohužel hodnocení srazilo následující: 1) promarněná možnost zpracovat solidní námět ve způsobu vyprávění a logice ( chápu, že týraná žena se chce zbavit tyrana, ale zbavit se muže, který se chová divně a druhý, že nenaplňuje sexuální život? ) 2) snaha o moderní seriál skončila na půli cesty jako Tátové na tahu - méně vtipu než by člověk čekal a místy to vypadá jako klasická produkce komerčních televizí z devadesátek 3) zatímco vdovy jedou v žánru dobré černé komedie, Policie ČR s čestnou vyjímkou Bolka a mrazírenská mafie jedou v žánru absurdní komedie alá Laurel a Hardy. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Žádné veledílo to není, ale na druhou stranu si to na nic takového nehraje. Nemá ambice být detektivkou, spíše odlehčeným příběhem. Lze proto prominout poměrně velké množství nelogičností v chování postav, a to včetně policie. Některé situace byly ale opravdu zábavné a jako celek seriál rozhodně neurážel. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Naprosto oddychový seríál o holkách pro holky. Mě to bavilo, a Jitku Čvančarovou začínám mít ráda jako herečku. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Na Primu vysokej nadprůměr. Postava “českého Colomba” bohužel nedopsaná, holky se snažej hodně a dobře, ale občas na to přes díry ve scénáři a dramaturgii nestačej. Jinak mě to bavilo dost. Povedlo se. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Mustat lesket je asi ve Finsku velký hit. Česko totiž není zdaleka jediným státem, který tenhle seriál přepracovalo. Bohužel, pokud si o původním seriálu něco zjistíte, dojde vám, že finský seriál není komedií, ale dramatem se vším všudy. Češi asi drama moc neumí, což se poslední roky ve tvorbě naší země snaží vyvrátit, protože jinak nechápu, z jakého důvodu producenti opět sáhli ke komedii a nenechali námět v původní dramatické podobě. Seriál Černé vdovy totiž vypadá, jako by stál někde na pomezí. Není ani dobrou komedií, ani nadprůměrným dramatem. Úvodní znělka je hodně tématická, ale tím víc nepovedená. Herecké složení se povedlo, herecké výkony také nejsou špatné. Ovšem proč musí být policisté takoví blbci, to mi nejde na rozum. Navíc na kriminálce. Je až neskutečné, kolik věcí jim nedochází a jak moc je z toho patrné, že se děj tvůrci snaží natahovat seč můžou. Některé omáčky je naopak moc a v některých momentech to na mě působilo jako vlak, který se právě zastavil a neví jak dál. Původní seriál jsem neviděl, přesto jsem si jistý, že česká verze, z mnoha světových verzí, je ta nejnepovedenější. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to, hlavně díky Jitce Čvančarové, které role maximálně sedla. Finské předlohy se to moc nedrží, ale aspoň tu zůstala zahraniční hudba, takže žádný Míša David, díky. Dějová linka nic moc, ani linka vyšetřování za moc nestojí, o nějakém napětí nejde mluvit, jde prostě o komedii. ()

Reklama

Reklama