Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jugoslávském pobřeží žije ve spokojené domácnosti rybář Ivo Kralj se svou ženou Marií, matkou a synem Vukem. Marie, která svého muže miluje a těší se vždy na jeho návrat z moře, se líbí Nikolovi, s nímž se Ivo na taneční zábavě ze žárlivosti popere. Po vypuknutí I. světové války je Ivo mobilizován. Dostane se do zajateckého tábora, kde musí tvrdě pracovat. Jeho rodina pak obdrží zprávu o jeho smrti. Léta ubíhají a osamělou vdovu Marii navštěvuje občas přítel Nikola. Ivova matka jí radí, aby se znovu provdala. Brzy po svatbě Marie otěhotní. Ivovi, který je pokládán za mrtvého, se podaří uprchnout ze zajateckého tábora, kde strávil několik let. Po příchodu domů nachází své jméno na památníku postaveném obětem války. Potká svého syna, ale ten ho nepozná... (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (4)

  • NFA archivuje rovněž duplikátní negativ a kopii francouzsky namluvené DNO-N, DNZ-N 2350,7 m, KK-A, (ČSFD)
  • Firma Starfilm započala výrobu filmu v roce 1933 po názvem Ztracený syn. Po natočení několika scén v Jugoslávii převzala s podporou Ministerstva zahraničí výrobu společnost Praha-Paříž. Carl Junghans režii vzdal a film dokončil r. 1935 Rakušan F. W. Kraemer. Česky mluvené scény a české interiéry režíroval Václav Kubásek. (ČSFD)
  • Film byl uveden na III. MFF v Benátkách r. 1935. Zdroj: Český hraný film 1930-1945, NFA 1998. (ČSFD)
  • Jako kameramani se postupně vystřídali Jaroslav Blažek (exteriéry 1933), Jan Stallich (1934), Harry Smeh (1934/5) a Otto Heller (interiéry 1935). (hippyman)

Reklama

Reklama