Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (363)

verbal 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že pomalu stačilo. O Pavlíkovi už je teď snad víc filmů než těch s Hitlerem a sledovat totéž jen s jinými držkami a trochu posunutým úhlem kamery, k tomu všem v dost softpornovém provedení, to jednoho po sté již docela otráví. Paní Křížové by sice i přes blížící se mumifikaci pořád stálo za to poklikat na kastaněty, i když skvěle předstírá povrchní slizkou zlatokopeckou pizdu, a Šavi taky vystřihnul toho kolumbijského cigoše s grácií sobě vlastní, nicméně S-bar je již kompletně vypit a snažit se přehrát famózního Benedikta Býkovského nebo Wágnera Moulu, to je jako pokoušet se upíchat nymfomanku po Siffredim. Takže tři za marnou snahu na vyčpělém námětu a doufám, že Eskobar resurekšn už nebude! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hereckých exhibicí mistra Javiera, právě on a jeho nálady, emoce a zrůstající agrese na filmu funguje nejlíp. Gangsterka, kterých se dneska už moc netočí, správně živočišná, ale trošku flákající vedlejší postavy, zejména u agenta DEA to zamrzí chyběla tam zarputilost se kterou by po Pablovi šel, jeho chytrý kukuč s Virginií nebylo to co by film zrovna udělalo. Pene je pořád krásná, nebojte chlapci a hrát umí, má tam výborný scény, třeba při prodeji šperků jsem jí ten strach a bezmoc naprosto sežral. Nemá to v sobě akčnost a přímý tah na bránu, ale když spustí hudební motiv Federico Jusida tušíš dusno a nevěřím, že budu jedinej na csfd, komu se film líbí. Možná to není úplnej mainstream, ale kvalitní herecký výkony, dobře gradovaný scény, schopnost vyprávět naruší jen pár zbytečně zkratkovitých scén, ale na Pablovi si obrázek určitě uděláš a o to tvůrcům šlo především. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl seriál Narcos, tak jsem z filmu více nadšený. Pablo Escobar v podání Javiera Bardema je prostě naprosto boží! Příběhově se ale ve filmu promítají názory, situace a příběhy, které jsem už kvůli seriálu jednou viděl a zažil a tak jsem na film koukal, uznával, že kvality má, ale každou chvíli si říkal…jo tohle znám a tohle taky. Dvakrát mě film ale překvapit dokázal a pro určité kvality a ďábelského Javiera Bardema, kterého bych za normálních okolností ani nepoznal, si to tu pozdvihnutí v podobě čtyřhvězdy rozhodě zaslouží. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem exceluje jako drogový král Pablo Escobar ve svižném a zábavném životopisu. Jeho jediným a dost zásadním problémem je, že vypráví stejný příběh jako seriál Narcos, jen se ho pokouší místo dvou sezón nacpat do dvou hodin. Kdo Narcos zná, najde tu jen nadprůměrné řemeslo a skvělé herce. Kdo ne, ten i strhující příběh jednoho magora, který díky koksu dokázal přepsat dějiny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR 4milióny ($5miliónov)Tržby USA Tržby Celosvetovo $10,521,000▐ Dosť slušná rekapitulácia, ktorá udrží pozornosť. Kto ešte nie je prejedený z tejto témy, ktorá sa v posledných rokoch chrlí na nás z každej strany, tak si určite užije tento narco-barónový zjav minulého storočia. Technicky slušné, dejovo je stále na čo pozerať aj keď je to občas dosť skratkovité ale má to hlavne dobrý spád. Herecky dosť pôsobivé. /videl v kine: 70%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat - fenomenální seriál televize Netflix Narcos Escobara zastínil prakticky ve všech rovinách...a nic proti osobě a hereckému umění Javiera Bardema, ale filmový/televizní Escobar pro mne už bude provždy jen Wagner Moura... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ PABLO BY SE TOMU TAKY ZASMÁL…“ /// Tak BACHA! Vtěsnat Escobarův život do dvou hodin po tom, co předvedla série Narcos, je věc nemožná. Možná – nebo snad právě proto, se na to měli tvůrci tohodle filmu vysrat. Fajn role pro Bardema (ale stejně seš druhej … možná i třetí!). V rychlosti projedem všechny mezníky, několikrát vošukáme Penelope (gratuluju! – ne k píchání, ale konečně k pořádný roli!), ale prostě je to „jen“ povrchní. (I když drsňárna s vlčákem na zádech asi dřív chyběla…). Ti, co neznaj Narcos by ovšem mohli bejt (snad) spokojení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Loving Pablo, Hating Escobar“, kterou v roce 2007 napsala Virginia Vallejo, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Měl jsem sen – vidět Medelín bez slumů. 4.) Thx za titule „samo133“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to o něco lepší. Pro neznalce Narcos je film slušná volba, pro fanoušky seriálu vlastně nic nového. Javier Bardem hraje Escobara překvapivě solidně a Penelope Cruz v roli novinářky je svůdná, ale chybí tu tvůrčí charisma a kreativnost. Nevyužitý DEA agent, nedostatek akce a s brutalit zaujme jen scéna se psem či s motorovkou. Sice jsem se nenudil, ale nic nového film nepřinesl. Takže s trojkou si musí Escobar vystačit. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pablo by sa tiež smial. Potom by ich zabil.“ Bál som sa toho a vôbec sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec to nielenže nebolo zlé, ale miestami to bolo dokonca veľmi dobré (motorová píla, truhla, pes, holuby vs. helikoptéra). Problém je len v tom, že čím som starší, tým menej ma bavia filmy o psychopatoch, masových vrahoch a zločincoch, to po prvé. Po druhé, je to dlhé – nie je to síce vyložená nuda, ale určite sú tu úseky, ktoré sa dali vymazať alebo nakrútiť inak, proste tak, aby dvojhodinová stopáž odsýpala rýchlejšie. Prípadne proste polhodinu vystrihnúť a hotovo. Po tretie, mnohé pamätné okamihy (kravata) som poznal z prvých dvoch sezón Narcosu. Penélope Cruz hrá otrasnú postavu, ale hrá ju veľmi dobre – presne takéto pipiny sme mali v ťažkých deväťdesiatkach u nás, kedy sa vždy a bez debaty našlo plno vytretých alebo naopak rafinovaných žien, ktoré sa stali milenkami mocných mafiánov. Ale faktom je, že hoci to Penélope zahrala dobre, nepozerá sa to príjemne. Možno práve preto, že to tak dobre zahrala, ale to je v konečnom efekte jedno. Pobavila ma drobná účasť herca Juana Sebastiána Calera, ktorý v Narcose hral Naveganteho. Páčilo sa mi, že to bolo rozprávané z pohľadu novinárky, dosť to osviežilo príbeh, ktorý som inak poznal z Narcosu (vojna s políciou resp. štátom, väzenie). Aby som to uzavrel, mám taký dojem, ale môžem sa mýliť, ale možnože sa aj nemýlim, proste mám taký dojem, že z tohto filmu budú sklamaní ako „fanúšikovia“ (lebo im to nedá nič, čo im nedal Narcos), tak nič netušiaci diváci (pre ktorých je príbeh moc skratkovitý a rýchly, nebudú sa chytať a chápať). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až příliš tradičně pojatá biografie zločince, kdy se nejdřív pobaví publikum omamným vzestupem a pobytem na vrcholu, aby pak přišlo vystřízlivění, obyčejně končící „hrdinovou“ přirozenou smrtí, tedy přirozenou pro život, který žil.. Překročit stín podobných filmů byl pro de Aranou vzhledem k zvolené formě úkol, který snad ani nechtěl splnit, takže ke štěstí musí stačit výkony odpudivého Bardema s pupkem přes půl Medellínu, mamonuchtivé vypravěčky Cruz a tiché vody Sarsgaarda. A mimochodem, jestli chcete do svého komentáře vměstnat nějakou originální poznámku, napište, že je to horší než seriál Narcos.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který vyniká spíše v individuálních scénách a konkrétních pasážích, než jako celková biografická rekonstrukce příběhu jednoho z nejnebezpečnějších zločinců všech dob. Bardem koncertuje, Cruz odvádí standart. Solidní přírůstek do žánru, ničím převratný, nijak extrémně chytrý, či inovativní, navíc v nejsilnějších násilných scénách odvrací oči pryč.To by se Scorsesemu nestalo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co vedlo producenty k načasování tohoto projektu. Pokud byste náhodou neměli tolik času na něco tak geniálního, jako jsou první dvě řady Narcos, jedině tehdy můžu doporučit tohle. A že je těch filmů a seriálů o Escobarovi v poslední době opravdu požehnaně. Javier Bardem je rozhodně plusem tohoto filmu, prošel si velkou fyzickou proměnou (nechal si narůst obří pupek) a pokud se člověk dokáže oprostit od geniálního Wagnera Moury z Netflixu, rozhodně si jej v této vděčné roli užije. Na mě té zkratkovitosti bylo ale holt moc, když už nic jiného, tak jsem alespoň doufal, že se tu rozvine nějaká méně provařanější linka, ale podle mě Pablův příběh není úplně vhodný pro klasický celovečerní film. I tak jsem si to ale poměrně užil, překvapil mě velký příklon k brutalitě a jediný herec, který mi do role nesedl je Peter Sarsgaard, jež mi prostě přišel hrozně divný a nehodící se sem a patrně v nadcházející době se neumístí v pomyslném žebříčku mých oblíbených herců. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výborné drama, které slouží jako odrazový můstek pro dva dokonalé herecké koncerty Javiera Bardema a Penélope Cruz. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pokud jste neviděli Narcos, může se Vám pravděpodobně zdát, že to není vůbec špatný a to především díky dvěma personám v hlavních rolích. Pokud se ale zajímáte o tohle téma a chtěli byste se něco dozvědět, určitě dejte přednost zmíněnému klenotu od Netflix v seriálovém formátu. Je povedenější ve všech směrech a především vykreslení atmosféry nejen v kolumbijských policejních složkách, ale taky v ulicích a životech běžných obyvatel je opravdu dechberoucí.Tento film bohužel nemá ani jednu ze zmíněných kvalit - 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony vyčnívají, ale na to jsme si u životopisných filmů už dávno zvykli. Scénář je však nedokáže dostatečně podpořit, režie je tak trochu sterilní, nevzrušivá. Samozřejmě se točíme okolo vzestupu světoznámého egoistického drogového magnáta, který se neštítil vraždit, a to pohledem jeho dlouholeté milenky. Její komentáře ovšem nejsou nikterak zajímavé, je vykreslená jako obyčejná trofej drogového barona, snad jen u kostýmů se tvůrci vyřádili. Ale o nich to pochopitelně není. Výsledek má být o jedné zrůdě, která ničila životy nejen v Kolumbii, nechávala ve velkém vraždit, přitom vnímáme její charisma, smysl pro humor, chvíle s dětmi. Ale do hloubky se prostě nedostaneme. To bohužel u žádné z postav. Navíc skáčeme z jedné události ke druhé, vesměs jsou zaměnitelné, takže je jedno, co se ve které odehrává. Silné v jednotlivostech. PS: Když to přeženu, tak to hlavní, co mě zajímalo, bylo, zda ten pupek je skutečně Bardemův. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasné herecké výkony Javiera Bardema a Penélope Cruz dělají z Escobara opravdový požitek. Seriál, který tady tolik lidí vzpomíná, jsem ještě neviděl, a tak nemám srovnání a můžu bez obav napsat, že tenhle film je prostě skvělý. Obzvlášť se mi líbí podání hlavních postav, které nejsou nijak přikrášlené nebo naopak démonizované, ale jsou to prostě lidé, kteří dělají, co se jim chce, protože to dělat chtějí a mohou. Jednozáběrová scéna odhalení Escobarova úkrytu patří k těm, na které nezapomenu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Fucking Pablo zůstane provždy ve stínu Narcos. Stále ještě solidně vystavěný filmový koráb, ale začíná dřít o dno. Pokud se vyskytnou další maňásci, co budou chtít na módní kolumbijské vlně vyrejžovat plata, zaslouží už plomo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Aj napriek momentálne bežiacemu vysoko kvalitnému seriálu Narcos je Loving Pablo svižná i keď trochu skratkovitá podívaná ktorej kraľuje podľa očakávania skvele hnusný Bardem a už typicky dobrá Cruz s upozadeným agentom v úchylnom podaní Sarsgaarda vďaka ktorej si zapamätám najviac ako vlastne dopadol. Pár scén možno mohlo byť vyhrotenejších no aj tak je to dostatočne dobre natočené. O niečo diváckejšie spracovanie ako Del Torov Escobar: Paradise Lost. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Barden a Cruz jsou skvělí. Loving Pablo ale nedovoluje nahlédnout do hloubky manažmentu moci, ani do Escobarova vnitřního světa. Nejvíc mi ale vadí, že snímek jen málo problematizuje postup kolumbijské a americké vlády. Přitom zrovna v tomto případě je námětů spousta. ()

Reklama

Reklama