Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

tomino28 

všechny recenze uživatele

I samotný "El Patrón" Pablo Escobar Gaviria by se divil, kolik o něm v poslední době bylo natočeno materiálu. Chtě nechtě se tak nedá vyhnout určitému srovnávání jednotlivých děl. A to, co se někteří pokoušejí obsáhnout ve dvou hodinách (jako zde), můžete jinde sledovat během několika bravurních hodinových seriálových epizod (ano, tušíte správně, řeč je o Narcos). Ač je Javier Bardem pan herec a tvůrci se upřímně snaží co nejvíce zmapovat Pablův příběh, trpí Loving Pablo poměrně velkou zkratkovitostí a důraz je navíc kladen na jeho vztah s novinářkou, kterou představuje Penélope Cruz. A já si nejsem jistý, jestli je tento úhel pohledu dostatečným materiálem na celovečerní film. Vlastně celkově se mi toto téma zdá minimálně na pár dalších let poměrně vyčerpané. ()

M.J 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem Narcos, takže nemůžu porovnávat, ale věřím tomu, že seriál Escobara daleko více prokreslil. Ale má na to sakra milión hodin! Tady se to muselo narvat do dvou hodin, s tím, že se v tom divák musel dobře orientovat. A mi to naprosto stačilo, dozvěděl jsem se hodně zajímavých informací..... Hodně kvalitní snímek, který není v červených číslech jen kvůli své konkurenci. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Penelope tu vypadá jako Eva Holubová. A z Javiera taky udělali pěknýho strejce. Tématicky mě to velice zajímalo a provedení mou pozornost udrželo. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Parádní filmový počin, který přibližuje život největšího a nejobávanějšího drogového bosse své doby. Děj má spád, napětí a správnou živočišnost, kterou mu dodávají (kromě jiného) i Penélope Cruz a hlavně úžasný Javier Bardem v titulní roli. Výborná práce. 80%. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z variácii na Escobara sa trošku stratila vo vlne iných adaptácii. Javier Bardem je ako vždy skvelý a posúva kvalitu smerom nahor. Celkom umne zakomponovaná postava Virginie Vallejo, ktorej bol pochopiteľne (pre ženské publikum) daný väčší priestor. Záverečný hon zvládnutý na jednotku. Nebyť rôznych iných verzií asi by tento film zažil aj väčší ohlas. ()

ir.hools 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě bavil, líbily se mi postavy, bavil mě příběh a líbilo se mi i obsazení. Neviděla jsem ovšem Narcos, tak možná proto to nadšení :D ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá filmová dramatizácia príbehu Pabla Escobara. Perfektná produkcia a hviezdne obsadenia, ktoré sa za svoje výkony nemusí hanbiť rovnako ako zbytok hercov. ()

aeiouy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět po všech stránkách výborný film, který se vymyká klasickému americkému mainstreamu, kdy si divák může v kině vybrat buď mezi stále stejnými "marvelovkami" nebo stupidními animáky. Už dopředu jsem tušil, že duo španělských herců, kteří patří mezi mé nejoblíbenější, mě nezklame a skutečně se tak v tomto filmu stalo. Perfektní herecké výkony, výborná hudba, lehká nadsázka během celého filmu, nečekané scény, výborná kamera. Film všem doporučuji. ()

damatuza 

všechny recenze uživatele

Film ako taký bol fajn. No nemôžem sa zbaviť pocitu, že som ako divák bola tlačená do emócií, ktoré by som v súvislosti s touto osobou vôbec nechcela mať. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem bol ako zvyčajne v tejto v zápornej role Pabla Escobara tak výborný, ako to dokáže len on. Hral Escobara tak bezohľadne a brutálne, že ho divák nemohol inak ako nenávidieť. Pre Pabla a jeho narkokumpánov pripadali miliardy z predaja kokaínu skoro legitímne a preto vstúpili aj do politiky ako zástupcovia ľudu. A hoci Pablo daroval aj časť svojho majetku chudobným ľudom, ale to nebolo zadarmo, lebo si ako odplatu z chudákov vychovával vrahov a svoju zabíjackú armádu. V tomto bol film výborný, lebo ukázal zvrátenosť života tohoto narkobaróna, pre ktorého hoci bola rodina všetkým, mal neplnoleté milenky, hoci svojím kokaínom "otravoval", ničil a zabíjal mnoho ľudí, mu peniaze z tohoto nelegálneho obchodu pripadali čisté... V tejto úlohe zvráteného vládcu kokaínovej Kolumbie je možné spoznať aj dnešných zvrátených podnikateľov a politikov, ktorí si myslia, že špinavými peniazmi si môžu získať úctu a dôveru... V tomto filme, hoci bol Javier výborný a odpudzujúci, ale excelovala Penelópe Cruz, ktorá úlohu moderátorky a milenky Pabla hrala s eleganciou, ale precítene a strach jej očiach, keď sa obrátili karty som jej uverila. Niekoľko scén filmu bolo veľmi brutálnych a na týchto scénach sme mohli vidieť ako narkobusiness a jeho vyúčtovanie fungovalo. A celý skvelý film dotvára výborná a dôrazná hudba Federica Jusida, ktorá vypeckovala napínavé momenty. Skvelý film o svete, ktorého sa dúfam ja nikdy nebudem súčasťou... ()

Salman 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem nebyl zklamaný, ale Narcos jsou opravdu lepší. Do značné míry i proto, že mají prostě násobně delší minutáž a tudíž prostor vykreslit více charaktery postav.... ale i Wagner Moura se mi v roli Escobara líbil o něco více než Bardem, kterého mám jinak jako herce rád a v úctě... ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Zásadní otázka, která mi utkvěla v hlavě: měl Bardem v záběru nahého běhu (kamera ze zadu!) při útěku dablera?????? :-))) Né, vážně - Bardem byl ve své roli Escobara naprosto skvěle namaskovaný v celé figuře - byl jeho věrnou kopií a stejně tak dobře svoji úlohu hrál a prožíval - to bylo z filmu zřejmé. Ostatně jeho uhrančivé osobně-herecké výkony v jakémkoliv snímku jsou pravidlem (proto se na něj my holky tak rády koukáme:-))....u Penelope to budou mít páni asi podobně, taktéž zaslouženě:-) ). Film se sledoval dobře, měl patřičnou dávku brutálních prvků - jak se na správný kolumbijský drogový klan patří, ale nic až tak extra přehnaného, v žádné oblasti. Povedené na 95%. ()

Bosvin 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezda pro Penelope, jedna pro Javiera, jedna pro jeho pupek. Jinak me tam zoufale iritovala lámaná anglictina (proc proboha kolumbijci mezi sebou nemluvili spanelsky???) a obcas nevkusně zasazena hudba. Ale jako uvodník pro Narcos dobré. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

Javier je výnimočný spracovanie už zaostáva. Určite nečakajte od Escobara napínavý príbeh a akciu v štýle Bary Seal, Sicario, alebo Narcos. Ide skôr o takú rodinnú drámu na pozadí záverečného obdobia vlády Escobara. Je tam pár drsnejších scén ale celkovo skôr ide o taký reálny pohľad a osobu Escobara a vzťahy medzi medzi rodinou a drogovým biznisom. Mne osobne vadilo, že dialógy boli v angličtine a pôsobilo to strojene. Mali to nechať po španielsky lebo keď Javier a Penelope sem tam povedia niečo po španielsky tak hneď to dodalo každej scéne na vierohodnosti. Celkovo som bol však sklamaný. ()

MKreclik 

všechny recenze uživatele

Vlastně to nemá moc chyb. Jedinej velkej problém jsou seriáloví Narcos. Bardem sice božskej, ale na Mouru stejně nemá. Dal bych 4, ale proč do prdele mluvili anglicky. Španelsky mluvící herci. Hrající Kolumbijce. Putas fakt nestačí. ()

dammit83 

všechny recenze uživatele

Zatim co se Escobar zasekl na cervene care, tak Narcos si to namiril rovnou do branky. Nejde srovnat. Wagner Moura je fenomenální. Skoda. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Kto videl seriál Narcos musí byť pre neho tento film len malý a nie príliš zaujímavý výcuc, ktorý držá nad vodou herec J. Bardem a stále sexi, šarmantná Penelope. ()

Dumaru 

všechny recenze uživatele

Kto pozná aspoň trochu sériu Narcos alebo má pozretých zopár dokumentov o Escobarovi, určite ocení na odľahčenie aj tento film. K deju sa vlastne ani nedá veľa písať, nie je to Narcos ktorý je na svoju dĺžku samozrejme obsiahlejší a ukáže Escobarovu kariéru drogového dílera už od začiatku. Príjemní herci, dej rýchlo ubieha a slučka okolo Pabla Escobara sa pomaly ale isto zaťahuje,,, ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

ti ktori nevidel zastup filmov s touto tematikou, budu nadseni. ale anyway bolo to slusne. brutalne, obcas az naturalne. a je to obrovska tema, zkomprimovat ju do jedneho filmu je vzdy vyzva. ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Krátký, moc krátký... Kde jsou ty doby, kdy gangsterský filmy trvaly třeba i 2 a půl hodiny, od mládí až po stáří? i když v tomhle snímku bylo zobrazeno vše důležité, (začátek, blahobyt, konec)tak i tak mi tu pořád něco chybělo. Vražd moc neuvidíme, zato jsou pěkně natočený. Akorát ta Penemumilope mi tam trochu vadila. Ale Javier se Pablovi opravdu hodně podobá, až jsem si chvilkama říkal, jestli je jen tak dobře namaskovaný, nebo to není nějaký tajný Pablův synovec. Už dlouho jsem se u filmu nezasekl přilepený na obrazovce, s konzumací každé další situace a dobrodrůža našeho otylého strýce Pablíta, strasti s jeho vlastí, A tak jsem nucen to sem takhle pr*nout, a ať si každý učiní úsudek sám... 75% a teď mě čeká Narcos ()

Reklama

Reklama