Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

johny89 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně naprosto nesrovnatelné s lepším seriálovým zpracováním. Jediné, co zde bylo lepší byla Penelope Cruz. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

říkal sem si,že mě jakožto fanouška série Narcos nemůže v dalším filmovém zpracování Escobarovské "legendy" nic překvapit a přesto se to stalo.Loving Pablo sice nedává úplně smysl v tom,že je vyprávěn Virginií,ale je v něm spousta momentů u kterých sama nebyla.Je sice možné,že jí byly následně zprostředkovány,ale nikde to zde není zmíněno.Film tak opakuje to co je již notorické známě a prvku pohledu jiné strany moc nevyužívá.Na druhou stranu jsou tu ale i pozitiva.Tím největším je vynikající Javier Bardem.Jakkoliv byl Wagner Moura v Narcos výborný,místy to byl až skoro sympaťák.Bardem není,ani minutu a velmi často z něj jde hrůza.Všechny a všechno tu tak s přehledem válcuje a válcoval by i kdyby tvůrci neodflákli vlastně všechny vedlejší postavy a to včetně samotné vypravěčky,ze které naštěstí Penelope ždíme maximum,,,,70% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Moc nechýbalo aby som ubral jednu hviezdičku kvôli nesympatickej Penélope Cruz. Nechápem čo a komu sa na nej páči. Je to nechutná chrapa. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zde se přidám ke kolegovi Leftymu! Bardem excelent výkon a divím se, že mu do náruče nepadla zlatá soška?! Jeho skutečná žena Cruzová v roli novinářky Vallejové také dopadla obstojně. Příběh zajímavě zpracovanej, chvílemi i napínák jako prase, ovšem přišlo mi to hrozně rychlo utnutý i přes to, že to trvalo 2 hodiny... Nedotažený, nepropracovaný, šíleně neobjektivní - chybělo zde spousty informací a postav! Jsem zklamanej! Čekal jsem pecku a věřil aspoň v to, že nám závěrečnej kolotoč ukáže něco málo z autentických snímků hlavních postav, či třeba jen tu známou fotku zastřelenýho Escobara pod vysmátejma švestkama.... Ne, nic se nekonalo! Životopisná story tak věhlasnýho narkobarona musí holt vypadat jinak, i přes to, že Bardem dělal co mohl.... 60% ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší filmový amatérismus v praxi spatřil světlo světa se vznikem tohoto filmu.Všechno hrozné a to od A do Z.Příšerný dabing,příšerně zpracovaný příběh a příšerní herci,navíc všechno nahňácané do 120 minut těžce sledovatelného děje.Co to jako mělo být?Pablo Escobar zde vyobrazen skoro jako nějaký štamgast z hospody a Penélope Cruz se tu chovala jako úplně blbá nána.Nedávno jsem viděl seriál Narcos a jeho špičkově propracovaná postava Pabla Escobara a vše co s ním souvisí mě uchvátila po prvních minutách a seriál Narcos mohl sloužit jako vzor pro další co by chtěli něco točit o tomto drogovém králi,ale jak je vidět tak se každý snaží sázet na svou režisérskou originalitu,ale v případě filmu Escobar to byl přešlap jako hrom.,,Takže Fernando,co jsi natočil tento paskvil,hodnotím jako na aukci:ODPAD-poprvé,podruhé,potřetí". ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, co nového po seriálu Narcos může tento film přinést. Odpověď je nic. Film je velice zkratkovitý, chybí gradace (přetahování s kartely, válka s policií, konec) a důraz na grotesknost některých situací (např. množství Escobarových peněz či jeho vězení). Není to nuda, ale je to zbytečné. Ani Bardem Mouru nepřekonal. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film o Escobarovi, který jsem viděla nebo, který ho zahrnuje. Nebudu lhát, moc jsem o tomhle kolumbijském zbohatlíkovi nevěděla, jen že jel v drogách a díky tomu si nahrabal pár peněz, více ne. Největším a nejsilnějším aspektem filmu je rozhodně Javier Bardem, který je v roli Escobara skoro až k nepoznání a je škoda, že se film více nezaměřuje na něj a jeho úhel pohledu. To je dle mého názoru velká chyba, že příběh je vyprávěný z pohledu ženy, milenky, hysterky, kterou ztvárnila Penelope Cruz (byla také výtečná). Navíc film je možná trochu zdlouhavý, mohl by být kratší, první půlka není tolik zajímavá, jako ta druhá, kde se konečně něco děje. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený příběh, který je dobré znát. Nic co by posadilo na prdel, ale ani nezklamalo, každopádně to primárně táhl Javier a Penélope. ... CC Flora ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod se sluší říct, že seriálový Narcos od Netflixu porážejí tento celovečerní film na plné čáře. Escobar má hned několik problémů.Snaží se odvyprávět celý příběh Pabla Escobara na ploše dvou hodin což úplně nejde a Narcos na to měli několik sérií. Příběh je zároveň z velké části vyprávěn z pohledu novinářky, která byla v úzkém kontaktu. Ano postava je to celkem zajímavá, ženské hrdinky teď hodně frčí, ale prostě to není tak úderné a zajímavé. To důležité vypráví vedlejší postava. Bardem je vynikající a nebýt toho, že je tolik upozaděn na úkor Penelope Cruz, tak to mohlo dopadnout daleko lépe.Nemůžu se zbavit dojmu, že je tento film tak nějak navíc. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ktorý aspoň trošku približoval život narkobaróna. Skvelé obsadenie hercov Javiera Bardema a Penélope Cruz. Film je dosť skratkovitý, ale aj tak dosť dobrý. 6/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Je skoro nemozne popsat cely Escobaruv profesni zivot v jednom filmu. Asi by se ve filmu naslo nekolik otazniku a nejasnosti, divak, ktery je hledat nebude si Escobara uzije. Minimalne za herecke vykony Bardema a Cruz. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Film Escobar jsem bral spíš nezaujatě, protože jinej film, seriál nebo dokument o Escobarovi jsem neviděl a to je možná výhoda, protože jsem neměl potřebu nic srovnávat.. pořád zastávam názor, že točit životopisný a filmy podle skutečný události je těžký, ale v případě Escobara mě to hned vtáhlo do dějě a rozhodně jsem se nenudil.. bavilo mě poslouchat a číst Escobarovo dialogy, protože něco takovýho prostě člověk jen tak neuslyší.. Javier Bardem to zahrál přímo ďábelsky.. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem filmu je to, že byl natočen ve stejném období jako seriál Narcos a divák se tedy neubrání srovnání. Je celkem pochopitelné, že snímek oproti delšímu formátu musí trpět určitou zkratkovitostí, což ale nemusí být vůbec na škodu. Podle mě se film povedl a rozhodně se nemá za co stydět. Pokud se člověk odpoutá od myšlenky, že ten příběh už jednou viděl, není důvod, aby nebyl spokojen. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S TIME TO KILL PEOPLE SO THEY LEARN TO RESPECT US! O kapku slabší než seriál Narcos, ale tak to je samozřejmé, když seriál měl dvě sezóny na vyprávění příběhu a film jen dvě hodiny. Herec Pabla je podobnější tomu skutečnému než ten seriálový a hodně mi připomínal Anthony Quinna, což mi ani trošičku nevadilo. Příběh Pabla Escobara je opravdu šílený a krutý, ale o to více zajímavý. Vypisování odměň za zastřelené policajty je opravdu maso. AND HOW DO WE KNOW THAT YOU'RE REALLY PABLO ESCOBAR GAVIRIA AND NOT SOMEONE PRETENDING TO BE HIM. IT IS EASY. I PROVE IT BY KILLING YOU AND YOUR FAMILY AND BLOWS THE RADIO STATION. WHAT DO YOU THINK? IS IT ENOUGH? ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro toho kdo má sjetý Narcos poměrně zbytečný film. Naopak kdo nemá čas, tomu Escobar předvede to nejdůležitější z mafiánského života. Penélope Cruz hraje výborně, ale Javier Bardem hereckého výkonu Wagnera Mouly nedosáhl. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Seriálem jsem nepolíbená, takže pro mě pecka a Bardem musí schrábnout zlatou sošku. Maskéři se fakt vyřádili. Ta doba musela být pro Kolumbii strašná, nikdo nebyl v bezpečí a když se náhodou chvíli nestřílelo a nevraždilo, tak se jeden divil. A kokain sněžil na USA za libých zvuků slavné vánoční písně. Scéna s letadlem na dálnici je stylová a člověka, až zamrazí z té moci a síly a faktu, že se s tím nedá nic moc dělat.. Naopak zase scéna se psem není nic pro slabé nátury a milovníky psů. Mukl ať chcípne, ale proč jako nástroj pes? A to je asi jen zlomek toho co se tam muselo dít za psychárny. Cruz byla též úžasná a pěkně si vydláždila cestu do pekel. Stojí ty love za ty nervy, strach a hrůzu? Asi jo! Jinak to není možný. Jako bonus atmosféra, výborná hudební složka a výprava. Takže chci Pablita milujícího otce a lidumila vidět v proměněných nominacích. Aby se nedej bože na Oskarech nestřílelo!!! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Bohužel (bohudík) jsem viděl Narcos, takže tahle slátanina neměla sebemenší šanci mě zaujmout. Někdo by řekl, že Narcos je lepší hlavně díky tomu, že zápletka je dokonale vyladěná a hlavně je zde prostor zápletku značně rozvinout. Avšak opak je pravdou - snímek Escobar prokázal, že scénář a řemeslné zpracování stojí za starou belu. Pokud se divák během filmu o podobné personě nudí, tak je to na pováženou. 32% ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Velepriemerná záležitosť, ktorá svojou skratkovitosťou podkopáva deju a téme tohto filmu nohy. Javier je skvelý, ale tam to asi končí. Pre mňa zbytočný film. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Eso, barman moci, rentiér. Eskamotér, kobra noci, kabaretiér. Majitel mastných sak, z nichž prosakuje, stranou altruistických kapes, kosa ostrá tak, až narazí na krvavý sak, nátlakový, natlakovaný atak. ()

Reklama

Reklama