Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Z tohto životopisného filmu mám zmiešané pocity. Bolo tam asi všetko čo malo byt, a Pablo mal určite zaujimavý život. Možno by som aj dal šancu seriálu narcos ale brzdí to jeden fajn serial od netflixu ktorý dostal prednosť. Za mňa lepší priemer. Ale mohol byť ešte lepšie spracovaní. Nahý útek Escobara ale pobavil. 3* ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímá příběh Pabla Escobara, je tohle fajn začátek. Pokud už jste ale viděli Narcos, nemá vůbec cenu si pouštět tuhle kratičkou exkurzi do světa drog - není ani tak dobře zahraná, ani tak dobře napsaná a ani tak dobře natočená. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti som zásadne proti stavaniu akýchkoľvek pomníkov (vrátane filmových) zločincom všetkého druhu, ktorí majú na svedomí ľudské životy. Tento Pablo už má takýchto pomníkov dosť a toto je ďalším z nich. Dokonca je tu za milujúceho otca, ktorý by sa pre rodinu aj rozkrájal. Témou teda za odpad, ale filmovo za priemer, a prispela k tomu prekrásna Penélope. –––– Miluju Pabla, nenávidím Escobara. Chtěl, abych jeho příběh vyprávěla, ale neřekl mi, komu. ()

filokk 

všechny recenze uživatele

Narcos seriál je pecka Tohle je kino movie a kupodivu taky pecka good job! A i ti co viděli Narcos valte do kina ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Se seriálem se to nedá rovnat, jenže taky seriál měl více prostoru na obsáhnutí vší té božské drzosti jednoho z nejchytřejších mužů z ulice. Proto nelze hodnocení tohoto snímku diskriminovat. Pablo opravdu zaslouží obdiv, všechna čest jeho rafinovanosti. Bardem byl šikovný, ač zase Wagner Moura byl lepší. Seriál se soustředil na detektivy, kteří se snažili Pabla pře*cat, film se zase více zaměřoval na Pablovu milenku. Penelopka je pořád dračice, miluju, když se ve filmech vzteká a mluví svým rodným jazykem - ten temperament je k nezaplacení a nelze si zároveň nevzpomenout na tisíckrát přehráváný Kokain. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení - Bardem byl dobrý Escobar a Penélope excelovala... Byť mi na filmu chyběla výraznější výprava (okázalost a navození atmosféry 80. let), našlo se zde několik velmi povedených momentů (přistání letadla na dálnici). Pochvalu si však zaslouží především zpracování příběhu a scénáře (samozřejmě ve spojení s ustřední hereckou dvojicí) - netřeba bylo akčních scén a přehnaného nasilí, zde to všechno „suplovaly" dialogy (část v niž Pablo „daruje" Virginii pistoli či Pablovi dialogy obecně)... Pocity jsou všeljaké, převažují však spíše ty kladné... Na plné hodnocení to však zdaleka není, něco mi tam chybělo. 70% ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Bardem hraje, co může, a Cruz je taky perfektně otravná (nejspíš) vypočítavá mrcha. Ale střídavé tempo filmu mi prostě úplně nesedlo ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý zpracování jednoho z nejbrutálnějších příběhů... Tentokrát všecko o jednom člověku - Bardemovi, kterej absolutně kraluje celýmu filmu. Týpek musel nabrat mraky kil, aby měl takovejhle pupek, což není asi vůbec jednoduchý a ještě těžší musí bejt ty kila zase schodit zpět :o). Za mě škoda, že se film nevěnoval celýmu příběhu od začátku, vlastně sme měli možnost vidět jen pár let Escobary a né jeho vzestup (Narozdíl od parádního seriálu Narcos). Teď sem se dozvěděl, že Penelope je jeho real manželka, takže proto jim ty hádky ve filmu tak šly :o). JInak pěkná podívaná a jednom z nějprachatějších banditů a padouchů co kdy žili. Naštěstí támhle kdesy v perdeli :o) ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Po seriálu Narcos naprosto zbytečný film... Někdo si asi myslel, že když výše zmíněný seriál oživil zájem o lidového kolumbijského hrdinu, tak si hned přihřeje polívčičku a zkásne pár dolarů navíc. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento životopisný snímek bych přirovnal k japonskému šinkanzenu. Do dvou hodin zde toho tvůrci narvali tolik a v takovém tempu, že sice na jednu stranu jsem tu byl obeznámen snad prakticky se všemi nejzásadnějšími událostmi z Escobarova života, na tu druhou jsem si ale na něj nedokázal kvůli tomu udělat nějaký ucelenější obrázek, krom toho, že to byl tedy pěkně nekompromisní gauner, a to se ví stejně všeobecně už dávno. Tvůrci zde zkrátka naťukli spousty témat, ale v rámci celkové obsáhlosti téměř ničemu nevěnovali výraznější a podrobnější pozornost, takže opakuji, můj výsledný dojem z této podívané je, že nyní vím o Escobarovi všechno a zároveň nic. Co se týče ale samotné filmařiny, jde o podívanou poměrně záživnou, pořád se něco děje a zároveň musím ocenit i vypravěčskou přehlednost a poutavost, která není u těchto typů filmů zas až tak běžná. Bardem v ústřední roli pak očekávaně exceluje a Penélope to očekávaně sekne, vytknout ovšem musí naprostou absenci emocí a nějakých opravdu výraznějších scén, které by celý film oživili. Zkrátka, celkově na mě tento životopisný snímek o Pablu Escobarovi zapůsobil prostě průměrně, sice rozhodně ne nudně, zároveň ale ani nějakým strhujícím způsobem, takže sice škoda, ale za vidění stojí. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodit do placu tenhle film po naprosto dokonalým seriálu Narcos chce fakt odvahu. Už jenom ten rozdíl ve stopáži dává najevo, že tady to všechno bude muset být hrozně okleštěný a zkrácený, což se ve výsledku ukazuje jako pravda. A pro člověka, kterej o tom nic moc neví nebo nemá nějaký ponětí o celé jeho "kariéře", to musí být trochu zmatečný. Jinak jak tady všichni píšou (a je to pravda), J. Bardem je hlavním esem celýho filmu, nebýt jeho, klidně bych šel s hodnocením ještě níž. P. Cruz naopak role totální naivky a blbky sedí, popravdě jestli se takhle opravdu ta novinářka chovala, může být možná ráda, že je ještě naživu. Aneb jak je řečeno přímo ve filmu: "Kdybych byl chudej, vůbec by sis mě nevšimla... auta, letadla, nákupy v New Yorku, tohle se ti na mně líbilo!" A měl pravdu, protože ona je evidentně zlatokopka, nic víc. A profituje na něm i po jeho smrti - to je fakt vtipný. Takže film beru jako průměr, jelikož Narcos už asi jen tak něco nepřekoná. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Penélope ako vždy krásne šťavnatá, Javier tradične dokonalý v každej úlohe a toto mu znovu parádne sadlo, resp. úloha zločinca, ktorému vlastne aj fandíme. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Já měla strach, že to bude po několika přečtených recenzích neskutečná nuda a ono naopak. Film ubíhá pěkně svižně, má v sobě všechno, co mě vyhovuje. Zbytečně se ve všem nebabrá,ale zároveň vykresluje různé polohy Escobara příjemným srozumitelným způsobem, kdy nejde až do extrému, jak je dnes všude do přesytosti.( tím myslím, zbytečné masakrální scény, sex co druhá minuta) Jde to i s pouhým nádechem toho všeho a přesto to na syrovosti neztrácí. Bardema mám hodně ráda a po dlouhé době ho vidím v roli, která mu perfektně sedí, jeho mimika, změny v tváři - nádhera. Ale zároveň i Penélope je tady božská. A některé jejich společné scény byly hodně povedené. ( a také nechápu co tam komu chybělo, příběh je vyprávěn Virginii Vallejo a tím co s tímto mužem prožila, nemůže tam být vše) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na ručník- prvních pár promluv Virginie Vallejo v podání Penelope Cruz mě opravdu zatahalo za uši. Pak jsem si na to buď zvyknul, nebo se to muselo zlepšit- a já si myslím, že B/ je správně, a že to nakonec bylo koukatelný. Jenom si neumím představit, jak bych tomu rozuměl, pokud bych neměl nakoukanej seroš. Byly to takový fragmenty z něj a mám pocit, že jsem si je pospojoval díky němu. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Divák namlsaný televíznym seriálom nemôže úplne doceniť tento film. Má dobrých hercov, slušný scenár, ale keď si uvedomíte skratkovitosť a vynechanie dôležitých scén na úkor toho, aby aj Penelope mala čo hrať, proste to zamrzí. Bardem je skoro taký dobrý Pablo ako ako Wagner Moura, len tá jeho ohyzdná maska často odpútava pozornosť od toho, že tu je Escobar oveľa väčší hajzel, než jeho seriálová verzia. ()

Reklama

Reklama