Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

Wally 

všechny recenze uživatele

J. Bardem byl boží a po první hodince jsem byl přesvědčen, že dám 4*...pak najednou však filmu došel dech a druhá půlka mne už moc nebavila (snad kromě toho soukromého vězení...to nemělo chybu!) Bylo to až příliš rychlé na to, co se všechno kolem Pabla Escobara ve skutečnosti dělo a to mi asi vadilo... Vyloženě mi tu navíc nesedla role P. Cruz, která mi kazila plynulost příběhu... ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Escobar ocení ti, kteří nemají čas na televizní seriálový Narcos, který má ovšem lepší formální stránku i propracovanější scénář. Tady chybí ty momenty překvapení. Dvouhodinová stopáž pojímající celou etapu Pabla Escobara, je málo, avšak Fernando León de Aranoa je slušný režisér a Javier Bardem je z mého pohledu lepší herec než Wagner Moura v Narcos, i když je to těžké srovnání. Mě film bavil, především díky prostředí, a určitě ční nad různými nynějšími teenagerskými nálevy v kinech, v kontextu s výše popsaným a neoriginálním námětem hodnocení snížit však musím. 65 % ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Výbornej Javier Bardem fakt, že jo. Seriál Narcos jsem neviděl, takže nemůžu srovnat ale bavilo mě to. Narcos asi taky rozjedu ale tohle je povedený film podle knížky Virginie Vallejo, kterou ve filmu ztvárnila Penélope Cruz. Některý scény s násilím byli dost vostrý. 75% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Narcos v kostce. Bardem skvělý, ale na Mouru nemá, celkově to i přes název Loving Pablo je až moc o Escobarovi a ne o tom vztahu..vlastně zbytečný film. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny na tenhle příběh je straně málo, ale stojí to za to. Celý film je z pohledu novinářky Virginii Vallejové, což jsem si ze začátku říkal, že to je špatná volba, ale později to naštěstí dávalo smysl (jako jasně ještě aby ne, je to novinářka, ale tak chápete). Ze začátku to má docela pomalé tempo. Rozjede se to až tak po třiceti minutách. Hned po scéně s letadlem, to bylo docela luxusní. Je v tom hodně dobrých okamžiků. Docela často jsem se i zasmál, z té lepší stránky. Nejvíc si asi budu pamatovat psa na zádech, to bylo parádně zpracované (i když to je jenom chuťovka). Má to i parádní hudbu, to taky hodně zachraňovalo. Bohužel toho i dost chybí. Ostatní postavy a gangy (u nich mě to obzvlášť mrzelo) nemají ve snímku téměř žádný prostor. Celé se to motá hlavně kolem Pabla a Virginii. Určitě si všichni řeknou, že angličtina k tomuhle filmu nesedí, ale to mi osobně vůbec nevadilo. Naopak díky hereckým výkonům a přízvukem to naštěstí neposrali. Trochu mě ještě štvalo, že v půlce filmu se najednou čas asi tak desetkrát víc zrychlil. Snad každých deset nebo patnáct minut se objevovalo nové datum. Jak už jsem řekl, dvě hodiny je na Escobara prostě kurevsky málo. Poslední věc, co řeknu, chyběla mi hrozně Pablova nejznámější hláška „plata o plomo“. Proč tady sakra není?!! To je asi tak všechno, co k tomuhle můžu říct. Snažil jsem se na film dívat tak, jako by Narcos neexistovalo, no ale samozřejmě to nešlo. Tak jsem to aspoň zkusil tak ohodnotit. Není to moc fér, že snímek dostává špatnou kritiku kvůli seriálu. Jasný, každičkou blbou sekundu jsem myslel jenom na Narcos, ale na druhou stranu je tohle další výborný film z Medellínského prostředí. Co si budeme povídat, kdyby nebylo Narcos, mělo by to mnohem větší hodnocení. Ovšem kdo neviděl seriál, zapomeňte na tenhle film i na tenhle komentář. Akorát byste si ošklivě zkazili dvacet hodin neuvěřitelného zážitku. „Miluji Pabla, nenávidím Escobara“ ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Bardem ucházející. Natočeno taky slušně, jen zbytečně zdlouhavé. Scéna se psem docela drsná a nepříjemná. Vzhledem k tomu, že tu máme Narcos, které vypráví stejný příběh a podstatně lépe, mi přijde film docela zbytečný. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Toto snáď natočil Scorsese, absolútna špička a ďalšia životopisná epopej, ktorá sa dostatočne venuje súkromným pletkám, drogovým exportom aj naturalistky uchopeným čistkám. Kamera, hudba, herci, všetko dokonalosť, teda jedno prehrávanie tam bolo, ale inak bez námietok. Po dramatickej aj rozprávačskej stránke je film neskutočne silný a po technickej maximálne presvedčivý, TOP scéna pád helikoptéry, kedy som cítil prach až z plátna, ale zapamätania hodných scén je tu na kilá a vo finále nechýba kusisko napätia. Takto nejako som si predstavoval sfilmovaného Che Guevaru. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdu dávám za Bardema, ten je lepší Escobar než Escobar sám 😂 o El Patronovi jsem četl a viděl snad všechno. Tenhle film sice zanechá hluboký dojem, ale je uspěchaný a nedotažený. Absence přepadení budovi soudu, výbuch letadla Avianca jen zmíněný, ale proč to udělal? Jako točit film o Al Caponovi a vynechat masakr na sv. Valentýna. Že se agent Murphy jmenoval Shephard mi nevadí, ale úplná absence Javiera Peňy , nebo Pablovi matky, která na něj dle všeho měla velký vliv? Kdo neví více, ale chtěl by se dozvědět, doporučuji dokument, Pablo Escobar, kokainový král! ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nebyl z filmu takhle zmatenej. Přízvuk Javiera Bardema byl ještě jakš-takš zajímavý, ale co z pusy vypouštěla Penelope Cruz, bylo jako kdybych koukal na telenovelu z odpadu, cringe a absolutně nepřirozený. Každý srovnává s Narcos, což se dá čekat, ale já nebudu srovnávat dvou hodinový film se seriálem, který má 3 série. Loving Pablo rozhodně není natočený špatně, některé scény jsou víc než dobré, ale pro mě postrádal nějaký drive, dvě hodiny sledování mi přišly jako 10. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Zde to bylo spíše takové stručné shrnuti jak Escobar žil a podnikal jinak je více lepších filmů, nebo seriálů které se tomuto tématu věnují podrobněji ,ovšem herecké obsazení bylo bezva a pokud byl záměr , diváka jen stručně obeznámit s tímto tématem tak se povedlo. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který jen popisuje jednotlivé události v Escobarově životě z pohledu jeho milenky Virginie Vallejo... Není to úplně špatné, ale stejně se toho dovíme na wikipedii...50% ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Ak ste predtým videli seriál Narcos, tak nemá žiaden zmysel dívať sa na Loving Pablo - seriál rieši každú jednú vec z filmu, a to omnoho lepšie. Film je v podstate nemastný, neslaný sumár toho, čo sa dialo vtedy v Kolombii.. to isté máte, keď si o tom prečítate článok na Wikipedii. Bardem a Penélope ma teda moc nepresvedčili, ale zasa keď sa tu zrazu objavil na chvíľu Navegante, tak som sa celkom zachechtal. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem se role Pabla ujal dokonale :-) Se seriálem Narcos jsem ho nechtěla srovnávat, protože každý má to své. Ale ta poslední půl hodina byla taková nějaká najednou hrozně uspěchaná. A s několika sériovým seriálem se film nedá asi fakt srovnávat. A nevím proč, ale šíleně mi zde byla protivná Penélope Cruz, i když jí mám jinak jako herečku ráda. Nějak mi do té role nesedla. Jinak se mi líbilo to jeho luxusně zařízené vězení :-D Tam bych si dala klidně doživotí. Proto také patří toto vězení mezi 5 nejluxusnějších na světě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Životní story Escobara z rychlíku a to si to tvůrci usnadnili tím, že místo, aby o klíčových událostech něco natočili, tak to odvyprávěla Penelope voiceoverem, takže sice pár poutavých záběrů zbylo, ale jinak se jedná spíš o komorní film plný dialogů mezi dvěma skvělými herci. Samozřejmě jsem věděl, že se to Narcosu nepříblíží ani omylem, ale přesto je tento film pro mne mírným zklamáním a to nemluvím o tom, že to je točené z pohledu paní Virginie, která se po těch letech dělá víc nevinnou obětí než by si objektivita zasloužila, i v tomto je seriál od Netflixu dokonalejší. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Velkym průserem tohohle filmu je snaha bejt hodně moc Hollywood-friendly. Takže se tam mluví anglicky se směšnym jako že španělskym přízvukem. Je to vůči divákovi skoro až urážlivý. Byl jsem rád, že Eva Holubová dostala roli ve světovym filmu, jenže ona se z ní nakonec vyklubala Penelopa, chjo. Na pozadí snímku mě bavila soutěž „Vygůgli si podle registrace, zda to letadlo existovalo“, nicméně hlavním přínosem filmu pro mne je, že mě dokopal pustit si konečně seriál Narcos od Netflixu. ()

gurmanik odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál Narcos mě zaujal natolik, že jsem si o Escobarovi přečetl několik knížek, o tu dobu se víc zajímal, viděl mnohé reportáže a rozhovory. No a potom jsem si pustil tenhle brak, kde všechno bylo překrouceno, upraveno a zmatláno do chaotické slátaniny, aniž by byť jedna postava měla nějaké charisma. Nedokoukal jsem to... ()

Garch 

všechny recenze uživatele

To musela být hrozná doba pro Kolumbii, bojovat s někým, kdo nemá žádné zábrany a disponuje obrovskými prostředky. (to my u nás neznáme) Escobar si navíc chtěl koupit i úctu a uznání (koho mi to připomíná?). Jako vždy výborný Javier Barden. Naštěstí je úhel vyprávění posunut, takže, fajn doplněk Escobarovy ságy. Jen ta Penélope Cruz, té ve filmu nevěřím z herectví nic. ..A pak, viděli jsme geniální seriál Narcos... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Možná i kvůli pocitu z tohoto filmu je lepší, že jsem Narcos ještě neviděl. To samozřejmě brzy napravím, ale teď "nezaujatě" k tomuto provedení příběhu Escobara. V první polovině se o nějakém "jednoduchém" vyprávění příběhu nedá mluvit, je vidět, že je toho prostě moc a tak sledujeme spíše jakési reportážní provedení, k tomu s častým komentářem vypravěče (reportérky). Pro plynulost děje to špatné není, jen je to prostě hodně rychlé, tak se těžko hledá cesta k postavám, vůbec k jednotlivým scénám. Druhá polovina v tomto trendu pokračuje, ale přeci jen už filmověji, jednotlivé scény jsou delší, je prostor pro nějaké to (nejen) rodinné drama a tím i zajímavější vyprávění. Překvapivě, právě ty "rodinné scény" a Escobarův pád, mi přijdou nejzajímavější, třeba takové vězení, král v něm a jeho cesta na zmrzlinu s dcerou. Ale celý film je vlastně originálně pojatý, má slušnou krátkou akci a velmi silný závěr... výborná scéna. K tomu opravdu dokonalý zvuk a samozřejmě i použitou hudbu. Překvapivě se to celé obešlo bez většího násilí. Vím, vlčák, ale to je asi tak všechno, dál jsou spíš náznaky, nebo cosi mimo kameru. Pro autentičnost příběhu je to možná trochu škoda, ale je fakt, že i tohle vyvažují herci... dokonale autentický Javier Bardem a Penélope Cruz, po dlouhé době ve velmi zajímavé roli. 75% ()

Reklama

Reklama