Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (363)

squawk 

všechny recenze uživatele

Pokud divák chce, tak to jeho pozornost udrží. Jinak je to nemastný neslaný filmeček, jakých jsou stovky, jen se liší umístěním a postavami. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nespojujme si s Narcos, ani neporovnávejme, ale i přesto, podivná změť a chaotický děj, toto je špatné filmové podchycení. či alespoň nepovedené. ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Vsetci sme uz videli Narcos, nejde neporovnavat. Film je tak slabucky, ze kvalitou sa obcas pripomina hlupucke latinske telenovely. Javier bol fajn, ale ten kto vybral Penelope, sliapol uplne vedla. Tato rola mala patrit 20 rocnej sviezej latino kraske a nie obstaroznej herecke, ktora uz je uz davno za zenitom (prepac Penelope). Rola by jej sedela tak pred 25 rokmi, nie teraz. Este aj scenar nam dokonca musel neustale pripominat, ze ma byt krasna, snad aby divak vedel. Ak sa vam pacil Narcos, nestracajte tymto cas. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

No tak samozřejmě zásadní roli v mém hodnocení hrál fakt, že jsem viděla seriál Narcos, a to i přesto, že jsem se od tohoto faktu snažila různými způsoby oprostit. Jenže to prostě nejde a chtě nechtě se mnohokrát přistihnete, že srovnáváte. No a to je pro tento film průser, že. V první řadě pořád nemůžu pochopit, že si Aranoa byť jen na chvilku pomyslel, že zvládne celou Escobarovu éru narvat do dvou hodin. Sice se poctivě snažil vecpat do filmu co nejvíc událostí spojených s Escobarem, ale výsledek je dle očekávání bídný - každá událost měla jen tak trochu času na to, aby se stručně uvedla, a šup, už se šlo zase na další. Spousta postav se tam sice vyskytla, ale ani se nenamáhali je představit, takže některé scény pozbývaly smyslu. Nelíbilo se mi ani vykreslení Escobarovy manželky - podle mě byl v Narcos mnohem lépe zobrazen takový ten skrytý matriarchát, kdy ho manželka v něčem až bezmezně podporovala a obdivovala, ale zároveň měla svou hrdost a skrytě ho ovlivňovala ve věcech, které pro ni byly důležité. Penelope podle mě dělala, co mohla, ale moc se mi nelíbilo, jak je její postava napsaná. Javier se mi v roli celkem líbil a občas i utrousil něco vtipného, ale celkově to mělo trochu mdlou atmosféru. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Né, že by to byl špatný film, ale bohužel přišel až po seriálu. A pro toho, kdo naturalistický a nekompromisní Narcos viděl, nebude určitě těžké dát mi za pravdu, že v porovnání s ním je to nebe a dudy. Jistě, ve 2 hodinách nejde vylíčit vše, co v dlouhém seroši, ale o to vůbec nejde. Myslím, že problém snímku je především v tom, že postrádá vlastní invenci, jakýkoliv pokus o způsob vyprávět či nasnímat příběh z trochu jiného pohledu, který by jen nekopíroval zmíněný seriál (a to ještě poměrně blockbusterovo "čajíčkově")... Javier Bardem se jakožto producent prosadil do hlavní role asi celkem poprávu, Pablo mu sedí, jenže nic na plat, filmový Escobar prostě navěky zůstane jenom jeden: Wagner Moura z Narcos! ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálnom seriály Narcos je toto len " trailer made in china " preháňa sa tu latexový Bardem ktorý len niečo žuje..pľuje a nemá matku ani brata...doprehadzované...zmätené...povrchné a lacné...škoda času. ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

O Escobarovi sa toho popísalo, natočilo naozaj veľa. Réžia s tým tak trochu počíta, resp. dúfa, že divák príde aspoň s malinkým povedomím k sledovaniu. V nahustenej 2hodinovej etape nám v Chipmunk zrýchlenej podobe rekapituluje začiatok, priebeh a koniec Medellinského "Robina Hooda". Skutočne pomôže Narcos, kde omnoho násobnejšia minutáž vzdelá. Po filmárskej stránke nám podáva hodnoverný, nechaotický dej. Všetko sa to fokusuje na dve hlavné postavy (Javier - perfektne autenticky zahrané a Penelope - stále krásna a šikovná). Chémia medzi nimi fachá jak na plátne tak asi aj v súkromnom živote. Hereckými výkonmi zaberajú tak 90% snímku. Aj dosť brutálne scény sú pre mňa točené s humornou formou čiernoty, kde som sa bavil. Angličtina, ktorá nás sprevádza takmer celú dobu ma trápi a určite by španielčina pasovala lepšie. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

V dnešních časech využitelný film v případě, že jste neviděli Narcos a potřebujete se rychle něco dozvědět o Escobarovi. V podstatě se jedná o transformaci dvou sérií výše uvedeného seriálu do dvou hodin celovečerního filmu. Kromě tohoto spojení se nabízí i srovnání mezi Mourou a Bardemem. Oba ztvárnili Escobara osobitým způsobem, nicméně je zřejmé, že Javier vítězí v podobnosti se skutečným Pablem. V tomto případě velice oceňuji volbu herce. Co dále říci o filmu? Ano, je docela brutální a v některých případech až nechutně ironický. Asi tak, jak známe z Narcosu. Anglický název filmu může napovídat, že se bude snažit o ospravedlnění některých Escobarových činů, ale k tomu zde nedochází. Spíše je zde patrný důraz na psychologii postav a hledání důvodů, proč se tak chovaly. Ke kladům filmu rovněž patří výborná kamera, zvolená prostředí a v neposlední řadě i Penélope Cruz. Snímku tedy nakonec uděluji regulérní 4 hvězdičky. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Jako gangsterka dobrý, jako film o Pablu Escobarovi průměr. Aby to fungovalo jako film o největším obchodníkovi s kokainem všech dob, musel by to být tříhodinový film od Scorseseho, protože dvě hodiny na všechno co prožil prostě nestačí. Ale řemeslně dobrý, včetně castingu a několika výborných scén. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto počinu mě napadla taková metafora: Seriál Narcos je jako učebnice. Tento film jsou výpisky z té učebnice. Máte takové záchytné body, podle toho vyprávíte, ale když moc spěcháte, tak samy o sobě nedávají moc smysl a jak dopíšete test, nic si z nich nepamatujete. Bardema jako herce opravdu nemusím ... Umí španělsky, panděro měl nechutný, originálu byl docela podobný, ... ale podle mě fakt ten herec nemá charisma, aby takovou roli utáhl ... Penélope je pohledná ženská a má ve svym věku pořád co nabídnout, ale problém s ní jsem měl stejný ... nebyla vůbec zajímavá ani rafinovaná ... prostě celé to bylo nemastné neslané ... takové odfláklé ... a to téma přitom nabízí nic než nervy nadranc ... ty jsem měl při sledování seriálu ... ()

HH 

všechny recenze uživatele

Skvělý Javier Bardem a překvapivě dobrá Penélope Cruz. A byť je film přes dvě hodiny dlouhý, nenudí, ani není životopisně popisný a sterilní. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Escobar je pro mě nad očekávání dobrým filmem. Perfektně zahraný Javierem Bardemem a perfektní byla i Penélope Cruz v roli Virginie Vallejo. 77% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ďalšie spracovanie života najznámejšieho narkobaróna všetkých čias. Teraz, čiastočne zameraný na jeho cestu do parlamentu, prevládnutie celého biznisu a samotný pád. Samotné filmové spracovanie príbehu nie je zlý, ale nie je to nadpriemer. Samotné náznaky brutality a nekompromisnosti Escobara tu síce sú, ale úrovne od Scorseseho alebo Tarantina to ešte nedosahujú. Môžeme len hádať, že čo by sa stalo, keby si réžiu zobral napríklad M. Scorsese. Presvedčivý J. Bardem a stále očarujúca P. Cruz. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Reklama

Reklama