Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Javier Bardem exceluje jako drogový král Pablo Escobar ve svižném a zábavném životopisu. Jeho jediným a dost zásadním problémem je, že vypráví stejný příběh jako seriál Narcos, jen se ho pokouší místo dvou sezón nacpat do dvou hodin. Kdo Narcos zná, najde tu jen nadprůměrné řemeslo a skvělé herce. Kdo ne, ten i strhující příběh jednoho magora, který díky koksu dokázal přepsat dějiny. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod se sluší říct, že seriálový Narcos od Netflixu porážejí tento celovečerní film na plné čáře. Escobar má hned několik problémů.Snaží se odvyprávět celý příběh Pabla Escobara na ploše dvou hodin což úplně nejde a Narcos na to měli několik sérií. Příběh je zároveň z velké části vyprávěn z pohledu novinářky, která byla v úzkém kontaktu. Ano postava je to celkem zajímavá, ženské hrdinky teď hodně frčí, ale prostě to není tak úderné a zajímavé. To důležité vypráví vedlejší postava. Bardem je vynikající a nebýt toho, že je tolik upozaděn na úkor Penelope Cruz, tak to mohlo dopadnout daleko lépe.Nemůžu se zbavit dojmu, že je tento film tak nějak navíc. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak se obávané vepřové hlavě podařilo na jedno šňupnutí odpanit příčetné smýšlení krásné novinářky. A pak by následovalo fetování trenek, až dokud by byl kokain kokainem, kdyby ovšem tuhle radost neukončil předčasný Pablův skon. Zůstalo by to přece v manželství, vždyť Penélope Cruz a Javier Bardem sdílejí v civilním životě společné lože. První, co mě na filmu ne úplně mile překvapilo, bylo, že zde ti dva nemají moc společných scén a žhavých souloží. Vlastně se většinu filmu jejich postavy míjejí. Novinářka Virginia Vallejo je vypravěčkou příběhu, ne u všech popisovaných scén byla a ani přítomna být nemohla, ale nevyvstal s tím problém. Horší to bylo s intenzitou příběhu, která prostě filmu schází. Režie není nijak mimořádně vypravěčsky vystavěna, najdou se dobré, ale i celkem nevýrazné úseky, kterým chybí oživení v podobě brutality, se kterou narkobaron Pablo Escobar jistě dobře zacházel. Druhým nemilým překvapením je tedy nižší výskyt brutality, dohromady je v tomhle ohledu toho ve filmu poskrovnu. Nejsilnějším článkem je obsazení dvou hlavních aktérů. Herectví Javiera Bardema mám raději v méně komerčně orientovaných projektech, jakým je tento, a Penélope Cruz je naprosto okouzlující. S oběma navíc prožijeme několik filmových let, začneme počátkem osmdesátých let a exkurzi do zločinu zakončíme v roce 1993. A co je nečekané plus filmu, je jeho občasná snaha o nadsázku. Uznávaný režisér Fernando Léon de Aranoa určitě nepřišel se závratně kreativní biografií zločince, leccos svému projektu zůstal dlužen (viz výše) a jen málokdy se kariérně překonal, mám-li si však vybrat mezi obdobně laděným Barry Sealem s Tomem Cruisem, volím raději věcný přístup tohoto díla. 7/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Byl nechutná zrůda, která si zaslouží shnít v pekle. Film o něm je však jakoby bez emocí. Možná, protože není rozhodnuto, jestli se má soustředit na osobní nebo na „pracovní“ linku. Ani v jedné do toho tvůrci nejdou naplno. Osobní život je pár scén s milovanou dcerkou, podváděnou manželkou a milenkou – trofejí, kde však nečekejte nějakou spalující vášeň. Ti dva se prostě sešli a byli spolu, protože jim to vyhovovalo – ona měla pracháče (jejích pár slov o tom, jak si vážila, co dělá pro chudé je leda k smíchu, protože už se k tomu nikdy nevrátila a ani není vidět, že by to pro ni bylo jakkoliv důležité) – a on televizní hvězdičku, kterou se mohl chlubit, což však nezabraňovalo mít početný harém dalších, třeba i děvčátek ze slumu. ____  Pracovní linka je chaotická, předpokládá, že divák vše zná a film mu jen připomene pár zásadních momentů, takže jsem se nedozvěděla spoustu věcí, které byly jen nakousnuté, či předvedené jakoby flashbackem. Jo, a je tu pár scén hrůzyplného násilí, i na zvířatech. SHRNUTÍ: Zbytečná připomínka grázla. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o druhý snímek, kde si herec Juan Sebastián Calero zahraje po boku Pabla Escobara. Poprvé to bylo v seriálu Narcos (od r. 2015), kde ztvárnil sicaria Naveganteho. (Punisher)
  • Ponuku zahrať si Pabla Escobara nedostal v tomto prípade Javier Bardem prvýkrát. Po prečítaní scenárov ponuky vždy odmietol, lebo chcel Escobara stvárniť nie iba ako ikonu a zločinca, ale ako skutočného človeka. To mu vraj ponúkol až tento film. (leila22)

Reklama

Reklama