Reklama

Reklama

Mezi kapkami deště

(seriál)
  • Jižní Korea Bab jal sajuneun yeppeun nuna (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladší bratr její nejlepší kamarádky se právě vrátil ze zahraniční stáže a tahle kariéristka, která nedávno dostala kopačky, ho uvidí ve zcela novém světle. (Netflix)

Recenze (20)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je prostě typická korejská romantika. Je to vyloženě vztahová záležitost, takže žádnou akci v tom nenajdete. Mého přítele to proto omrzelo v půlce prvního dílu, za to já vydržela až do konce. Líbí se mi, jak krásně jsou ty postavy napsané (a zahrané). Tím, že těm postavám je kolem třiceti, rozumím jim mnohem víc, než americkejm teenage drama. Je tam i krásně vidět, že oba mají ve vztahu problém s komunikací - on protože nemá rodiče, a ona naopak protože její rodiče jsou taky špatná předloha. Paráda, snad si na to jednou najdu znova tolik volných večerů a zkouknu to znova. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc hezké, vážně neskutečně milá a zábavná romance. O kvalitách „Božské“ Son Ye-jin se moc rozepisovat nebudu, ale i pro mne dosud neznámý Jeon Hae-in si zaslouží velký obdiv jak svou roli dokázal ztvárnit, jeden by jim ten vztah vážně věřil i v reálu, zkrátka jsou tak skvělá dvojka jako kdyby spolu randili už roky :-) Jeden z nejlepších, ne-li úplně nejlepší pár co jsem na obrazovce viděl, svým chováním i hereckými kvalitami mi dokázali téměř vždy vykouzlit blažený úsměv na tváři, ovšem to pochopitelně jen v těch odlehčenějších scénách. U těch vážných se naopak prokáže, jak velkou herečkou Son Ye-jin je, vážnější pasáže v jejím provedení jsou tak emotivní, že už ani nemůže být řeč o hraní, to je prožité se vším všudy. Vypíchnout musím i výborně zvolený hudební podklad (instrumentální i vokální), ten mnohým scénám dává opravdovou hloubku a působivosti napomáhají i často využívané zpomalené záběry, skvělá kamera. K chlapům v práci nemůžu dodat nic jiného, než že jsou čuňata, ovšem mnohé kolegyně se nezachovaly o mnoho lépe – holt takovej je život. Nicméně, ač je tento seriál v mnoha ohledech dokonalý, nesvědčí mu délka jednotlivých částí, ta je již často dost přetažená a plynou z toho jistá hluchá místa. To je ale víceméně jediný neduh co na tomhle díle nacházím. Závěr jsem si představoval malinko jinak, ale nijak si nestěžuji. Jsem si vědom toho, že mé finální hodnocení není úplně objektivní, ale když ona je tam Son Ye-jin... :-) ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera, civilní provedení, netradiční, ale nádherný soundtrack a chemie mezi Son Ye-jin a Jung Hae-inem, dělají z tohoto seriálu něco víc. Režisér Ahn dostál svojí pověsti a rozjel i kritiku sexuálního harašení na pracovišti. Charaktery obou hlavních hrdinů byly skvěle vykresleny a bylo zajímavé sledovat, jaký vliv na sebe mají a jak se v důsledku toho oba mění. Určitě není seriál pro lidi, kteří mají rádi akci. Ale ti, kteří rádi pozorují jemné náznaky, pohledy a vůbec dokonalé herectví a nechávají se unášet dějem, ti si přijdou na své. Já se nenudila ani jedinou minutu. Přeloženo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Seriál mě hned ze začátku chytl, protože konečně to vypadalo na skutečný pár, nic vybájeného a extravagantního. Konečně pár, který si užíval přítomnost toho druhého, aniž by bylo nutné chodit na pouť, kupovat oblečení do páru, … Jejich randění prostě bylo přirozené, dokonce i vývoj jejich vztahu. Byli spolu tak roztomilí, že jsem z nich měla dobrou náladu. Bohužel pak se to všechno hroutit a místo blahodárného deště přišlo ničivé slunce. Kolem desátého dílu mě to fakt přestalo bavit a najednou jsem si říkala, kam šlo to jejich racionální uvažování. Ke konci jsem to už nějak doklepala a nejsem zklamaná, v podstatě to je velmi poeticky natočený seriál, který je bohužel zasazen do standardního vypravěčského rámce. Líbí se mi, že to bylo dospělé – sexu se nevyhýbali, bavili se spolu (alespoň na začátku) o svých problémech, probírali spolu spoustu věcí, do toho se prolínal vliv z práce, skrze který bylo kritizováno současné nastavení korejské společnosti (sexuální obtěžování). Velmi dobře zahrané, skvělá hudba, zajímavé charaktery (ač mi některé byly otravné, chápala jsem, jak fungují a proč takoví jsou, dalo by se říct, že to byla taková výkladní skříň všech možných lidí, které lze v Korey potkat). Skvělý začátek, ale ke konci to drhlo. V podstatě končíme začátkem – v dešti. Slabší 4*. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala jestli dát plné hodnocení či nikoliv. Rozumově bych to viděla na 4 hvězdy, ale pocitově nejde jinak než dát plné hodnocení. V první řadě musím vyzdvihnout ústřední dvojici. Son Ye-jin je úžasná herečka a vlastně jen kvůli ní jsem na tenhle seriál začala koukat. Ač by to člověk zpočátku neřekl, tak s Jeong Hae-inem měla skvělou chemii a i on byl ve své roli prostě skvělý. I přes reálný šesti letý věkový rozdíl k sobě ti dva úžasně pasovali. Bylo úžasné sledovat počáteční fázi sbližování přes zamilovanost až po zjištění, že někdy prostě láska nestačí (a nebo ano?). Těm dvěma věříte každou sekundu. Seriál také otevírá hned několik v Koreji ošemetných témat. Ad1 věkový rozdíl, kdy je žena starší, Ad2 rodinné zázemí, Ad3 sexuální harašení na pracovišti. Tím tato na první pohled obyčejná romance dostává úplně jiný rozměr. Nejednou jsem přemýšlela nad tím, že v některých ohledech by se měla naše a korejská kultura sejít někde na půl cesty. My bychom se mohli učit té jejich uctivosti. Tady zase dnes už nikdo nekouká na to kolik tomu druhému je a z jaké pochází rodiny (pokud nebudeme zacházet do extrému). A v Americe i celkem obyčejné chování mezi mužem a ženou může být chápáno všelijak a chlap aby se bál ženskou pozvat na kafe. Rozhodně je jedině dobře, že tento seriál tato témata otevřel. Co musím také vyzdvihnout, tak naprostou reálnost celého počinu i co se týká vývoje vztahu ústřední dvojice pojatý tak mile a nenásilně, ale zároveň se nevyhnul ani intimitě. Soundtrack možná trochu netradiční, ale skvěle pomohl dokreslit atmosféru. Přiznám se ale, že občas mi trochu vadilo jak se to natahovalo. Kdyby každá epizoda měla tak o cca 20 min míň (možná i celý díl), určitě by to pomohlo. Ale to jsou prostě Korejci. ()

Galerie (514)

Zajímavosti (3)

  • Když se postava Ye-jin Son zdrží do pozdních hodin v práci, tak si na odreagování pustí píseň „I Am The Best“ od skupiny 2NE1. (kklepkaa)
  • Ve scéně, kdy je Jun Jin-ah opilá, byla Ye-jin Son skutečně opilá, aby dosáhla větší autentičnosti. (kklepkaa)

Reklama

Reklama