Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film "Odpadnutí od víry" nás zavede do tříčlenné jehovistické rodiny, kde má každý své tajemství. Anemická Alex jako dítě dostala transfuzi, tu ovšem její víra zakazuje. Starší sestra Luisa je nucena odejít z domova i z komunity poté, co otěhotněla s nevěřícím klukem. Máma Ivana se snaží rodinu udržet nejen pohromadě, ale i na "správné cestě". (hygienik)

(více)

Recenze (10)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Nudnejšie sa to už nedalo? Fakt ma to nebavilo, chýbalo tam dramatično, vystupňované emócie. Dcéra v jednom zábere odpadne (či by malo vyústiť v konečne nejaký dramatický akt) a v ďalšom zábere už je pohreb. Kde sa podnelo podnietenie emócií pre diváka? Koniec, ako sa snažila babička "zachrániť" svoju vnučku, to bolo vončo, za to dávam. 3* ()

solisoli odpad!

všechny recenze uživatele

Tento bezútešný TV príbeh nezaslúži žiadnu pozornosť. Absurdita až to mrazí kostiach. Lenže, tak nepravdepodobne a amatérsky podané, môže zmiasť aj normálneho človeka, kde vlastne nie každý pochopí o čo v tomto nepodarenom príbehu išlo. Turbulentná tuposť na kvadrát. Radšej sa tomuto vyhnúť, ako si po zhliadnutí pokaziť celý deň. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ako katolíkovi mi náboženské predstavy jehovistov prišli ujeté a zlé. Ale uvedomil som si, že taký sa môže javiť neveriacim trebárs aj katolicizmus, hoci ten je celospoločensky akceptovaný. Technicky ma Apostáza ani zďaleka nebavila natoľko, ako by mohla, keby to rýchlejšie odsýpalo a scenárista sa viac snažil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je fakt, že tvůrci nevyužili ten potenciál, který jehovisté nabízejí, takže někomu se to může zdát jako čajíček. Ale tady se jedná spíš o rodinné drama, ve kterém se matka potácí mezi věrností sboru a rodičovskými pudy a na téhle bázi to funguje výborně. Sedělo mi velmi komorní pojetí, pomalé tempo prosté vyloženě vypjatých scén a nakonec mi film seděl i herecky a Siobhan Finneran v roli Ivanny dokázala budit lítost i nenávist zároveň. Silná scéna nakonec byla třešničkou na dortu a chtě nechtě jsem si vzpomněl na všechny ty prodavačky jehovistických brožur, které denodenně potkávám. 80% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trochu rozporuplné pocity. Většinu času se bohužel tvůrci drží až moc při zemi a neodhalují tuto problematiku v celé své "kráse". Nezasvěceným jistě tato šílená pravidla a vše kolem může připadat dostatečně drsné, nicméně pro člověka, který si něco takového sám prožil, je to až moc soft. Teprve v závěru filmu tvůrci konečně naplno ukáží, jakým způsobem Svědkové Jehovovi nesmyslně ničí celé rodiny, přesto pro mě zůstávají stále jen na půli cesty. Navíc nevyužili šance, aby plně ukázali, jak tvrdý psychický dopad to má samotné "odpadlické" děti, které nikdy neměly na výběr a do víry byly nuceny, a když se rozhodnou odejít či jsou vyloučeny, navždy přijdou o rodiče. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama