Reklama

Reklama

Stvůra

  • Velká Británie Beast (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Moll je 27 let a stále žije doma u rodičů v malé ostrovní komunitě, která jí brání v rozletu. Své rodině je zavázána natolik, že se od ní nedokáže odtrhnout. Když potká svobodomyslného cizince Pascala, otevře se před ní úplně nový svět. Poprvé v životě se cítí skutečně naživu a bláznivě se do něj zamiluje. Konečně se odpoutá od své rodiny a nastěhuje se k Pascalovi, aby s ním začala nový život. Ten je však zatčen jako hlavní podezřelý v případu brutálních sériových vražd a Mole zůstane sama a vystrašená. Když se přímo před zrakem podezíravé komunity rozhodne postavit na jeho stranu, je nucena učinit rozhodnutí, která navždy ovlivní její život. (Cinemax)

(více)

Recenze (15)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím s tým, že príbehová stránka fungovala tak hodinu. Z možného thrilleru sa stáva mierná psycho dráma, ktorá v závere neupadne, naopak poskytne isté vyústenie a jeden z možných záverov. Film mohol skončiť aj o polhodiny skôr napríklad situáciou po pohrebe, každopádne tu máme vyrovnaný dej s miernou gradáciou od začiatku do konca. Len pozor! Všetci kompletne sú tam narušení. Od vraha, cez hlavnú predstaviteľku a jej matku až po všetkých obyvateľov dediny. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pnutí mezi ústřední dvojkou je skutečně velmi silné, matka je rozhodně na pěst, nádherné přírodní scenérie jsou dokonalou kulisou, ale už náběh do cílové rovinky značí, že samotný finiš to celé rozboří a potvrdí nezkušenost režiséra. Velká škoda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pane bože. To nemáš žádný pud sebezáchovy? A nebudu lhát, poznala jsem se v momentu, kdy vezme žluté šaty a pečlivě je schová do spodní zásuvky pod staré oblečení. Velmi zajímavá a rovněž velmi vyčerpávající jízda, ale pořád přemýšlím, jestli nesnížit na tři hvězdičky. Přece jenom mi tam z mého úhlu pohledu některé věci neseděly, ale to je právě to, mám totiž zároveň i pocit, že jsem se na to dívala že špatného úhlu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jessie Buckley si ukradla celý film pro sebe a tím, že prakticky neslezla ze záběru, to celé vytáhla nad průměr. A asi hodinu a čtvrt fungovala i stránka příběhová. Podivná romance mezi podezřelým z vražd s temnější minulostí a ne zrovna oblíbené holky ponižované upjatou matkou fungovala na jedničku. Jenže jakmile začala policie konat, šlo to všechno do kopru a konec Pearce vyloženě zvojtil. Počítal jsem s několika závěry, ale ten zvolený byl ze všech nejhorší. Nicméně i tak se jedná o relativně slušný celovečerní debut s poměrně těžkým tématem. Je jen škoda, že se ho režisér nechopil až po získání větších zkušeností. 60% ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Moll v detstve zaútočila na spolužiačku nožničkami a dodnes ju to prenasleduje. Žije v kruhu prísnej rodiny. Novú chuť do života nachádza s podivným Pascalom, ktorý je však podozrivý z vrážd niekoľkých mladých dievčat. Komorná dráma s nádychom thrilleru ponúka okrem osobitej atmosféry aj skvelú kameru, ktorá celému filmu dodáva trochu toho umeleckého šmrncu, ktorý je dnes taký populárny. Režisér nepochybil ani vo výbere hercov; Flynn a Buckley sú veľmi dobre typovo obsadení a nehrajú o nič horšie. Jasné, že tu mierim k nejakému ALE. To ale prišlo úplne na záver, čo je mi hrozne ľúto. Michael Pearce mal minimálne dve možnosti Beast ukončiť veľmi elegantne, tak, aby divákom ešte nejakú dobu vŕtal hlavou. Mne teda vŕta hlavou iba to, ako to mohol tak veľmi pokaziť. Príliš prekombinované, príliš doslovné. Príliš, aby som mohla dať tie 4 hviezdičky, ktorými som si bola skoro celý film istá. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dobrá dráma s nízkym rozpočtom a rovnako s nízkym hodnotením. Niekedy mám pocit, že 15-20% pri hodnotení robí herecké obsadenie a hodnotenie obľúbených hercov ako samotný film. Ak by tam hrali známi amíci z Hollywoodu, tak by to malo viac percent. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak buď som to nepochopil, alebo ten záver vymysleli 3 minúty pred natáčaním. Inak je to nudný blábol, ktorý koniec totálne potopí. 1 z 5 ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

skvele Drama napinave az do konca ale preco mam stale taky pocit ze tym seriovym vrahom bola ona Molly isto niesom sam co si to mysli skvely film ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Narušená Moll se zakouká navzdory své direktorské matce do milého hocha, kterého všichni podezřívají z vražd a teď s tím zkuste fungovat na malém britském ostrůvku jako Jersey. Psychologický film s prvky romantiky a thrilleru , který se ale táhne jak smrad a shlédnutí vyžaduje určitou trpělivost. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Molly je zvláštní. Není však divu, protože matka s ní jedná, jako by jí bylo pořád deset. Když se díky své nové lásce rozhodla konečně trochu rebelovat a začít žít, moje dušička zajásala. Potká totiž Pascala, divokého a větrem ošlehaného drsňáka a bláznivě se zamiluje. Co na tom, že se nad Pascalem vznáší obvinění ze sériových vražd, ani Mollyina minulost přece není bez malého tajemství.. Na živočišného Johnnyho Flynna se moc dobře koukalo a chemie mezi nimi krásně fungovala. Konec filmu mě překvapil. Neokoukaní herci a fajn drama, které mě udrželo po celou dobu v příjemném napětí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film P. Pearce dopadlo zaujímavo. Chce byť nezávislým a zároveň v určitých momentoch umeleckým. Prostredie „prírodné“, ale úspech filmu, vďaka zvolenej koncepcii, predovšetkým závisí „len“ na dvojici hlavných postáv. A práve obetavá hra J. Buckley to zachraňuje. Problém je však v tom, že v podstate žiadna vedľajšia postava (v tomto prípade ani J. Flynn, paradoxne, ani Mollin matka, ktorá k tomu bola blízko) nedokázala dominantnejšie podporiť jej výkon a tak rozvinúť celý príbeh a hranice snímku. Záver, respektíve rozhodnutie o spôsobe a forme ukončenia príbehu, ma trošku „šokoval“. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

raru 

všechny recenze uživatele

Nebyť to neznámy,nízko rozpočtový počin,šiel by som v hodnotení nižšie o jednu hviezdu,ale takto palec hore. ()

Marla_Lev 

všechny recenze uživatele

Narušená Jessie je tak moc uhrančivá, jak moc je na pěst její narušená, maloměšťácká, vyčůraná rodinka. To i takovej sériovej vrah se potom jeví jako pohádkovej princ (hlavně princezně Divošce voní). Vypadá to dobře, zní to dobře, funguje to dobře. A kdyby to všechno skončilo v 1:18:49, bylo by to dokonce skvělý! Vystavěnej závěr je 'žel' velkým zklamáním. Ale jelikož to byl Pearcův první celovečerák, budiž odpuštěno. Jistě si to vezme k srdci a příště už to bude na dřeň spíš implicitně. Budu čekat. ()

Reklama

Reklama