Reklama

Reklama

Suburra: Krvavé předměstí - Série 1

(série)
Itálie, 2017, 8 h 26 min (Minutáž: 43–63 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V roce 2008 se spor o pozemky v přímořském městečku nedaleko Říma proměnil na smrtící bitvu mezi organizovaným zločinem, zkorumpovanými politiky a Vatikánem. (Netflix)

Recenze (9)

Soweek 

všechny recenze uživatele

3,5*. Jsem trochu v rozpacích. Seriál to odpálí thrillevou peckou, v prostřední části naprosto poleví a z politicko gangsterského thrilleru přejde skoro až k telenovele a ke konci se zase vrátí a všem co pochybovali vrazí kudlu do zad. Kvalita druhé série tak může vypadat jakkoliv a sám si nejsem jist, jestli se do toho pustím. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Film mě moc neoslovil což se o seriálu nedá říct...Je to prostě pecka...Mám za sebou Neapol, ale Roma je Roma...Lokace jsou prostě ...No, vidět Řím a zemřít, není jen prázdná fráze a navíc pokud tam jeden byl a všude to poznával tomu dodává další rozměr...Má to švih, má to grády a je to na rozdíl od Napoli takové skoro až poetické...Za mě 100% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově nás seriál zavede do doby před celovečerním filmem. Je to boj o pozemky mezi mafií, politiky a Vatikánem. Spousta intrik, podvodů, podplácení, násilí. Seriál rozhodně nezůstává oproti celovečeráku v pozadí. Zajímavý nápad dostali tvůrci tím, že každý díl první série začíná jeho koncem. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Italové mají opravdu z čeho čerpat. Další mafiánský příběh, tentokrát hodně z pohledu "mládí má zelenou". Postavy třech mladíků jsou dobře protichůdné a každá je solidně vykreslená. Jak ti tři hošíci, flákači, tak všechny ostatní postavy - všichni jsou hajzli. Těžko tu narazit na dobrou postavu. A samozřejmě tady narážíme i na extrémní debilitu, ale ku podivu to na zážitku vůbec nevadí, jako mě to nedávno vadilo u jednoho španělského "díla". První řada vůbec nebyla špatná a je to logické i z toho hlediska, že tvůrci seriálu už mají hodně zkušeností s italským "folklórem". ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CHOBOTNICE NAŠÍ GENERACE Suburra (jejíž první díly režíruje a generace tak propojuje právě Placido-Cattani) se poučila z finální únavy Gamorry a nabízí ještě propracovanější akci s méně vztahovými linkami, které brzdili u neapolských bratranců v poslední sérii děj. O skvělé hudbě, castingu i lokacích se ani už nemusíme bavit, ty k této vlně patří. Těším se na druhou sérii 5* ()

draxxi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za me rozhodne jeden z nejlepsich serialu. Mel jsem rad chobotnici a je dobre videt, ze to Placido skvele zvlada i za kamerou. Scenar, vyprava, obsazeni i muzika... vse na jednicku. 11/6/2021 94% ()

bartos93 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti Gomory tomu trošičku chybí. Řím prostě není divoká Neapol, kde zločin opravdu řídí život na veřejnosti a ovládá ulice. Ale jinak se stále jedná o vysoký nadprůměr, kterému jen tak něco v okolí celého Říma nesahá ani po kotníky. Škoda jen za slabší finále. Četl jsem knížku a viděl i film, a jsem rád, že seriál se vydal opět trošku jinou cestou. ()

Reklama

Reklama