Reklama

Reklama

Moje generace

(festivalový název)
  • Velká Británie My Generation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Britský herec Michael Caine propůjčil svůj hlas dokumentu o popové kultuře šedesátých let dvacátého století. Snímek My Generation, jehož režisérem je David Batty, nás zavede za ikonami Anglie, kapelou Rolling Stones počínaje a slavnou modelkou Twiggy konče. Je plný neuvěřitelných archivních záznamů, písní, které hýbaly světem, i rozhovorů s ikonami šedesátek včetně Paula McCartneyho, Davida Baileyho a Davida Hockneyho. Michael Caine nás tak zavede do samého srdce londýnské pop kultury šedesátých let. (Dny britského filmu a kultury)

(více)

Recenze (3)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

super dokument - melo to me idoly a oblibence - Paul McCartney, Mick Jagger, malir David Hockney, Donovan, fotograf Terry O’Neal a Michael Caine (ktery za mlada byl pekny sexous) a Twiggy - ta doba byla pro me naprosto fascinujici, libilo se mi, ze do dokumentu davali spise pozitivni udalosti, nez ty negativni (napr. rasismus, homofobie, smrt Sharon Tate a dalsich, vetsi demonstrace), ale take mi chybeli nejake pozitivni (Woodstock - hippies komunita, Stonewall - lgbt komunita). 60. leta mela vse, co se mi libi - MODA, HUDBA, POP-ART!!! (trosku mi tam chybel Andy Warhol). citila jsem tu inspirativni naladu a zacala jsem sedesatky milovat jeste vice. ❝𝘕𝘦𝘷𝘦𝘳 𝘭𝘰𝘰𝘬 𝘣𝘢𝘤𝘬 𝘪𝘯 𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳, 𝘢𝘭𝘸𝘢𝘺𝘴 𝘭𝘰𝘰𝘬 𝘧𝘰𝘳𝘸𝘢𝘳𝘥 𝘪𝘯 𝘩𝘰𝘱𝘦. 𝘈𝘯𝘥 𝘯𝘦𝘷𝘦𝘳, 𝘦𝘷𝘦𝘳, 𝘦𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭.❞ ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"I only smoked marijuana once and I laughed for five hours. I couldn't get a taxi home. I had to walk. I never smoked marijuana again. Honest." O existenci této fascinující procházky 60. léty (nejen) v Británii jsem donedávna neměl ani tušení, ale naštěstí jsem na ni včera úplnou náhodou narazil. Michael Caine je jako vypravěč skvělý, výborně se poslouchá, uslyšíme tu ale i mnoho dalších lidí, kteří byli u toho, když se tehdejší kultura mládeže formovala. Kultura, společnost, se kterou sice v mnoha věcech nesouhlasím, její myšlení, ideály, cíle jsou mi často cizí, ale přesto ji nedokáži svým způsobem nemilovat. Alespoň v jistých oblastech. Třeba skvělé hudbě, módě, designu. A i o tom vypraví tento snímek. Mimo třeba to, jak se Michael Caine stal Michaelem Cainem, jak získal roli v Zulu. Je tu skoro vše z ikon doby. Třeba již zmiňovaný Michael Caine. V Aston Martinu. Radio Caroline. Beatles. "The Pill". Minisukně. Bazaar. Twiggy. Biba. Rolling Stones. Bailey. Jean Shrimpton. Donovan. Birds. Drogy. Komunismus. Demonstrace. Zatčení. Předávkování. Smrt. Mezitím ještě mnohem více, vše doprovázeno fantastickými archivními záběry, fotografiemi, hudbou. Ale pak je konec. "There was a feeling that something special was over. We'd pushed for change, now change was pushing us. Maybe, for some of us, the party had gone on too long." ()

Fibonacci 

všechny recenze uživatele

tak na toto, dámy a páni, na toto by som sa dokázal pozerať aj ak by to malo 10 hodín. vždy som bol užasnutý zo 60-tych, no pri tomto, som nedokázal nič iné, len civel na plátno v kultovom kine Úsmev v Košiciach na ART film feste a zažil som neopakovateľnú atmosféru. už len tie úvodné titulky, rokenrol v pozadí, farebné a nápadité zábery, vtipný a sympático michael caine, paul mckántry či ostatní umelci, ktorí definovali generáciu ma uniesli z tejto displejom zbedačenej doby a kúsol som si z nej ako z jablka dženderu. jednoznačne 5 chriapočiek. ()

Reklama

Reklama