Reklama

Reklama

Jim a Andy: Život po životě

  • USA Jim & Andy: The Great Beyond (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Komu se líbil Muž na měsíci alespoň z poloviny tak jako mě, tomu mohu zaručit, že si na tomto dokumentu vyloženě smlsne. Za to bych dal svých 20 čísel do ohně. V dokumentu někdo pronesl, že se ten skutečný film odehrával v zákulisí a po zhlédnutí člověk musí skoro až souhlasit. Carrey se ponořil do své role naprosto dokonale a bez veškeré nadsázky se stal Andy Kaufmanem. Obdivuji svatou trpělivost Miloše Formana, když musel s takovým materiálem celou dobu pracovat. Nejvíce se mi líbilo, kterak celou dobu vysíral toho wrestlera. Docela mě zaskočila Carreyho nynější podoba a životní filosofie. Nikdy bych jej netipoval na velmi inteligentního a velmi uvědomělého člověka kráčejícího po správné duchovní cestě. Velmi podařený dokument v každičkém coulu. Dokonalé dokreslení Andyho Kaufmana. [90 %] ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejen film o vzniku Muže na Měsíci, ale také fascinujíce studie metodického herectví dovedeného do krajnosti. Jim Carrey, jehož mluvící hlava tvoří společně s dosud nezveřejněnými záběry z natáčení základ dokumentu, velmi otevřeně vypráví o tom, proč pro něj v dané fázi kariéry bylo tak důležité přivést k životu Andyho Kaufmana a jak jej daná role proměnila. Na jedné straně je překvapující, že Miloš Forman (kterého Carrey mimochodem dokáže skvěle imitovat) představitele hlavní role, který byl osinou v zadku par excellence, nenahradil někým kontrolovatelnějším. Zároveň je možné, že kdyby Carrey neprodělal transformaci v Kaufmana/Cliftona a zpět a nepoznal díky tomu plný rozsah svých hereckých schopností, dodnes bychom jej znali jenom jako legračního magora s gumovým obličejem, ne jako citlivého a přemýšlivého herce. Resp. tohle je "poučení", které bychom si z dokumentu podle toho, kterou linii nejvíc akcentuje, měli odnést. Jako životopis rozkrývající life-changing období v životě Jima Carreyho ten film, snažící se současně upozorňovat na paralely mezi oběma komiky a pravidla filmového marketingu (záběry Carreyho zbaveného pout původně vznikaly pro EPK), funguje nejlépe. Věřit tomu můžete, ale taky nemusíte. Jako čemukoliv spojenému s Kaufmanem/Cliftonem. 75% ()

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Man on the Moon je moje absolutní srdcovka. Tenhle dokument toho však ukazuje ještě tolik navíc, a z tolika úhlů, že se tím dostává téměř na úroveň samotného filmu. Jim Carrey je opravdu skvělý herec, ale oblíbil jsem si ho až u Truman Show a následně u Muže na Měsíci, jeho role předtím mi neříkaly nic. A i v tomto dokumentu ukazuje, že se pro hraní narodil. Za mě plný počet jako u filmu samotného. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument o natáčení filmu Muž na Měsíci. Bohužel film samotný jsem ještě neviděla, ale dokument mě na něj nalákal. Líbilo se mi, že se v dokumentu Jim vyjadřoval ke stylu svého hraní. Dokážu si živě představit, jak všichni museli být zaskočení, když na plac přišel Jim jako Andy a byl Andy do konce natáčení. Miloš Forman se s tím srovnal a přijal to, jak to Jim chce hrát, myslím, že většina režisérů by tak shovívavá nebyla. Na dokumentu mě mrzí, že tam nebyl více ukázaný život Andyho Kaufmana, vše vidíme pouze prostřednictvím natáčeného filmu nebo samotných scének. To byla podle mě velká škoda. Po shlédnutí bych klidně brala dokument o životě Jima Carreyho celkově, nejen o jednom filmu, ale o celé jeho kariéře a osobním životě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama