Reklama

Reklama

Hans Zimmer v Praze

(koncert)
  • Velká Británie Hans Zimmer: Live in Prague (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámý skladatel filmové hudby přijel 7. května 2016 se svým evropským turné do vyprodané pražské O2 arény a ohromil publikum. Mezi 72 muzikanty bylo mnoho Zimmerových přátel a spolupracovníků, třeba i Johnny Marr z The Smiths. V onen večer bylo 17 tisíc diváků svědky neuvěřitelného koncertu filmové hudby, doprovázeného velkolepou světelnou show. Zaznělo mnoho skladeb z dílny geniálního mistra. Fanoušci si mohli naživo užít skladby například z filmů Piráti z Karibiku (2006), Lví král (1994) nebo Temný rytíř (2008). Záznam velkolepého pražského koncertu přenese diváky do dechberoucí atmosféry, kterou doplní ohromující videoprojekce a zvuk. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (69)

nascendi

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že do pozretia tohto filmu som vnímal Hansa Zimmera iba v tom, že je a je dobrý. Nedokázal som jeho filmovú hudbu odlíšiť, ani vnímať samostatne. Pražský koncert mi ho priblížil, mnohé z jeho skladieb som dokázal identifikovať a aj keď na mojej špici neochvejne tróni Ennio Morricone, považujem čas strávený pri Zimmerovej hudbe za užitočne strávený. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hans Zimmer povýšil pojem koncertu na nový level. Hodina geniálních tónů, absolutní zábavy, živoucího koncertu, kde se všichni baví a radují a baví tím i Vás. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €350,000║ Silný zážitok. Dokument nechá zaspomínať na to aké to bolo atmosféricky elektrizujúce priamo v hale. Hlavne keď bola možnosť to zažiť v rámci tejto koncertnej šnúry priamo naživo u nás koncert v Slovnaft Arena Bratislava. /100%/ tento dokument vyšiel aj na Blu-ray Hans Zimmer: Live in Prague ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Absenci názvů jednotlivých skladeb/filmů považuji za vyloženě nešťastný úkrok v neústrety nekovanému divákovi (aka netušim, co šmrdlaj). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo Hansi Zimmerovi vytýká, že je hudební vatař, opakuje se, těch nápadů vlastně až tolik nemá, ale na druhou stranu se mu občas něco vážně povede... Tak má pravdu a tenhle koncert ho v tom nepopulárním názoru utvrdí. Dvě hodiny (plus) Zimmerovy hudby z různých filmů prostě dokazují, jak často si ta hudba je podobná a když z různých soundtracků vznikne směs, nepoznali byste, že to není jedna skladba... Ale na druhou stranu také dají vyniknout těm skladbám, které jsou originálnější, dobré. Skvělý je třeba hned úvod s Řidičem slečny Daisy, Madagaskarem a Sherlockem Holmesem, ten na jevišti i moc pěkně vypadá. Lví král se hezky poslouchá a působivé je i provedení Gladiátora a Tenké červené linie (s minimalistickou projekcí). Pravděpodobně by se mi o dost víc líbila také téměř závěrečná Aurora, kdyby mě ale Zimmer předtím doslova neutloukl například Piráty z Karibiku. Ano, mám pirátské soundtracky rád, jenže tohle provedení... Kýčovitá show, spíš přeplácaná než úžasná, spíš estráda než hudba. A netýkalo se to jen Pirátů, prostě někdy od poloviny jako by představení přišlo o vkus a měl jsem vážně potíže ho sledovat. Hanse Zimmera v Praze je pro mě tedy mnohem lepší slyšet než vidět - i z toho důvodu, že v audioverzi (kterou bych ohodnotil lépe) naštěstí chybí jeho většinou nezáživné a zdržující konferování. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v O2arene na koncertu Hanse Zimmera jak v roce 2016 (ze kterého je tento záznam), tak při jeho druhém koncertu 2017. Přesto jsem si v říjnu téhož roku nenechal ujít v kině záznam z vystoupení - a nelitoval jsem. Zvuk totiž stojí za to, zcela bezchybné provedení, které svou kvalitou i předčí zvuk z živého vystoupení. STOJÍ to za to! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám na to úplne rovnaký názor ako užívateľ D. Moore, takže na čo to budem písať, keď to už niekto napísal a vystihol v celku trefne za mňa. Viac ma bavil koncert Jamesa Newtona Howarda. 70% - 3* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si udělal výlet do 80 km vzdáleného, jabloneckého kina Radnice a neprohloupil jsem. Bravurně ozvučený kinosál a hlavně skvělá atmosféra při poslechu hudebního velikána Hanse Zimmera mi místy nahnala husí kůži po těle. Už, už jsem si říkal, že mi Hansík nezahraje mojí srdeční záležitost, ale díkybohu, si to nejlepší nechal na konec. Vřele doporučuji. V kině to má samozřejmě úplně jiný rozměr prožitku. ___ (Kino Radnice, Jablonec nad Nisou) ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

On je prostě génius! Jedním slovem vážně GÉNIUS! ..... po tomto koncertě můžu říct, že kdo to neslyšel, neví, co je opravdová hudba. Tohle byla dokonalost. Neskutečně multifunkční a talentovaný člověk. Zírala jsem s otevřenou pusou, nechala se unést hudbou a ještě mi stekla slza při slovech o Heathovi ..... Navíc jsem na tom byla v druhém nejlépe ozvučeném kině v ČR, takže unikátní zážitek. STOJÍ TO ZA TO! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Až teď lituji, že jsem nebyl live! Doma to chce lepší aparaturu, což mám (nechci se chlubit :-)) a tak jsem se mohl onomu zážitku alespoň lehce přiblížit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velkolepá hudební show skladatele, který ví, jak udělat velký zvuk. Ústřední nástroje jsou tedy většinou zmnoženy, rytmus jistí baterie bicích a perkusních nástrojů, k tomu orchestr a sbor. Některé rytmy a motivy se sice variují i napříč zkráceným sestřihem, ale je to Hans Zimmer na první poslech. Mezi hudebnicemi vpředu převažují sexy modelky (až to občas odvádělo moji pozornost od hudby) a po necelé hodině najednou titulky a konec. Takže nechápu, proč vlastně tento hodinový sestřih vznikl. (ČT také v létě 2020 odvysílala pěknou sérii docela dlouhých koncertních záznamů, takže proč ne i tento?) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nádherné filmové melódie od geniálneho skladateľa. Úplný top je Gladiátor. Naživo to bude ale určite lepší zážitok než na DVD. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Všechny legendární soundtracky Hanse Zimmera v podání jeho samotného a jeho velkého orchestru. Hans Zimmer: Live in Prague je spektakulární, ba téměř epická podívaná, u níž zamrzí jen to, že jste u toho nemohli být naživo. Skvělá práce! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nezabudnime na jednu vec. Aká je toto stránka. Stránka kde sa hodnotia a komentujú pohyblivé obrázky. Hans Zimmer je pán pánov, človek, ktorý dal filmovému svetu nejeden zimomriavkový hudobný motív, či nadupanú akčnú montáž. Je to legenda, ktorá je rovnako nezameniteľná, ako jedinečná. Tento záznam koncertu, je ale iba záznam koncertu...všetky tu odohrané filmové melódie, sú tu nasnímané v klasickej koncertnej podobe...všetci umelci okolo, boli viac ako parádny a skvelo zoskupený, ale hodnotíme pohyblivé obrázky...jeho maestro s celou svojou garnitúrou, ale odviedli neskutočné koncertné predstavenie...klobúk dole. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na tomhle koncertě a dobrovolně se přiznávám, že jsem si trošku zatrpěla. Nejen výškou, ve které jsem se nacházela (ale když já na to nemám :), ale některé skladby se mi zkrátka opravdu nelíbily, je to zvláštní, ale mám to u Honzíka v extrémech. Budˇ se mi to děsně líbí nebo to nemůžu ani slyšet. Když ale jako poslední zahrál hudbu k Počátku, tak strašně jsem se dojetím a nádherou té skladby rozbrečela, že jsem si ji nakonec ani neužila. Takže díky za záznam, dalo se odejít a tu poslední, mou oblíbenou, náležitě prožít. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Skvělý záznam koncertu Hanse Zimmera, ve kterém máme možnost poslechnout si celou řadů známých melodií vyprodukovaných tímto slavným skladatelem a prezentovaný početnou dávkou umělců. Závěrečná skladba Time (soundtrack z filmu Inception) byla skvělou třešničkou na dortu - škoda, že jsem to nezažil na živo...9/10. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Bude to znít asi hodně divně. Měl jsem tu možnost být přímo v O2 aréně a užívat si ten koncert živě. Užil jsem si ho, ale kdybych měl hodnotit byl bych někde mezi 7 až 8/10. Celkově jsem byl maličko zklamán, protože jsem měl pár přáních kterých jsem se nedočkal. Včera jsem měl možnost si ten koncert užít v kině. Věděl jsem co mě čeká. Chtěl jsem si vychutnat pecky jako Gladiator, Šifra mistra Leonarda, Lví král a pár dalších, ale dostal jsem jiný koncert a od začátku do konce jsem byl pohlcen. Parádně sestříhané, geniálně ozvučené, vše přeloženo a velké díky Pannonia Entertainment. Určitě to stojí za to vyrazit do kina. Já mám jasno. Druhý koncert jsem vynechachal, příště chybět nebudu. 10/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zimmerův koncert jsem si v roce 2016 vychutnala naživo a dodnes ho považuji za jeden z nejlepších kulturních zážitků v životě. Tento záznam mi dokázal oživit vzpomínky, a tak jsem znovu plakala při melodiích z "Gladiátora" a běhal mi mráz po zádech při mnohých dalších (kdybych měla jmenovat jedinou skladbu, bude to "Time" z Nolanova "Počátku"). Více slov netřeba. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama