Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět dokonalého kapitalismu v blízké budoucnosti: chod společnosti zajišťuje vysoce výkonná třída. Přátelští a motivovaní lidé fungují v dokonale efektivním, transparentním a pozitivně laděném světě, zatímco tzv. „minimální příjemci" jsou udržováni v útlumu ve spacích hradech. Převážná většina vysoce výkonných lidí se cítí být šťastná a naplněná. A pokud ne, je v záloze agentura Life Guidance, jejímž úkolem je přeměna takových osob na optimální lidi. Alexander je také součástí systému. Ale jedna špatná věta vyřčená k jeho dítěti stačí, aby byla aktivována Life Guidance. Když se Alexander začne vzpírat, začnou se vyjevovat hrůzy tohoto systému, který se navenek tváří přehledně a přívětivě. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kafkovský svět nepochopitelných institucí a obřadů, kde je každý zoufale sám, mi k srdci nepřirostl. 1) 43letá Ruth Maderová (scénář a režie) ve svém druhém celovečerním hraném filmu představuje mrazivý svět, který emoce považuje za nesystémový znak slabosti. Bohužel však tato velká rakouská depka je zfilmována se stejnou odtažitostí, jakou se snaží demonstrovat. Snímek na mě proto emocionálně nijak nepůsobil. 2) Po většinu času jsem moc nechápal, co se vlastně na obrazovce děje. Až teprve nyní, když čtu recenze na film, mi dochází, co jsem vlastně sledoval. Papa, das ist nicht optimal. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Přestože z filmu byla hodně cítit tíživá totalitní společnost, kde lidé žijí bez emocí, tak tento film ve mě žádné emoce nevyvolal. ()

dezibook 

všechny recenze uživatele

Tyto filmy můžu. I když bez nějaké speciální akce, vtáhlo do děje na maximum. V hl.roli rakouská verze Colina Firtha. Líbilo na 85% ()

Reklama

Reklama