Reklama

Reklama

Pět prstů pro Marseilles

  • Jihoafrická republika Menoana e Mehlano ea Marseilles
Trailer 2

Obsahy(1)

Nedaleko koloniálního města Marseilles v drsném Východním Kapsku v Jižní Africe používá gang povstaleckých přátel, který si říká Pět opic, dobře mířená vejce a praky k tomu, aby odrazili represivní policejní složky. Ale když policajti zatknou Tauovu lásku z dětství Lerato, prchlivý muž začne místo vajec střílet kulky. Ve strachu ze zatčení či ještě něčeho horšího se Tau rozhodne utéct. O dvacet let později se vrací z exilu do rodného městečka v naději, že zde nalezne klid a mír, ale záhy zjišťuje, že městu hrozí nové nebezpečí. Pouští se tedy, ač neochotně, se zbylými členy gangu do nového boje, aby svůj domov ochránili. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to čerpá ze zajímavého nápadu, který aktuálně filmařsky libivý svět v JARu kombinuje s westernem a ještě to podkresluje kvalitní kamerou. Jen kdyby ale postavy nebyly tak strašně mimo evropskou realitu a dali se trošku pochopit a kdyby film nebyl ve většině tak strašně nudná záležitost. To tam radši točte sci-fi. To Vám jde líp. Lidsky je to stejně šílený, ale aspoň se na to dobře kouká. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nekonečně nudné s nezajímavými postavami. Jediné z čeho film je těží je jeho zasazení do zajímavé lokality, samo o sobě, i co se týče žánru, ale jinak je to scenaristická a filmařská slabota s pár světlými momenty napětí. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Marná snaha udělat ze snůšky nejprofláklejších westernových klišé (dialogy, gestika a mimika herců) aplikovaných na současnou Jižní Afriku něco jako umění. Ani vysoce nadprůměrná práce kameramana nepomohla, zato není divák ochuzen o „originální“ scénky, kdy se protivníci v souboji zastřelí navzájem. ()

Reklama

Reklama