Reklama

Reklama

Gaga: Five Foot Two

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Gaga: Five Foot Two ukazuje zákulisí života americké zpěvačky, producentky a herečky – Lady Gaga. Mapuje období před vydáním jejího doposud nejintimnějšího alba Joanne. Snímek hvězdu poodhaluje z různých úhlů a představuje ji divákům ve zcela novém světle. (Napp)

Recenze (28)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji, že by měl vypadat dokument o celebritě. Troška ze soukromí, hodně z umělcovy tvorby, ukázka jeho každodenního života i velkých okamžiků, a k tomu sem tam nějaký drobný rozhovor. Lady Gaga mi, taková jaká je teď, velmi sedí, a tenhle dokument mi ji zase o něco přiblížil. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Naprosto ideálně se zde kříží osobní život Gagy, kde kolikrát ukazuje i to, co by se jiný "superstar" báli dát v rámci metafor do písničky, s nahráváním alba Joanne a všema problémama, radostma a inspiracema. Na dýlku je tak akorát dlouhej a děje se toho v něm poměrně hodně, takže rozhodně nenudí. Všem haterům Gagy bych povinně kopii tohohle filmu nacpal do prdele a v rámci morálního a hudebního vzdělání párkrát otočil, aby získali nějakej ten rozum. Jasný, vkus je vkus, ale urážet tvorbu či osobu někoho jen proto, že jde mimo vás, to už je debilita. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dělá mi radost, když vidím dokument, který má za cíl ukázat opravdovou tvář člověka. Celebrity a umělci můžou na povrchu (ve svých dílech, v případě zpěváků třeba ve videoklipech či na koncertech) ukazovat nějaké to pozlátko nebo jen to, co chtějí dávat na odiv, ale od toho jsou právě takové dokumenty formou osobní zpovědi, které nám odhalují, co se odehrává na pozadí - s čím se člověk potýká a jaký je v soukromém životě. Tenhle dokument se povedl právě proto, že z něj čiší velká upřímnost. Téměř mě šokovalo, co vše byla ochotná Lady Gaga ze svého života (a zdravotních problémů) ukázat. Odhalovat svou slabou stránku určitě není jednoduché. Na druhou stranu je ale dokument dobře vyvážený v tom, že se nesoustředí pouze na osobní problémy Lady Gaga, ale věnuje se samozřejmě i její tvorbě a ukazuje její pracovní nasazení. Zkrátka máme možnost nahlédnout do toho dobrého i špatného, do hezkého i bolestného, co s sebou nese život a kariéra téhle talentované dámy. Jsem ráda, že jsem ji mohla skrze tento dokument o něco blíže poznat. ~(4,3)~ ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Když se na toto člověk podívá hned po Half-time o Jennifer Lopez, oba dokumenty majit být o tom samém, kariéře zpěvaček/hereček světového formátu a jejich cestě k Super Bowl Halftime show. Je to však nebe a nudy. Sledovat J.Lo, která si myslí, že jí svět dluží vše od pochval od novinářů až po Zlaté Globy a Oscary, a poté slovat Stefani, a její skutečný boj se zdravím a to, jak se skutečně upřímně zajímá o svou rodinu a to, aby jim dělala čest. Klobouk dolů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Probudil jsem v sobě voyeura a zajímalo mě asi jako každého poznal lidi ukryté za tímto oslnivým soustrojím. Mourkarbel mě tento pohled důkladně odkryl rýčem. Zajímal mě také její životní styl, její duše a vlastně všechno. Její tvrdá práce směřuje k vrcholu snímku performanci před 100 miliony lidí na finále Amerického fotbalu. Zpěvačka se v dokumentu snažila vystupovat přírozeně a má moje sympatie. Nežádá si potlesk, ale porozumění. Nedozvěděl jsem se ale třeba kdo jí skládá úspěšné písně. Ale dokument udržel moji pozornost po celých sto minut. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

She is so smart. To se česky lépe vyjádřit nedá, navíc velmi zajímavá a na svůj věk vyzrálá osobnost. Oceňuji tuto velmi upřímnou zpověď. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám Lady Gaga docela rád, její hudba, hlavně ty už trochu starší písně, jsou prostě dobré, i když mám pocit, že těmi posledními neoslnila. Aspoň mě nedokázala tak chytnout. Tenhle poměrně intimní dokument ji ale ukazuje jako normálního člověka, který je oddaný rodině, ale i umění, a to se mi na ní líbí, stejně jako na filmu to, že ji sleduje prostě furt. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Lady Gaga si pamatuji z pár starších písniček, které mě nějak nechytli za srdce. Uběhl, ale nějaký čas a objevil se nádherný trailer "Zrodila se hvězda". Jsem tak okouzlen tím trailerem, že jsem projížděl internet a sbíral informace až se mi tu objevil tenhle dokument. Můj pohled na Lady Gaga dost změnil. Ta baba zatraceně vyzrála, dospěla a její hudba se dost posunula a moc jsem si to užil. Tak teď už jen, aby už bylo 4.10. :-) 8/10 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Máme tu další důkaz, že "hvězdy" jsou jenom jeden velký mýtus. Pohled do soukromí šeredný 30letý transky s nevyrovnanou osobností, která vypadá ve skutečnosti v ksichtě jako 40letá transka a neumí si ani sama uvařit. Naštěstí umí zpívat a vystavovat holou prdel a vytahaný placatý cecky, jinak by byla na odstřel. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný dokument, který ukazuje Lady Gaga, takovou, jaká doopravdy je. Jako obyčejného člověka, trpícího bolestmi,slávou a se srdcem na pravém místě. Ani mě to nepřekvapilo, protože je mojí nejoblíbenější zpěvačkou a vážím si ji hlavně jako člověka. Teď ji mám ještě radši. Při některých scénách mi ji bylo opravdu líto a některé byly zase dojemné. Dokument nezachytil jen přípravu a vydání nového alba Lady Gaga, Joanne, až k Superbowlu, ale také její problémy a hlavně pocity. A to se mi líbilo. Je to nejlepší dokument, co jsem o ní viděla a možná vůbec. Na konci mě možná trochu zklamalo, že tam nebyl zachycený Superbowl, ale to si můžeme pustit i tak. Po tomhle dokumentu ji ještě více obdivuji. Ale zhlédnutí doporučuji i lidem, které až tak nezajímá nebo ji třeba ani v oblibě nemají. Možná jim to vyvrátí dosavadní představy o ní. Nic totiž nikdy není takového, tak jak se na první pohled zdá... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za změnu Lady Gagy jsem ráda, její začátky, kdy si vytvořila z fanoušků Little Monsters a nosila šaty z masa a různé extravagantní garderóby to šlo zcela mimo mě, i když písně jsem poslouchala ráda. Tahle intimnější, dospělejší a klidnější Gaga mi sedí daleko více. Dokument jí skvěle přibližuje divákovi v osobním životě, jaká je, čím vším trpí, jakými bolestmi a depresemi se musí potýkat. Vlastně to dokazuje, co s člověkem udělá sláva, ale Gaga se s tím statečně vyrovnává a bojuje. Bylo mi za sledování dokumentu strašně líto, při všech těch scénách, kdy se hroutila, plakala, trpěla. Ale pak najednou vyjde na jeviště nebo před fanoušky a je to ta hvězda, kterou každý vidí. Velice intimní dokument a správně natočený. Ukazuje celebritu takovou jaká ve skutečnosti je. ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

Gagu som nikdy nepočúvala , nepatrím k jej fanúšikom.. ale ako osoba ma zaujala. Rozhodne jej roky a zmena čo sa týka imidžu, aj po hudobnej stránke veľmi prospeli. Dokument je kvalitný, ukazuje jej ľudskú stránku , bolesti, psych.problémy, zaujímavé myšlienky...Páči sa mi jej bezprostrednosť ktorá je v dokumente prirodzená, nie ako bola predtým.. umelo vytvorená s úmyslom za každú cenu šokovať. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Lady Gaga, výnimočný talent redukovaný na tovar určený na jednorazovú spotrebu. Miestami vykukuje to obyčajné dievča, ktoré sa nechalo zomlieť v mlynčeku showbiznisu, ktorý vypľul trosku plnú depresií, úzkosti a vynechávajúcich končatín. ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Skôr domáce video ako dokument, ktoré nám ukazuje Gagu v každodennom živote. Divák má tak možnosť zistiť, že ide o normálnu, nezaujímavú, dokonca nudnú babu, s každodennými problémami každého jedného z nás.Rozdiel je v tom, že má dobrú hudbu a vie veľmi pekne spievať. Baví ma jej tvorba, baví ma na javisku, už menej tak v súkromí ako človek. Možno pre fanúšika skôr lepšie aj nevidieť. Neviem. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumente Lady Gaga stale place, trpi, na nieco sa stazuje, vsetko preziva a nezozrala som jej to. Prislo mi, ze sa snazi posobit ako obycajny clovek a do urcitej miery moze byt dokument uprimny ale neverim , ze je uprimny cely, urcite je cast nahrana pre kameru a poza. A nepochopila som naco si uprostred rozhovoru dala dole podprsenku. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Není náhodou že "oficiální" a "známé" záběry šílených kostýmů a promenád před fanoušky jsou v tomto filmu nasnímané s pohledů paparazzi a je jich velmi málo. Mnohem víc se dokument zabývá reálnou ženou sedící ve svém apartmá a trpící bolestí nebo nejistotou jestli její další deska bude mít úspěch. Nejsilnější okamžik filmu je zachycený jen zvukově, ukazuje člověka, který je slavný a bohatý, ale večer když všichni co kolem ní celý den poskakují odejdou domů, přichází osamění. V náznacích vidíme, že za velké úspěchy a slávu platí problémy se svým zdravím a problémy v osobním životě. Gaga působí často teatrálně a není to žádný intelektuál, ale jako umělec je poctivá a ne instantní výrobek hudebních manažerů. Zajímavý dokument, který ukazuje ženu, která se skrývá za maskou a pseudonymem Gaga. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

První scéna (pohled zespodu na sříbřitě lesklé kozačky) za doprovodu magické hudby byla naprosto dechberoucí! Bohužel později film sklouzl do obvyklého dokumentárního stylu, kdy sledujeme výsek života vybrané celebrity. Snímek obsahoval velmi krásné momenty (záběr na náušnici zezadu, scéna s babičkou, skladba Bad Romance), ale hlavní problém pro mě představovala uvěřitelnost výpovědí. Někdy Lady Gaga skutečně strhává masku světové hvězdy a my tak nahlížíme do jejího křehkého soukromí... Ale někdy mi její promluvy připadaly jako póza. Každopádně zajímavé a doporučeníhodné (obzvlášť pokud máte zpěvačku rádi). Avšak sundání podprsenky naprosto zbytečné! ()

Reklama

Reklama