Reklama

Reklama

Korea z výšky

(TV film)
Velká Británie, 2016, 2x52 min

Obsahy(1)

Poznejte krásy Jižní Koreje z výšky. Od Soulu, přes ostrov Čedžu, až po provincii Kangwon... Dvoudílný snímek Korea z výšky, který je kompletně natočený v nejvyšším možném rozlišení 4K, se zaměřil na jižní část Korejského poloostrova. Korea patří k nejmodernějším zemím na světě. Přesto se hospodářsky zaměřuje na zemědělství, a proto se může pyšnit půvabnou venkovskou krajinou. Během posledních padesáti let tady došlo k neuvěřitelnému pokroku. Zdá se, jako by se rozvoj technologie a infrastruktury ani nedal zastavit. Navštivte společně s námi vzkvétající velká města i místa s takřka nedotčenou přírodou. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

ainny 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první díl a jsem nadšená. Tak dokonalé sladění leteckých záběrů a dějin země jsem už dlouho neviděla. Z ani ne dvouhodinového dokumentu se o téhle nádherné zemi s nesmírně zajímavými dějinami dozvíte víc než z ledajaké učebnice. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument - poutavé povídání, neskutečně působivé záběry, krásná hudba, měl jsem chuť sbalit si hned kufr a vyrazit na cestu - a kdybych ve Sportce vyhrál alespoň 50 mega, už bych se nevrátil :-D ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem z dechberoucích záběrů stále rozvíjejícího města Soulu trochu kazí druhá polovina dokumentu o mokřadech, pomnících, hřbitovů a historických i nedávných bitvách , ale závěr z bohatých lesů a klášterů to zas napraví. Letecké záběry jsou sice moc pěkné, ale neškodilo by občas natočit i něco ze země. Druhá část 100% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

První epizoda: Mnohem víc se mi líbila její druhá polovina, která představila mnohá zajímavá místa a současně nás tvůrci zahrnuli informacemi z historie. Ta první polovina byla o Soulu. I když je to impozantní město, tak se mi vůbec nelíbilo, jak bombasticky a nekriticky ho tvůrci prezentovali. Hudba působila jakoby jsme sledovali nějaký patetický velkofilm, k tomu ten obdivný komentář... . Škoda, že se tvůrci zklidnili a zobjektivněli, až s přechodem na další město. Pak už to bylo fajn, takže jsem hned pustil druhou epizodu. Druhá epizoda: Naprostá spokojenost. Přesunuli jsme se na korejské ostrovy, které jsou plné úchvatných parků a zajímavých turistických cílů. Pak zpět na poloostrov, ale už je to ten klasický přírodopisný a cestovatelský dokument, jaký mám rád. Spousta informací a zajímavostí, o pro mě dosud nepříliš poznané zemi. Korea je sice výrazně přelidněná, ale je vidět, že se snaží o své přírodní skvosty i památky starat, takže je to turistický ráj. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný dokument sledující z výšky veškeré zásadní přírodní a kulturní korejské památky. Skvělý vizuál i doprovodný výklad, ale diváci přijdou při pohledu ze vzduchu o detailní interiéry památných historických i moderních staveb. O asijských státech toho vím velmi málo, proto vítám jakýkoliv pohled do tohoto vzdáleného světa. Tento je velmi zdařilý a doufám, že jednou bude natočen i snímek Korea ze země. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Mají to tam hezké, to jo, moderní, čisté, tam by se člověk hned rád podíval. Ale musím říct, že jsem poslední dobou už nějak přehlcen všemi těmi dokumenty něco z výšky, už je toho fakt hodně a už to splývá. Dokonce tady se ten obraz i chvílemi seká, že by levná technika? ()

Reklama

Reklama