Reklama

Reklama

Recenze (28)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Někdy (celkem často [vlastně skoro furt]) mívám dojem, že se svět točí jenom kolem mě. V rádiu hraje písnička: Ty píčo, vždyť to je o mně! Kryštof zpívá o mně, ty vole! U silnice vidím billboard: Jasně, to je narážka na mě, mám si na ty hemeroidy konečně pořídit mast! Na zastávce šeptají dva lidi: Beztak se hihňaj tomu, že mám malý péro, beztak! Louis tenhle film natočil taky kvůli mně, o tom nemůže být pochyb. V tolika dialozích jsem se poznal snad jenom u soudu při vyslýchání poškozených. Vtipný, smutný, perverzní, přesně jako můj život; teda kromě toho posledního, to na mě moc nesedí. A taky toho prvního. Možná to dělají ty předpisový antipsychotika, že se ve všem vidím, ono to v kombinaci s tvrdýma drogama a chlastem může člověku udělat v hlavě bordel, co si budem. Ačkoliv jednu fantastickou rajcovní dvacítku už svým pěticentimetrovým burákem každou noc nakládám, bez váhání bych jí uřízl hlavu, kdybych mohl jednou naložit Chloë. Ta holka zraje jako moje meziprstní plíseň, ještě tak pět šest let a bude léčit homosexualitu. I díky ní a skvělýmu castingu to byl až komicky skličující zážitek. I Love You, Louis. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tento film asi len proste nebol pre mňa. Neviem ako inak by som to ohodnotil, lebo na začiatku som nevedel, na čo sa miestami pozerám, dialógy boli otravné a celkovo to na mňa nijako nepôsobilo. Druhá polka filmu je zaujímavejšia, no zabitá dialógmi a momentkami, ktoré absolútne nič neprinesú a len potvrdzujú, že je to divná artovina, ktorá má svojich fanúšikov, no pre mňa to neprinieslo nič. Najlepšie, čo by som z "I Love You, Daddy" vypichol je jednoznačne John Malkovich. Mám pocit, že jeho postava je zo všetkých najviac zaujímavá, má dobré monológy a celkovo tá mystéria okolo neho funguje. Dobre to predal a na neho sa dobre díva. Plusom by som ešte ohodnotil aj to, že Louis C.K. sa snaží ako najlepšie vie predstaviť nám seba ako hlavného hrdinu v role otca, ktorý akosi nevie ako sa správať ku svojej dcére a ako ju vychovávať. A viac-menej jej nikdy nedokáže povedať nie a ona je schopná ním manipulovať ako chce. A keď sa zrazu ocitne v situácii, že otec nechce vyhovieť, tak bude robiť prieky. Lenže to nie je dosť na to, aby sa na tom dal postaviť film. A potom tie všetky dialógy o tom, ako ju musí chrániť, ako všetko potrebuje analyzovať, a ako sa tu niekoľkokrát spomína hra "Mommy may I". ... mňa to absolútne nebavilo a doslova ma to frustrovalo. Ako dokopy aj skoro všetky ostatné postavy. Okey sú ešte maximálne Chloe a Rose Byrne, no ani ony nevedia tento film nejako postaviť na nohy, aby bol zaujímavejší. A často mám pocit, že potrebujú tam mať len kopec monológov o tom, ako je dôležité, aby sa ženy dokázali postaviť proti mužom a dokázali robiť veci pre seba a boli samostatné a silné. A celkovo neviem ako to celé skombinovať. Všetky scénky, kde sa rieši feminizmus potrebovali pre mňa štuple do uší, lebo som to nemohol počúvať. Čo viac dodať? Podľa mňa je to absolútne zle napísané, svoj unikátny štýl tomu nepridáva dokopy nič a postavy som nemal ani chuť sledovať. S výnimkou Johna Malkovicha. Ja neviem film odporúčať, ale na druhú stranu nemôžem hovoriť za všetkých. A vyzerá to tak, že film svojich divákov má. Jediné čo však za seba poviem je, že ja tam patriť nebudem. Hodnotenie: D ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Plytká a impotentná filmárčina, kopírujúca vyprázdnenosť i akcentovanú neschopnosť hlavného hrdinu - či už v roli autora ("You were good, now you're not.") alebo otca. Svojim spôsobom je to rovnaká rakovina ako niektoré režisérske pokusy Angeliny Jolie, t.j. vanity projekty hollywoodskych individualít, ktorými si dotyční dokazujú svoju moc a postavenie v rámci industry. Je z toho cítiť snaha Louisa ísť proti očakávaniam publika: nie je vtipný a ani sa o to nesnaží. Nenápadné pokusy o satirický presah v témach ako feminizmus, mechanizmy šoubizu, dilema medzi umením a komerciou či "rodina" sú len impotentnými povzdychmi v štádiu pokusu. Nikam nesmerujú a nič neriešia: sú tam, lebo si to scenárista Louis praje. Keby som si chcel veľmi zafabulovať, tak to celé tipnem na stand-up komika v tvorivej kríze, ktorý jedného dňa odchádza zo sedenia u predraženého psycho-analytika s "geniálnym" nápadom, že o tom všetkom spraví celovečerák - štylisticky i rozprávačsky á la 50's melodrámy, len vulgárnejšie. Niekde na polceste si to však rozmyslí, pretože "o tom všetkom" predsa nemôže točiť bez straty kreditu (guess what happens later) a tak to nakoniec uhrá na oklieštenú "less bold" verziu pôvodného zámeru. Medzi riadkami ale vyčítate, že autorský blok je metaforou pre sexuálnu frustráciu, z ktorej by Louisa vyliečil snáď len šuk s vlastnou dcérou. Un-fuckin-believable, eh? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tato černobílá úvaha o zneužívání moci je založena na situačním humoru. Film měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu. Bohatý otec Glen (Louis C.K.) je zábavná postava a jeho 17 letá dcera China (Chloë Grace Moretz) je pohledná stylová mladá slečna, která nemá žádná pravidla a disciplínu. Role Ralpha (Charlie Day), zůstává dlouho nejasná. Monochromatická kinematografie je jako horká vizuální vana. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Mansplained the shit out of 'em! Když Louisova postava začala svý 17letý dceři vysvětlovat, co je to vlastně feminismus, ještě jsem tu ironii považoval za zábavnej prvek, ale když Dayova postava začala imitovat honění, nemohl jsem regulérně uvěřit vlastním očím. Louis C.K. nejspíš při psaní tohohle scénáře sázel na to, že pod svícnem je odjakživa největší tma, ale... heh. Karma je taky odjakživa svině. K odpadu nesahám čistě z úcty k (výborný) Chloë. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice to má dějovou linii, ale přišlo mi to spíše jako epizodní film. A některé epizody jsou fakt zábavné, jiné takové trochu divné. Svým způsobem je to vyzněním hodně moderní film. Jen ta Moretz nějak věkem ztratila sympatičnost a herecký šmrnc. Helen Hunt jsem ani nepoznal. 3.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se na to asi nedá nahlížet úplně bez kontextu s Louisovou aférou a vlastně celým tím bordelem jménem MeToo, ale v tohle ohledu je to vlastně ku prospěchu věci a konkrétně Dayova onanovací kreace byla vlastně kouzelná. Každopádně v prvé řadě se jedná o citlivě a kouzelně natočený příběh o vzestupech i pádech jak v profesním, tak osobním životě, kterému černobílý formát přidává na opravdovosti. Pravda, místy je to trochu úmorné a dokázal bych si představit tak o dvacet minut kratší stopáž, ale člověk nemůže chtít všechno. Herecky na jedničku a je škoda, že od Louise se asi nějakou dobu něčeho podobného jen tak nedočkáme. 80% ()

Tatannka 

všechny recenze uživatele

"Glenn, listen to me, you were a great writer, great. Now youre not." Kdyby Louise CK neodvařil jeho masturbační skandál, odvařil by se, o něco míň, ale přece, tímhle hrozným filmem. Jestli se po čase vrátí, snad to bude zase v kraťasech pokydaných od kečupu. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Do půlky slušný a občas super, poté slabší a ke konci už trochu otravný. Jakoby si výteční seriáloví režiséři a herci, jako je právě Louis C.K. nebo i Ricky Gervais, nedokázali poradit s celovečerní stopáží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"I Love You, Daddy" je takový allenovský film bez Allena, kdy Louis C. K. úplně dokonale nezvládá roli neurotika, ale trochu se jí blíží. Nejvýraznější je ale rozhodně John Malkovich, který svou roli hraje dokonale přesně, ale ani Chloë se neztratila, i když na začátku mi přišla trochu toporná. Rose Byrne tomu pak přidala ještě ten správný šmrnc. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pohodová sprosťácká komedie s výborným obsazením pro oddechový večer. Úplně jsem nepobral tu stylizaci hudby a závěrečných titulků do staromódního filmu, ale černobílá barva filmu slušela. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Epitaf, na jedné úžasné kariéře, jednoho z nejlepších scénáristů - který vlastně je o konci úspěchu, jednoho úspěšného scénáristy - ještě smutnější příběh, než byl původně zamýšlen (a napsán) ..a skvěle ´allenovsky´ nasnímaný new york; jen tak mimochodem ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Jedna rozmazlená dceruška, jeden otec neschopný povedať nie, jeden zrejme perverzný dedek, jedna voľnomyšlenkárska tehuľka a pár výborných postáv dopĺňajúcich atmošku. Celkom obyčajný príbeh teenegera, nebyť toho čiernobieleho štýlu 30. rokov, skvelej hudby a filozofických dialógov a Johna Malkovicha, ktorý môže byť šarmantný, milý aj inteligentný, ale určite v žiadnom živote ani vesmíre "sexy". Odporúčam každému, kto má rád staršie komédie/muzikály. Len tomu chýbalo to steperské tanečné číslo pod holým nebom(irónia- jeden Fred Astaire stačil) 4* ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ani ne měsíc po festivalové premiéře filmu propukl CKjův metoo skandál a film tak viděli pouze ti, kteří si jej tajně stáhli. Hlavní hrdinka herečka Cloe M. k tomu řekla: I don't think that it's a perspective or a story that needs to be told in this day and age. A jistě, je to pochopitelné, že se to nehodilo. Zároveň jaký film geniálněji odráží éru metoo než snímek, který je o sexuálních skandálech, ale natočí ho režisér, který má sám máslo na hlavě. Můžete namítnout, že později vznikla řada dobrých seriálů s podobným tématem (The Morning show), ale tenhle film byl první. Jinými slovy za 20, 30 let až bulvár přestane řešit Louise CK, tak to bude jeden z filmů, který lze pustit žákům jako portrét jedné éry. Bude za 20 let CK točit filmy, anebo bude stand-up komik v důchodu? To se nechám překvapit. Na filmu se mi líbí, že dává prostor oběma stranám: těm, kterým připadá vztah 17leté s 50letým mužem nechutný, a té, která to obhajuje. Film nám říká, co si máme myslet.  Nechá to na divákovi. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto v pořádku. Volba témat a jejich pojetí dokonale komunikuje (a kontrastuje) se zvolenou post-noirovou estetikou. Postavy řeší v roce 2017 společenské otázky, přičemž je sledujeme optikou doby dávno minulé, ve které by podobné dialogy nebyly myslitelné, protože např. ženy byly tehdy ve filmu v podstatě jen pasivními rekvizitami. Zrovna tak vynikne, že v některých ohledech jsme se za posledních sedm dekád neposunuli ani o píď. Další dimenzi přidává provázanost témat s okolnostmi (ne)uvedení filmu a poklesky jeho tvůrce. Film má příjemné tempo (možná by ještě šel malinko vyladit rytmus některých scén) a moc dobře se na něj kouká. Vizuál je precizní a dotažený, lehkost a vážnost jdou ruku v ruce. Téměř masterpiece. Hvězdu strhávám jen za podobnost autorova rukopisu se seriálem Louie. Ale neříká se že každý autor píše celý život jen různé varianty jedné knihy? ()

GameboyNES odpad!

všechny recenze uživatele

kdy přesně to mělo bejt jako vtipný? Fakt tohle má bejt sranda? Výdyť tam nikdo neprděl, neházeli po sobě hovnama, nedělali si srandu z mentálů, tepláků a tranďáků. Prostě nudná sračka tvářící se jako artovka. Chloe, vyser se na takový sračky a toč pořádný Hitgirl ()

Reklama

Reklama