Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (447)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Film lehkonohý jako krasobruslařka a řízný jako kopanec šlajfkou. Tragédie jednoho sportovního snu (ale ne  tragédie životní) podaná jako komedie. Ale taky vhled do disciplíny, kde je kromě výkonu velmi důležité správně se prezentovat. Což je asi těžší pro lidi z rodin, kde se vybrušují hlavně nadávky a způsoby, jak s někým vysklít obraz. A co teprve když ve vašem okolí jsou kreténi, kteří vymyslí plán, na který si najmou ještě větší kretény, což připomene coenovské smolaře zločinu jako nositele potměšilého osudu.  To celé podbarvené nadupaným soundtrackem, vrcholícím Iggyho Passengerem (i když tady v podání Siouxsie and the Banshees) ve skutečně úderném závěru. Margot Robbie jako Tonya je úžasná, stejně jako představitelka její matky. A jestli je tohle pravdivý pohled na „skutečný příběh“? To by asi byla pošetilá otázka. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl výborný, bohužel ve druhé polovině filmu se humor téměř vytratil na úkor seriózně působícího hledání polehčujících okolností pro jednání hlavní antihrdinky. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Sviežo, pútavo a originálne natočená biografia, ktorá sa ani napriek niekoľkým chybičkám krásy rozhodne nestratí v konkurencii ostatných životopisných filmov so športovou tematikou. Herci sú super, má to tú správnu retro atmošku, nadhľad aj výborne namiešané skladby. Snímka si ma však najviac získala vďaka čiernemu humoru, ktorý jej nesmierne svedčal, 8/10. (viac tu) ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně krutý a syrový příběh.. Po doběhnutí filmu jsem hledala videa se skutečnou Tonyou. Předtím pro mě byla neznámá rozmazlená americká hvězdička, co neunesla konkurenci, ale po filmu se na ní dívám úplně jiným pohledem. Nedivím se, že po životě s bestiální dominantní matkou a násilnickým manželem, z ní nevyrostla křehká princezna. Ve svém životě nepoznala moc vřelých slov a její láska byla vykoupena hromadou kopanců, pěstí a modřin. Obdivuju, že při tom zázemí jaké měla dokázala být jednou z nejlepších bruslařek na světě. Margot Robbie byla v roli úžasná a její ztvárnění Tonyi v různých rovinách bylo skvělé, podle mě by si hlavní cenu zasloužila plným právem právě ona. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Určitě hodně zajímavě zpracováno životopisné téma. Jen je to jeden z těch filmů, kde máte problém se s kýmkoliv ztotožnit, protože jsou všechny charaktery velmi nesympatické. Ano, je třeba pochválit výkon Margot Robbie, který byl výborný. A ukazuje, že je opravdu dobrou herečkou. Další opravdu zajímavá postava byla matka hlavní hrdinky, která byla opravdu nesnesitelná. Ale opět skvěle zahraná. Film vlastně začíná velmi svižně i ten černý humor v něm funguje na výbornou. Jenže v druhé půlce mu jaksi začne docházet dech. V podstatě od doby, kdy se začne řešit onen Incident. A to je samozřejmě špatně. Takže film opět zůstává v kategorii: "Na jedno podívání dobrý". ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Tak o tejto slecne som v zivote nepocul a mala veru zauijmavy zivot. Tento film to podla mna velmi milo priblizil. Sposob akym nas tvorcovia zoznamili sa mi pacil. Pre ten jej zivot bola cierna komedia fakt najlepsim sposobom. Margot sa mi pacila aj v role primestskej cuzy, ktora sa s vecami nes*ala. Pacili sa mi aj zabery z ladu, kde jej to tiez islo. Takze fakt spoojnost, film mozem len odporucit. A to som to pozeral v TV, v case, ked nahodou nesli reklamy. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zdařile natočený film o legendárním sportovním skandálu americké krasobruslařky, kterou přesvědčivě ztvárnila skvělá Margot Robbie, za svůj výkon v této roli právem nominovaná na Oscara. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Žasnu nad zpracováním tohoto šíleného příběhu. Žánr komedie, která je tak černá, že by se dala krájet je optimální, protože už se asi nikdo nikdy nedozví jak to vlastně doopravdy bylo. Výkon Margot je fantastický, tu svou buranskou roli zahrála fuckt přesvědčivě a další herci nezůstali o nic moc pozadu, obzvláště Tonyina matka ta je k sežrání. Je to film u kterého se nikdo rozhodně nudit nebude. Za mě 85% ()

viap 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy nie sú moje obľúbené , ale ten som si vychutnala. Páčilo sa mi snímanie vo veľmi autentických farbách z tohto obdobia / mala som pocit , že film je starý aspoň 20 rokov /. Dej , herecké výkony úplne v pohode . Veľmi poctivá práca aj v oblasti make up a kostýmov. Bežne by som dala 4/5, ale keďže krasokorčuľovanie je moja srdcovka 5/5 . ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné, že někdo s takovou matkou dosáhne nějakých sportovních úspěchů. Osoby ve filmu jsou tak nesympatické, sociopatické, jejich vztahy tak pokřivené, že je nutné se přemáhat k dokoukání. Šílenka, hrůzinec. Silný příběh a herecky špička. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Příběh o krasobruslařské rebelce si vyžaduje rebelský způsob vyprávění. Sledujeme tedy vyprávění snad všech zainteresovaných osob, přičemž každá z nich příběh ohýbá ke svému pozitivnímu obrazu, čímž film posouvá koncept nespolehlivého vypravěče na další úroveň. Margot je naprosto úžasná, ostatní postavy šablonovité a herci tedy nemají co hrát, včetně oceňované Allison. V ranku sportovních dramat se i tak jedná o velmi svěží film, který, věřím, pobaví a zaujme i sportovní nefandy. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení vážně nesleduji a nic mi to neříká.Jsou mi povědomá jména domací i světová,ale přenosy nikdy nesleduji.Ovšem z dětství mi utkvěla vzpomínka na olympiádu v roce 1994 na plačící krasobruslařku a komentář Petra Vichnara o nešťastné Tonye Hardingové.Nic víc jsem o ní až do dnes nevěděl.Film Já,Tonya jsem si chtěl pustit doma jen proto,že mě zaujal trailer a film figuruje v oscarových nominacích.Nakonec jsem si na něj zašel do kina a jsem za to rád.Úžasný film,vynikající Margot Robbie a fajn soundtrack.Nemám,co vytknout. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie, Allison Janney, Paul Walter Hauser i Sebastian Stan jsou boží... Fakticky jsem si tento film moc užil! Margot bych toho Oscara přál :-) ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo dostat Oscara a ne ta poměrně nablblá "Voda"! Jenže... takový nakopání prdele americkýho snu přeci páni akademici zvolit nemohou... klasika... Já, Tonya je naprostá pecka a aspoň, že tedy Oscara odnesla famózní Allison Janney! A excelentní Margot Robbie by si ho zasloužila taky... Skvěle a originálně natočený, bez sebemenšího patosu, tvrdý tak, jak umí bejt sám život. Už dlouho mě nic takhle nesejmulo! ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Hlavními přednostmi jsou perfektní výkony Margot Robbie či Allison Janney a dobová stylizace filmu. Neskutečné, že lidé kolem Hardingové dokázali svoji dementalitu až takovýmhle způsobem zveřejnit. Ale člověk se nad jejich chováním dobře baví. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Orel Eddie po americku. Vyměňte naivitu, patos a sentiment za hutnou dávku černého humoru a buranství a dostanete Tonyu. Divím se, že trvalo tak dlouho dostat ji na filmové plátno protože její příběh za to opravdu stojí. Sama Tonya je úkaz, ale jakmile se na ní začne nabalovat její okolí, začíná ta správná zábava. Ať už jde o perfektní krkavčí matku a studenou mrchu A. Janneyové nebo pseudošpióna P. W. Hausera. Samotná M. Robbie za nimi totiž herecky hraje až druhé housle. A to i přes to, že je určitě není špatná. Snímek nepopiratelně vrcholí jakmile se téma interview dostane k Incidentu. Za takovou dávku packavosti, blbosti a ztřeštěného humoru by se nemusela stydět nejedna krimikomedie. Plus po průzkumu YT a dobových záběrů musím uznat, že s autenticitou si tvůrci dali mnohdy opravdu záležet. Plus plus, díky za hudbu. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Snad všichni v tomhle příběhu jsou ale úplně nesympatičtí lidé, takže problém ve filmu vidím ten, že člověk neví jestli s hlavní postavou sympatizovat nebo ne, má to ale také plus, které vidím v Allison Janney, která zahrála matku Tonyi neuvěřitelně a ta baba mě bude strašit snad ještě pozítří ve snech. A výjimečně musím souhlasit, že ačkoliv miluju Margot Robbie, tak sem se teda nehodila. Každopádně originální zpracování dělá z I, Tonya zajímavou sportovní biografii, která díru do světa neudělala, ale jen tak se na ní taky nezapomene. Čisté 3* ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama