Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (448)

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Okolo filmu je zbytečně moc povyku, ale i tak hlavní trio Robbie, Stan a Janney ukázali, že do dnešního Hollywodu patří každým coulem. 75% ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Co za cloveka oznaci toto za "Čierno-čierna komédia"?!... Dost tazka drama, o ludoch-sviniach, ci uz v mamicke alebo manzelovi; zivot-peklo, ked za jednym stoji tolke hovado a domaha sa zleho konca.. 4* ()

annes 

všechny recenze uživatele

Když nemáš na kožich, vyrob si vlastní ;-) třeba z králíků...."Ve vztahu jsi buď kytka nebo zahradník." Skoukla jsem kvůli Margot, ale byla jsem mile překvapena i samotným příběhem a výkony ostatních herců. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Mít takovou matku, tak by to bylo na osvobození za vraždu. Allison Janney exceluje v roli absolutně cynické studené mrchy. Nejvíc ji vytáčí, že dcera se nechová stejně odporně jako ona. Film poskytuje velice slušný vhled do duše Tonyi. Po absolvování toho šíleného dětství není možné si najít solidního partnera. Pochopitelně, že ten týpek neunesl slavnou manželku a připomínal jí to otloukáním hlavy o zeď. Neruší ani rozhovory se skutečnými aktéry a jejich různé pohledy na tu samou realitu. Reálná Tonya je ovšem podstatně uvěřitelnější než její ex Jeff. Kdyby to nenapsal život, bylo to by skvělá coenovka. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Ehm... asi jako když očekáváte lehce potrhlý životopisný film o krasobruslařce a dostanete Jiřího Káru. Takový je snímek Já, Tonya. Není třeba dodávat nic dalšího. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

To byla jízda! Parádně uchopený životopisný snímek, který žije sarkasmem! Skvěle jsem se bavila, příběh měl rytmus, držel tempo a byl někdy až vážně bizarní (to se mi líbí!). Herecké výkony také na jedničku, jediné co bych vytkla je asi fakt, že Margot (ač sebevíc hezká) přeci jen už je poněkud stará hrát někoho, komu mělo být dle příběhu 17-24 let, to působilo dost nevěryhodně. Jinak THUMBS UP! Velmi milé překvapení! ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jedna malá chyba v životě, která vám dokáže zničit celý život a budoucí kariéru krasobruslařky. O tom je film podle skutečné události „Já, Tonya“, který mapuje poměrně drsné dětství Tonyii, její úchylné matky, kterou dcera nenávidí, ale zároveň k ní vzhlíží, takže pak není divu, když si jako prvního přítele a budoucího manžela vybere podobný typ, jako je její tyranská matka. Jedna chyba vede k další, kdy už není cesty zpět. Neustálé odpouštění manželi a de facto i matce, i když Tonyu vždy nakonec zklamou, vede k dalším životním omylům. Film se na začátku trošku hledá, ale ve druhé hodině vše plně vynahradí, když se začne řešit osudový incident. Margot Robbie předvedla se Sebastianem Stanem skvělý výkon. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Margot bola na túto úlohu príliš krásna, aj keď sa snažila robiť všetko preto, aby nebola. :)) Inak som jej všetko zožrala aj s navijákom. Z jej hereckého prevedenia finále v Lillehammeri mi padla sánka. Film je originálny a má skrátka gule! Nečakajte však film o športe, ten je iba vo vedľajšej úlohe. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o T. Hardingovej je herecky nadpriemerne zvládnutým životopisným filmom. Pre milovníkov krasokorčuľovania v podstate povinná záležitosť. Tonya to nemala jednoduché, hlavne vďaka matke, ktorá jej nič nedarovala. Citom vybraná hudba klasických rockových evergreen výrazným spôsobom zvyšuje kvalitu jednotlivých scén. Pre M. Robbie zatiaľ životný herecký výkon. Zaslúžená soška Oscara pre A. Janney, ktorá rolu nekompromisnej matky zvládla perfektne. P.S.: Záverečné autentické scény hovoria za seba. Osobné hodnotenie: 83% (****) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Jestli mám nějaký film podle skutečných událostí docenit, tak určitě tenhle. Je to zábavné, originální, vtipné a natočené stejně zajímavě, jak je zajímavý samotný příběh. Přitom to ale pořád má co říct a já poselství filmu oceňuji. A Margot předvádí úžasný výkon. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Život prináša najlepšie scenáre a tu sa to potvrdilo na 100%. Margot s Allison tomu dali šťavu, doplňte si dobrú muziku a naprosto skvelý strih. U mňa plný počet.. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Život přináší opravdu rozmanité příběhy……a tenhle ledově ostrý patří rozhodně k těm, které si 99% běžné populace možná ani nedokáže představit. A proto mne mrzí, že „skutečný příběh“, jehož minimálně důsledky jsou každému sportovnímu fandovy známy, tvůrci pojali jako mix černé komedie, komiksového příběhu a rané tarantinovky. Až už je pravda někde venku, jak se nám snaží namluvit agenti Mulder se Scullyovou. Anebo jí znají scenárista s režisérem tohoto dramatu…….Já, Tonya měla působit víc seriózně. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Tonya Harding je pro mě naprosto neznámé jméno, ostatně jako všechny sportovkyně a sportovci ze světa krasobruslení, kromě Katariny Witt. Příběh Tonyi je rozhodně zajímavý, jen se mohl film v závěru trochu více věnovat tomu soudnímu procesu, který je ve filmu hodně zkratkovitě. Tonya měla velký talent, který nikdy nedokázala naplnit. Margotka jí zahrála suprově. 3* ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Hipsterstky styl , rednecké vnitřnosti a zjištění že sracka sport = sracka sport ! Spokojenost. Možná nejoriginálněji pojatý životopisný film co se mi nevykouril čil z hlavy. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Nemám rád sociální dramata, je to můj osobní problém a bez ohledu na kvalitu při sledování trpím asi proto, že v reálném životě si těhle sraček všímám víc než je zdrávo. První hodina filmu je právě jen o sociální beznaději, naštěstí se to v druhé půlce dějově rozjede a přibude i humoru. Je to velmi originálně vyprávěný životopis s výbornými herci a scénářem s již už zmíněným sociálním přesahem a s trochu podivným, ale funkčním humorem. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Nazvyme to vtipný životopis. Ja, Tonya funguje na princípe krátkych dokumentov všetkých zainteresovaných a samotného príbehu. Ako bolo spomenuté, každý má vlastnú pravdu a preto tu vidíme niektoré momenty z pohľadu viacerých zúčastnených. Suma sumárov - Ja, Tonya funguje. Funguje ako vlastne zábavná ukážka smutného života jednej silnej ženy. A opäť sa môžme presvedčiť, že najlepším scenáristom je jednoducho život !! Skvelá Margot Robbie, jej výkon bol absolútne skvelý. 85 %. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Taký trochu odvážnejší počin. Spracovať biografiu, vyhýbaním sa suchému akademickému štýlu, to je veľmi príjemne osvieženie. Na životopisný film, snáď naozaj netradičné filmárske postupy (nespoľahlivý rozprávač, „pseudo dokument“, sebauvedomelosť postáv – prehovory do kamery, aj mimo dokumentárnych pasáží ). Je to „nenútene“ vtipný film, a spracúva látku naozaj celkom komplexne, od detstva až po tie najlepšie a najhoršie roky. Všetci herci sú na Oscara. Margot Robbie sa tu ukázala, pre mňa v úplne inom svetle. Toto je pre jej kariéru asi zlomový okamih. Už vôbec nehrá iba nejakú krásku. Zatiaľ jej životný výkon. Páčil sa mi príbeh, emócie, hlúposť, absurdnosť, proste všetko. Pre mňa zatiaľ najlepší film, ktorý vznikol v roku 2017. 90-95% ///EDIT (16.2. 2018): druhý najlepší/// ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Tak na to že je to film ktorého námet nemusí na prvý pohľad zaujať to bolo strašne dobré. Originálny spôsob vyprávania príbehu kde postavy s nami (publikom) komunikujú tu veľmi dobre zapasoval. Takisto je tu dobre kombinovaný humor a dráma. Kamera je tu priam výborná, čo sa týka súťažných pasáží. Margot Robbie sa každým ďalším filmom zlepšuje. (85%) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynikající! Největší devízou filmu je to polodokumentární pojetí a to, že se vše nese v hořce humorném duchu. Nádherné postavy Tonyi, Jeffa nebo Shawna. Kapitolou samou pro sebe je Tonyina matka. Nechtělo se mi věřit, že výchova této despotické a velmi nekorektní ženy se tak podepíše na její dceři. Byla to nesmírně talentovaná krasobruslařka, ze které však vyrostla sebestředná a nevzdělaná blbka. Když se ji něco povedlo, byla to výhradně její zásluha. Při nezdaru však nikdy za nic nemohla a vinu házela vždy na někoho, kdo byl zrovna po ruce. Moc se mi líbily ty různé úhly pohledu na stejnou věc. Hlavně Jeffovo a Tonyino manželství bylo viděno oběma velmi rozdílně a hodně humorně. "Zlatým hřebem" je pak příprava i samotný útok proti Nancy Kerrigan. Vím, že to na těch pět hvězd asi není, ale u Tonyi jsem se smál, byl smutný i naštvaný zároveň a to se podaří malokterému filmu. ()

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama